Skip to main content

In een eerdere blog schreven wij al over het bij ons nieuwe Zwitserse merk On. Het merk heeft in de afgelopen jaren de harten (en voeten) van vele lopers weten te veroveren en in dit blog gaan wij in op twee populaire schoenen: de On Cloudswift en de On Cloudflow. De Cloudswift en de Cloudflow zijn beide lichte loopschoenen, geschikt voor runs op de weg. Ook qua uiterlijk lijken ze best veel op elkaar, maar toch zijn er een aantal belangrijke verschillen.

Shop de On Cloudflow

De Cloudswift en de Cloudflows beschikken beide over de speciale Cloud technologie, die zorgen voor een responsieve loopervaring inclusief demping. Het grote verschil tussen beide is dat de Cloudswift vooral geschikt is voor korte en middellange afstanden en de Cloudflow voor middellange en lange afstanden. Benieuwd of heb je interesse en twijfel je nog over welk type? Lees dan snel verder!

On Cloudflow in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze loopschoen

Cloudflow
Het gebogen ontwerp van de hielkap houdt je voet op zijn plaats.
Het nieuwe rubberen patroon op de slijtzool zorgt voor grip
De 18 cloud elementen zetten impact om in energie
Het mesh-bovenwerk is licht en ademend

De On Cloudswift in het kort

‘The shoe to run the city’ is hoe On zelf de Cloudswift omschrijft. Een lichte schoen met Helion Superfoam en het On Speedboard, special gecreëerd voor runs op een harde ondergrond. Of je nu zin hebt in een snelle 5km run tussen je werkzaamheden door of een langere run op zondagochtend, de Cloudswift zorgt voor een perfecte balans tussen genoeg demping en een fantastische responsiviteit. Duurzaam rubber zorgt voor grip, ook wanneer de weg heeft moeten lijden onder vele regenbuien. Het ademende mesh van de binnensok zorgt ervoor dat je voeten altijd lekker koel blijven, ook in warme omstandigheden. De Cloudswift heeft een heel-toe drop van 7 mm.

Cloudswift
Cloudflow

De On Cloudflow in het kort

En dan de Cloudflow. Een schoen die op het eerste gezicht best op de Cloudswift lijkt, maar toch beschikt over heel andere eigenschappen. ‘The second-generation of the podium-topping, record-breaking shoe loved by elite athletes’, aldus On. De Cloudflow is een schoen die echt meer gericht is op snelle trainingen, lange interval sessies en halve en hele marathons. Waar de Cloudswift meer een trainingsschoen is, is de Cloudflow een schoen waar je met gemak record na record op verbreekt. Ook deze schoen beschikt over het Helion Superfoam, dat samen met de 18 Cloud elementen en het Speedboard zorgt voor een zachte landing en een explosieve afzet. De mesh upper is licht, duurzaam en geeft extra support aan vermoeide voeten. De schoen heeft een heel-toe drop van 8 mm.

Cloudswift vs Cloudflow

De Coudswift en de Cloudflow: beide beschikken over een perfecte combinatie van demping en responsiviteit, beiden zijn geschikt voor runs op de weg. De precieze verschillen? Die lichten wij voor je uit!

Shop hier de On Cloudflow

Welke schoen past bij mij?

Het is vaak moeilijk om een loopschoen te vinden die beschikt over genoeg demping, maar tegelijkertijd enorm responsief is. Toch heeft On deze ervaring kunnen creëren, met name in de Cloudflow. Het is bijna ongelofelijk over hoeveel fijne specificaties deze schoen beschikt, terwijl ie zo licht is. De Cloudswift is qua opzet iets steviger door de rubberachtige band om de midvoet en zal dus iets beter bevallen als je iemand bent die graag wat meer support wil voelen. Wel is deze schoen iets breder, dus wanneer je smalle voeten hebt, zal je snel het gevoel hebben dat je de veters te strak aan moet trekken. De Cloudswift doet het qua grip wel weer iets beter onder natte omstandigheden.

Cloudswift vs Cloudflow

Conclusie: ondanks dat de Cloudflow en de Cloudswift op elkaar lijken, zijn het twee compleet andere schoenen. Waar de Cloudswift meer geschikt is voor korte en middellange runs, vooral trainingen, doet de Cloudflow het weer beter op lange afstanden en in wedstrijden. De keuze tussen deze twee hangt er dus compleet vanaf voor welk doeleinde je de schoen wil gebruiken. Wat veel lopers doen is de Cloudswift gebruiken voor trainingen en de Cloudflow voor wedstrijden.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de On Cloudflow hier in onze webshop. De Cloudswift kun je binnenkort bij ons vinden! Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset Cloudswift
7 mm
Offset Cloudflow
6 mm
Gewicht Cloudswift
ca. 290 gram
Gewicht Cloudflow
ca. 235 gram
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

On
Cloudflow

Dames

Cloudflow
Shop dames
Nieuw

On
Cloudflow

Heren

Cloudflow
Shop heren
Zie ook

Alle
On schoenen

Overzicht

On logo
Shop alle On loopschoenen