Skip to main content

Ben jij klaar om de grenzen van jouw lange afstandstrainingen en -wedstrijden te verleggen? Inov-8 combineert diepe demping met extreme grip, hoge energieteruggave en flexibiliteit in de nieuwe en super-innovatieve TrailFly Ultra G 300 MAX. Nu vraag je je vast af hoe inov-8 dit doet?

Shop inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max

Grafeen is het wonderproduct in deze nieuwe trailschoen. Wetenschappers hebben nooit eerder een materiaal ontdekt met dezelfde superkrachten als grafeen.

De inov-8 TrailFly Ultra G 300 MAX

Ontdek de unieke eigenschappen van deze trailschoen

inov-8 Ultra G
Combinatie van grafeen en rubber. Extra grip, 50% sterker en 50% elastischer t.o.v. andere slijtzolen.
De demping is voorzien van grafeen waardoor het maximale uit de demping wordt gehaald en de energieteruggave met 25% is verhoogd.
ADAPTER-FLEX-technologie zorgt voor hoog aanpassings- en reactievermogen door 10mm groef onder middenvoet en groeven onder voorvoet.
ADAPTER-FIT-technologie biedt ruimte aan zwellingen en bevordert natuurlijke bewegingen. Lichtgewicht, ademend en waterdicht.

Dare to be different

Bij de release van deze supergave trailschoen werd duidelijk dat inov-8 zijn eigen trail volgt en innovatie altijd het belangrijkste is. Daarom volgen ze niet de Carbon trend, want volgen is makkelijk en dat zit niet in het DNA van inov-8. Met het revolutionaire gebruik van grafeen, wat ze eerder al in de rubberzool hebben toegevoegd en nu ook in de demping, laten ze zien dat ze anders durven te zijn. Door verschillende critici werd gezegd dat het niet haalbaar was, maar twee jaar later, meer dan 18.000 testkilometers verder en met behulp van meer dan 40 atleten is het toch gelukt om tot de nieuwste trailschoen te komen; de TrailFly Ultra G 300 MAX.

TrailFly Ultra G 300 MAX

The biggest sport innovation of 2021

Grafeen-experts van de universiteit van Manchester zijn een belangrijke schakel geweest in de nieuwste innovatie, de G-Fly tussenzool. Door grafeen toe te voegen aan de schuimdemping is de energieteruggave vergroot met 25% en is de demping veel beter bestand tegen drukslijtage. Het behoudt daarom veel langer een optimaal niveau van veerkracht en comfort, zonder contact met oneffen terrein te verliezen. Dit maakt de schoen dan ook zeer geschikt voor ultra-running.

Grafeen haalt het beste uit de andere materialen, waardoor de TrailFly uniek is. Maar wat is grafeen dan precies? Grafeen is het sterkste – maar toch dunste – materiaal ter wereld. Het is een bijna onzichtbare enkele laag grafiet, wat 200 keer sterker is dan staal maar toch mega flexibel.

Designed from the ground – up

‘We design shoes from the ground-up. First grip, then adaptability, ride and fit. For the TrailFly Ultra G 300 MAX we wanted to optimize grip, adaptability, ride and fit without compromising.’

Defy the limits of your long run

De grafeen-rubber slijtzool is in 2018 geïntroduceerd door inov-8. Deze uitvinding zorgt voor extra grip ten opzichte van andere rubberzolen. Door de duurzaamheid van het materiaal kan je op lange termijn nog steeds rekenen op extra grip en zelfverzekerd door blijven rennen op natte of gladde ondergronden. De groeven op de slijtzool vergroten de grip, flexibiliteit, het aanpassings- en reactievermogen. Je hoeft dus niet continu naar de grond te kijken, want modder, waterplassen en rotsachtige ondergronden worden opgevangen door de unieke slijtzool.

