Skip to main content

Ja, het is eindelijk zo ver: vanaf nu verkopen ook wij het Zwitserse merk On! On is in 2010 geboren in de Zwitserse alpen en bestaat dit jaar dus alweer tien jaar. Ondanks dat dit in de loopwereld niet eens heel lang is, heeft On in de afgelopen jaren de harten (en voeten) van vele lopers weten te veroveren. Om precies te zijn: meer dan zeven miljoen lopers in meer dan 50 verschillende landen zijn fan van het merk.

Shop de loopschoenen van On

De missie waar het allemaal mee begon: het teweegbrengen van een echte looprevolutie. Zoals ze zelf ook wel zeggen: “Bring the fun back into running!” Meer weten over dit fijne merk? We’re On it! In deze blog lees je alles over het merk On.

Een kleine geschiedenisles

Oké, dus On is in 2010 opgestart. Maar door wie? Wat is precies het verhaal achter het merk? Het revolutionaire idee van een loopschoen die je een perfecte loop-sensatie geeft begint bij Olivier Bernhard. Als driemalig duathlon wereldkampioen en meermalig Ironman-winnaar wist hij als geen ander wat hij zocht in de ideale schoen. De zoektocht begon en al snel kwam hij in contact met een Zwitserse engineer die al een idee had klaarliggen voor een nieuw soort schoen.

In de jaren die volgden werkten ze samen aan verschillende prototypes, maar hoe vaak de schoen ook veranderde, zachte landing en een perfecte afzet bleven de belangrijkste pijlers. Dit unieke gevoel maakte dat ook Caspar Coppetti en David Allemann aan boord kwamen en in januari 2010 werd het merk On officieel geboren in Zürich. De echte doorbraak kwam in februari, toen de prototypes de ISPO BrandNew Award wonnen. On pakte door en in juli lagen de eerste On schoenen in de winkels. Stilstaan doet het merk zeker niet, want ondertussen kun je On in meer dan 6500 premium winkels vinden.

De bijzondere wereld van On

On is een merk dat altijd dicht bij zichzelf blijft en dat merk je aan alles. Authenticiteit staat hoog in het vaandel en performance en design zijn de core values van het bedrijf. Ondanks dat het merk de afgelopen jaren flink geëvolueerd is, blijven de focus en filosofie hetzelfde als die van dag één. Het ontwerpen van de schoenen (en kleding!) vindt nog altijd plaats binnen Zwitserland, want Swiss Engineering is belangrijk voor het merk. Er prijkt niet voor niets op elke schoen een Zwitserse vlag!

Ook op technisch vlak is On een bijzonder merk. De technologie die ze gebruiken is compleet gericht op een zachte landing gevolgd door een explosieve afzet. Het resultaat is een ongelofelijk lichte ervaring, zonder dat de demping en de impact-bescherming hiermee teniet worden gedaan. In andere woorden: running on clouds. Wanneer je de grond raakt met een On schoen, zorgen de rubberen Cloud elementen -met horizontale én verticale krachten- voor een zachte landing en bereiden ze tegelijkertijd een voorwaartse beweging voor. Het CloudTec® systeem is het eerste systeem dat alleen demping geeft gedurende de landing (wanneer je het echt nodig hebt). Zodra je de grond hebt geraakt vormen de Cloud elementen een solide basis voor een natuurlijke en krachtige afzet. Precies wat je nodig hebt dus!

On: een echte hardlooprevolutie

“Bring the fun back into running!”

Shop hier de On loopschoenen

Roger Federer, outdoor en lifestyle

Sinds november 2019 maakt ook Roger Federer deel uit van Team On. Hij is één van de kopstukken van het bedrijf en heeft afgelopen zomer een eigen limited edition sneaker uitgebracht. Dominique Vanhoutte, contactpersoon bij On: “Roger past perfect bij het merk vanwege zijn sportcarrière, Zwitserse roots en vooral authenticiteit. Ook Roger is altijd dichtbij zichzelf gebleven en dat is precies wat wij als merk ook nastreven.” Federer brengt door zijn unieke ervaring binnen de sportwereld de productontwikkeling, marketing en fan-beleving van On tot een hoger niveau.

On richt zich niet alleen op lopers, maar ook op trailrunners en andere outdoor-sporters. Een merk dat geboren is in de Zwitserse alpen kan hier natuurlijk niet op achterblijven! Daarom beschikt On ook over een trailcollectie en is in juli 2019 de eerste officiële On wandelschoen op de markt gebracht.

On verliest de behoeftes van het publiek absoluut niet uit het oog, want toen duidelijk werd dat de geliefde Clouds zo populair waren in Duitsland dat mensen ze ook als dagelijkse schoen gingen gebruiken, zijn ze daar direct op ingesprongen met een gloednieuwe performance all day collectie.

Zoals je waarschijnlijk wel doorhebt, is On een bijzonder merk waar we zeker weten nog veel van gaan horen. Wij zijn dan ook erg blij met het feit dat jullie dit authentieke Zwitserse merk vanaf nu ook bij ons kunnen vinden. Het staat vast dat On de harten van nog veel meer sporters gaat veroveren!

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de loopschoenen van On hier in onze webshop. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

on running
Nieuw

On
schoenen
dames

Dames

cloudflow
Shop dames
Nieuw

On
schoenen
heren

Heren

cloudflow heren
Shop heren
Zie ook

Alle
On
schoenen

Overzicht

On logo
Shop alle On schoenen