Skip to main content

In de loopwereld hebben we veel hypes en ontwikkelingen zien komen en gaan. Dikke zolen, dunne zolen, carbon platen en plastic platen. Maar een ding is hetzelfde gebleven en dat is de Saucony Kinvara. Een neutrale wedstrijdschoen die zo licht is als een veertje.

Shop Saucony Kinvara 13

De nieuwste Saucony Kinvara 13 is nu lichter en sneller dan ooit door een verbeterd bovenwerk, maar met behoud van de demping van zijn voorganger.

Saucony Kinvara 13 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

kinvara 13
Een meer gestroomlijnde pasvorm rond de middenvoet
Lichtgewicht en responsieve PWRRUN demping
Bovenwerk van de schoen is ademend door Engineered Mono Mesh
Duurzaam XT-900 rubber wat op strategische plekken is geplaatst, daar waar normaliter veel slijtage is bij hardloopschoenen

Snelle dagen, snelle schoenen

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het afwisselen van loopschoenen kan bijdragen tot het verminderen van blessures. Tijdens rustige trainingen draag je een loopschoen met veel demping. En met snelle trainingen draag je een wedstrijdschoen zoals de Saucony Kinvara. De Kinvara 13 is geschikt voor jouw intervaltraining, baantraining en wedstrijden van 5km tot en met de halve marathon. Door het afwisselen van schoenen geef je je spieren een andere prikkel en stimulans.

Shop de Saucony Kinvara 13

Back to de Zeros

De Saucony Kinvara bestaat sinds 2009 en werd gelanceerd in de periode dat lopen op barefoot schoenen heel populair was. Deze populariteit werd aangejaagd door het boek van Christopher McDougall. Deze Amerikaan trainde met een Mexicaanse stam, de Tarahumara, die veel liep op eigen gemaakte sandalen op basis van autobanden. McDougall merkte dat zijn blessures verdwenen toen hij zelf op deze sandalen ging lopen. Daarmee was de overtuiging geboren dat het lopen op barefoot schoenen de voet veel sterker maken dan geavanceerde schoenen met veel demping en ondersteuning.

Saucony kwam met de Kinvara op de markt om tegemoet te komen aan de wensen van veel lopers om ook de stap te maken naar “barefoot running”, maar dan wel met wat bescherming tegen stenen en andere scherpe delen. Daarmee werd de Kinvara een lichtgewicht loopschoen met genoeg demping voor het lopen van een 10km of halve marathon.

kinvara 13
kinvara 13

Power to your run

De demping van de Saucony Kinvara 13 is hetzelfde gebleven als bij de vorige versie. De PWRRUN zool werd vorig jaar geïntroduceerd. PWRRUN is een mengsel van TPU kraalschuim en EVA, wat verschillende duurzame en elastische plastic substanties zijn. PWRRUN is 28 procent lichter dan de bekende EVERRUN-foam, waar Saucony voorheen mee werkte in al hun loopschoenen. PWRRUN geeft de Kinvara een combinatie van veel grondcontact en genoeg demping voor korte en langere duurlopen.

Licht, lichter, lichtst

Met 213 gram voor de heren (US9) en 184 gram voor dames (US8) is de Saucony Kinvara 13 extreem licht. Hoe is het Saucony gelukt om deze schoen zo licht te krijgen? Er wordt gewicht bespaard door een heel dun bovenwerk en dunne slijtzool. De Kinvara 13 is lichter dan ooit door een aanpassing in het bovenwerk wat nu bestaat uit Engineered Mono Mesh. Dit materiaal geeft meer ademend vermogen en stretcht meer mee met de voet. Op de slijtzool is duurzaam XT-900 rubber geplaatst zowel op de hiel als bij de voorvoet. Daar slijten loopschoenen van nature wat meer. Door het lichte gewicht van de Kinvara 13 is het makkelijker om snelheid te maken, omdat je minder gewicht aan je voeten hoeft mee te dragen. En die paar gram kan veel uitmaken als je beseft dat je gemiddeld 160 tot 180 passen per minuut maakt.

kinvara 13
Technische specificaties Kinvara 12
Offset
4 mm
Gewicht Heren
ca. 219 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 184 gram (US 8)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijdschoen
Type demping
PWRRUN
Technische specificaties Kinvara 13
Offset
4 mm
Gewicht Heren
ca. 213 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 184 gram (US 8)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijdschoen
Type demping
PWRRUN

Fast to the finish

De Saucony Kinvara 13 is een ideale wedstrijdschoen voor het neerzetten van jouw nieuwe persoonlijke record. Deze loopschoen onderscheid zich door het extreem lichte gewicht en lage heeldrop van 4mm. Het nieuwe Engineered Mono Mesh bovenwerk zorgt voor meer ademend vermogen en dat gecombineerd met de bekende PWRRUN demping maakt deze schoen de ideale “racing flat”.

De Saucony Kinvara 13 is vergelijkbaar met onder andere de adidas SL20.2 en de Hoka Rincon 3. Beide modellen zijn licht in gewicht en geschikt voor het lopen van snelle trainingen en wedstrijden.

Shop de Saucony Kinvara 13
Shop

Saucony Kinvara 13
Dames

kinvara 13
Shop Saucony Kinvara 13 Dames
Shop

Saucony Kinvara 13
Heren

kinvara 13
Shop Saucony Kinvara 13
Zie ook

De volledige
collectie van
Saucony

saucony
Shop Saucony