TrailFly Ultra G 300 MAX

World’s First Graphene Foam Ever

Voor deze speciale trailschoen heeft inov-8 ook de demping goed onder de loep genomen. De nieuwe G-Fly foam tussenzool is voorzien van extra demping, zodat je het uiterste uit je ultra-run kan halen. De demping bevat grafeen waardoor het maximale uit de demping wordt gehaald en de energieteruggave met 25% is verhoogd. Sneller en langer lopen op onverharde ondergrond kost nu minder moeite. En met langer bedoelt inov-8 ook écht langer. De demping is na 1200km nog steeds goed, waar de meeste loopschoenen na 500km vervangen worden dankzij het gebrek aan demping. De TrailFly Ultra G 300 MAX is de eerste trailschoen met diepe demping en door de ADAPTER-FLEX-technologie is er niet ingeleverd op aanpassings- en reactievermogen op oneffen terrein. Extra demping zorgt voor een meer ‘bouncy’ gevoel, zonder grip en feeling met de ondergrond te verliezen. De ADAPTER-FLEX is een 10mm groef in de middenzool, waardoor de voorvoet kan draaien en bewegen zonder dat de enkel dit hoeft te doen. Door de groeven onder de voorvoet is het mogelijk om je voetbeentjes onafhankelijk van elkaar te bewegen. Deze ADAPTER-FLEX-technologie maakt de schoen uniek, omdat de extra demping zo niet zorgt voor het contactverlies met oneffen terrein.

Demping tot de MAX

Naast de G-Fly tussenzool zit de BOOMERANG binnenzool ook standaard in de TrailFly Ultra G. Hierdoor voegt inov-8 nog meer demping toe en is de energieteruggave beter. De BOOMERANG binnenzool staat bekend om zijn hoge energieteruggave, deze is namelijk 40% meer dan andere binnenzolen. Dit komt door het samendrukken en terugveren van de honderden schuim bolletjes.

TrailFly Ultra G  300 MAX
Ultra G 300 MAX

Flexibiliteit voorop

De lange afstandslopers onder ons weten als geen ander dat zwellingen van de voet helaas part of the game zijn, daarom is het fijn als een schoen hier ruimte voor biedt. Door de ADAPTER-FIT-technologie in het bovenwerk is de pasvorm van de nieuwe TrailFly Ultra G ondersteunend, maar is het aanpassend vermogen groot. Natuurlijke bewegingen en zwellingen van de voet zijn mogelijk door de technologie van de ADAPTER-FIT overlays en de brede voorvoet. Naast het aanpassend vermogen is het materiaal licht, ademend en waterdicht. De ergonomisch gevormde tong is lichtgewicht en stoot water en vuil af. Door de tong en brede neus verbetert het algehele comfort van de schoen, zonder bescherming te verliezen tegen rotsachtig terrein. De voorkant is ondanks een dubbele laag van bescherming nog steeds flexibel.

Technische specificaties
Offset
6 mm
Gewicht Heren
ca. 300 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoen
Ultra G 300 MAX

In een adem

Hard werken en vertrouwen hebben in jezelf worden beloond, dat bewijst inov-8 met de TrailFly Ultra G 300 MAX! Waar andere merken het pad van de carbon trend bewandelen, is inov-8 de andere kant opgerend. Door grafeen toe te voegen aan de slijtzool en tussenzool is er extra demping ontstaan, is de energieteruggave met 25% verhoogd en blijft de schoen aanpassen en reageren op oneffen terrein.

Ben jij klaar voor deze innovatieve trailschoen? Je shopt de schoen hier in onze webshop. Wil je ze liever eerst proberen of vergelijken met andere modellen? Voor meer vragen en informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Nieuw

Alle inov-8 trailschoenen

Trailschoenen

inov-8 trailschoenen
Shop trailschoenen
Zie ook

Alle inov-8 kleding

Kleding

inov-8 kleding
Shop kleding
Zie ook

Alle inov-8 accessoires

Overzicht

inov-8 accessoires
Shop accessoires