Skip to main content

New Balance heeft zichzelf overtroffen met de nieuwe FuelCell RC Elite v2. De wedstrijdschoen heeft meer demping en is agressiever dan zijn voorganger. Comfort en stabiliteit gaan hand in hand met snelheid. Alles wat je nodig hebt voor een snelle marathon of tempo training voor lange afstanden!

Shop New Balance Fuelcell RC Elite v2

New Balance belooft met de FuelCell RC Elite v2 dat je met minder inspanning sneller kan lopen. Deze belofte maken ze waar door het uiterste uit de tussenzool te halen. Een ander groot pluspunt zijn de looks van deze wedstrijdschoen!

FuelCell RC Elite v2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

FuelCell RC Elite v2
Het superdunne mesh bovenwerk is zeer ademend. Op de voorvoet zijn de perforaties duidelijk te zien. Dit zorgt voor luchtcirculatie.
De hiel en kraag bevatten meer padding dan de gemiddelde wedstrijdschoen. Dit zorgt voor stabiliteit, ondersteuning en een fijn omsloten gevoel.
De FuelCell tussenzool is dikker dan ooit, wat zorgt voor meer demping. Om toch het agressieve gevoel te behouden, is de carbonplaat nieuw en onder de gehele voet geplaatst.
De slijtzool is duurzamer en biedt meer tractie en grip.

Barely there feel

Voor warme voeten hoef je niet bang te zijn bij de RC Elite v2. In het superdunne mesh bovenwerk zie je de perforaties zitten. Dit is voornamelijk rondom de tenen goed te zien. Richting de hiel wordt het mesh gestructureerder. Hierdoor biedt het bovenwerk toch ondersteuning. Voor een wedstrijdschoen valt het op dat de kraag en hiel aardig wat padding bevatten. Dit zorgt voor nog meer ondersteuning en een fijn omsloten gevoel. Door de juiste materiaalkeuze voelt de padding en comfortabel aan. New Balance heeft de voorvoet iets breder gemaakt waardoor je voeten meer ruimte hebben. Dit geeft de schoen meer stabiliteit. Heb je iets bredere voeten? Dan geeft de RC Elite v2 je waarschijnlijk voldoende ruimte voor een comfortabel gevoel.

FuelCell RC Elite V2
FuelCell RC Elite V2

The faster you starts now

Eén ding is zeker: New Balance is tot het uiterste gegaan met de tussenzool. Met de enorme tussenzool komt de RC Elite V2 net door de keuring van de atletiekbond. Door de FuelCell demping te maximaliseren en de carbonplaat de optimaliseren, is de schoen ongelooflijk zacht zonder snelheid te verliezen. Tijdens lange afstanden blijven je benen langer fris door de extra demping. Om de stabiliteit en het agressieve gevoel te waarborgen, heeft de carbonplaat een meer golvende vorm over de gehele lengte van de zool. De veranderingen in de tussenzool zorgen voor een snelle overgang van middenvoet naar toe-off. Sneller lopen met minder inspanning is voor elke wedstrijdloper een droom toch?

Reduced weight and plate visibility

Ondanks lovende reacties op de slijtzool van de v1, heeft New Balance het roer omgegooid. Onder de middenvoet is de FuelCell-technologie en de carbonplaat blootgelegd om gewicht te besparen. De duurzaamheid is verhoogd door strategisch geplaatst rubber onder de hak en onder de voorvoet. Het rubber biedt tractie en grip. Dit zorgt voor vertrouwen op de weg. Zelfs op gladde of natte wegen ben je sneller dan ooit.

FuelCell RC Elite V2

The faster you starts now

De FuelCell RC Elite v2 is ontworpen om je een voorsprong te geven op de concurrentie. Veel FuelCell Foam, een hoge energieteruggave en optimale voortstuwing kenmerken deze lichtgewicht wedstrijdschoen!

In één adem

De FuelCell RC Elite v2 zijn zeer geschikt voor het lopen van snelle tempo’s op de marathonafstand. Voor een carbon-loopschoen geeft de Fuelcell RC Elite v2 vrij veel stabiliteit en balans. Ben je geïnteresseerd in je eerste paar loopschoenen met een carbonplaat? Of zoek je een toegankelijke wedstrijdschoen voor het lopen van je marathons? Dan is deze schoen wellicht iets voor jou.

Vergelijk de FuelCell RC Elite v2 eens met de Nike Zoomx Vaporfly Next% 2, Asics Metaspeed Sky en Saucony Endorphin Pro 2.

Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties New Balance FuelCell RC Elite v2
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 232 gram
Gewicht Dames
ca. 182 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Shop

FuelCell RC Elite v2
voor dames

New Balance FuelCell RC Elite v2
Shop FuelCell RC Elite v2 voor dames
Shop

FuelCell RC Elite v2
voor heren

New Balance FuelCell RC Elite v2
Shop FuelCell RC Elite v2 voor heren
Shop

Alle
wedstrijd
schoenen

Asics Metaspeed
Shop alle wedstrijdschoenen