Skip to main content

OUTRUN YOUR ECHO! Met de nieuwste carbon wedstrijdschoen van On ben jij sneller dan jouw echo. Met behulp van de inzichten van topatleten en verschillende testen in het On Lab is de schoen na twee jaar ready to rumble. De On Cloudboom Echo heeft een carbon speedboard voor een optimale voorwaartse stuwing en een dubbele laag clouds voor extra marathoncomfort.

Shop On Cloudboom Echo

De Cloudboom Echo is ontworpen voor wedstrijden op lange afstanden, van de 10 kilometer tot de marathonafstand. Met deze carbon loopschoen loop je PR na PR.

On Cloudboom Echo in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

On Cloudboom Echo
Het 100% gerecycled mesh houdt je voeten koel. Rondom de middenvoet is het bovenwerk verstevigd, zodat je voeten niet gaan schuiven.
On heeft de Speedboard verrijkt met carbon, waardoor de schoen responsief en energiek is. Door de curve in de zool wordt je vooruit geduwd.
Door lichtere materialen en twee lagen clouds is de demping van de tussenzool zachter. De clouds zijn gemaakt van Helion Foam en zeer licht van gewicht.
De tussenzool is minder dik in vergelijking met andere wedstrijdschoenen. Hierdoor ervaar je meer grondcontact.
De geometrie van de zool vergroot het grondoppervlak. Hierdoor heb je meer grip, zelfs in natte omstandigheden.

Recycled upper

Loop met een extra goed gevoel op de On Cloudboom Echo door het gerecyclede bovenwerk. Het Enigneered Mesh materiaal is 100% gerecycled en houdt je voeten koel. Zelfs in warme temperaturen of tijdens een marathon. Rondom de middenvoet is het bovenwerk verstevigd. Hierdoor schuiven je voeten niet in de schoen. Met een zelfverzekerd gevoel kun je op hoog tempo de scherpe bochten in een wedstrijd blijven lopen.

On Cloudboom Echo
On Cloudboom Echo

High-power propulsion

Meer marathoncomfort zonder extra gewicht? Dat is bijna te mooi voor woorden. Toch heeft On het voor elkaar gekregen. Door lichtere materialen en twee lagen clouds is de Helion demping zachter zonder de schoen te verzwaren. Om de wedstrijdschoen responsief en energiek te maken, heeft On de Speedboard verrijkt met carbon. De stijve plaat stuwt je voeten naar voren. Door de flinke curve in de zool wikkelen je voeten sneller af. Dit merk je vooral tijdens de afzet. In vergelijking met andere wedstrijdschoenen is de tussenzool van de Cloudboom Echo niet zo dik. Dit geeft jou als loper meer grondcontact. De geometrie van de high-performance rubbersamenstelling vergroot het grondoppervlak. Hierdoor heb je meer grip, zelfs in natte omstandigheden.

OUTRUN YOUR ECHO

‘Ontwikkeld met onze snelste lopers, ontworpen met onze lichtste materialen voor minder gewicht en meer prestaties’

Cloudboom Echo tested by Herman

In het Olympisch Stadion van Amsterdam mochten we de On Cloudboom Echo wedstrijdschoenen testen met het On Team. Na een introductie van de schoen en een Q&A met triatleet Bart Aernouts was het tijd om de schoen te testen.

Het soepele bovenwerk heeft een goede aansluiting om je voet waardoor de pasvorm erg prettig is. Bij het aantrekken van de schoen zie en voel je meteen dat het bovenwerk erg dun is. Daarbij heeft het bovenwerk veel perforaties en dit zorgt ervoor dat het bovenwerk een hoog ademend vermogen heeft. Voor de marathonafstand is dit van belang om oververhitte voeten te voorkomen.

Door de hogere hieldrop van 9 mm is de afrol heel soepel. Op hoge snelheid merk je vooral dat de afwikkeling naar je voorvoet gaande gehouden wordt. De carbonplaat is voornamelijk in de voorvoet aanwezig en zorgt voor meer energieteruggave. Op de baan in het Olympisch Stadion en het Piet Kranenbergpad hebben we de schoen op hoge snelheid getest. Ik ben zeer enthousiast over het gevoel van deze schoen. Je snelheid kun je gemakkelijk hoog houden en dat maakt de schoen dan ook zeer geschikt voor onder andere een snelle 10 kilometer.

Deze wedstrijdschoen zou ik aantrekken voor de 10 kilometer, halve marathon- en marathonafstand. On heeft met dit model wederom een schoen gemaakt om lopers op lange afstanden goede prestaties en PR’s te leveren.

On Cloudboom Echo
Technische specificaties On Cloudboom Echo
Offset
9 mm
Gewicht
ca. 220 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijdschoenen

In één adem

Voor lopers die gaan voor snelle tijden op lange afstanden is de On Cloudboom Echo zeer geschikt. Door het gebruik van lichtgewicht materiaal, een dubbele laag clouds en een carbonplaat is een PR bij je volgende marathon een eitje.

Ben je benieuwd waar je de Cloudboom Echo mee kan vergelijken? Kijk dan eens naar de ASICS Metaspeed Sky en de HOKA ONE ONE Carbon X 2.

Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Shop

On Cloudboom
Echo
dames

On Cloudboom Echo
Shop On Cloudboom Echo dames
Shop

On Cloudboom
Echo
heren

On Cloudboom Echo
Shop On Cloudboom Echo heren
Shop

Carbon
loop-
schoenen

Carbon hardloopschoenen
Shop alle carbon loopschoenen