Skip to main content

De adidas Ultraboost 21. Zet de nieuwste versie naast de originele Ultraboost en je herkent het model bijna niet meer. De originele Ultraboost werd een grote hit. De neutrale loopschoenen werden niet alleen door veel urban runners gedragen, maar werden ook als lifestyle schoenen enorm populair. De Ultraboost 19, de opvolger van het origineel, liet een aantal jaar op zich wachten. Maar sindsdien staat het veel verkochte model weer in de schijnwerpers en heeft het model ook voor 2021 een nieuwe look gekregen.

Shop de Ultraboost 21

De originele Ultraboost werd een hit, mede dankzij haar ‘simplicity’. Het model bestond slechts uit enkele elementen. De stijlvolle uitstraling, het hoge instapcomfort en vooral het gemak waarmee je de schoenen aan- en uittrekt, zorgden ervoor dat de adidas Ultraboost bij een breed publiek zeer geliefd werd. Maar adidas wilt die koers omgooien. De Ultraboost is en blijft een échte loopschoen. Die look en feel wordt steeds belangrijker, wat we terugzien in het ontwerp van de nieuwe adidas Ultraboost 21.

adidas Ultraboost 21 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

adidas Ultraboost 21
Bovenwerk van 90% gerecyclede materialen
6% procent meer Boost-dempingsmateriaal
Linear Energy Push-systeem voor verhoogde stijfheid en energieteruggave

Goed gevoel

Zoals gezegd, houdt adidas vast aan haar uitgebreide kennis en data over lopen en verweven ze dit steeds meer in de Ultraboost. De nieuwe Ultraboost 21 heeft een aanzienlijke verandering ondergaan. Naast dat de looks steeds meer ‘running’ uitstralen en de schoenen niet enkel aanvoelen als échte loopschoenen, geven ze je ook een goed gevoel op een ander vlak. Het merk maakt zich hard voor het behoud van het milieu door middel van het gebruik van duurzame, milieuvriendelijke materialen. Voorbeelden zijn het adidas Primeblue-materiaal en het gebruik van Parley Ocean Plastic. De nieuwe adidas Ultraboost 21 bevat een bovenwerk wat voor maar liefst 90% gemaakt is van gerecyclede materialen. Als loper is de natuur toch een onderdeel van dat goede gevoel na je run. De frisse lucht, het groene bos en wellicht het uitzicht over een helder meer. Ze dragen bij aan de charme van het lopen. Om de impact op het milieu te verkleinen en het behoud van de natuur te stimuleren, zet adidas steeds meer in op het gebruik van gerecyclede materialen.

adidas Ultraboost 21
adidas Ultraboost 21

Minder is meer

De Ultraboost 21 borduurt voort op de ‘simplicity’ van haar voorgangers. Niet veel poespas, maar slechts zeven onderdelen die het grote geheel tot een succes maken. Het bovenwerk bestaat uit één geheel. Dit naadloze ontwerp voorkomt irritatie door stiknaden of frustratie door een tong die aan de wandel gaat. Het vetersysteem is eenvoudig, maar functioneel. De hielkap bestaat tevens uit één deel en houdt je hak tijdens het lopen op zijn plaats. Less is more dus. Al kunnen we dat niet zeggen van de tussenzool. Als iets in het oog springt bij de nieuwe UB21 is het wel de dikte van het foam in de hak. De Ultraboost zou geen Ultraboost zijn als er geen Boost-materiaal in zou zitten. Die dikke laag foam in de hak bestaat dan ook volledig uit dit dempingsmateriaal en bevat 6% meer Boost dan haar voorgangers. Het Boost-foam staat bekend om haar hoge energieteruggave en dempingsniveau. Tevens gaat het lang mee en is het aardig bestand tegen slijtage. Wellicht moet je als UB-fan even aan het nieuwe silhouet wennen, maar dit extra foam zit er voor een reden.

Explosief

De Ultraboost 21 is namelijk ontwikkeld met explosiviteit in het achterhoofd. Door extra Boost-dempingsmateriaal in de hak toe te voegen, kun je ook meer energie meenemen in je afwikkeling en afzet. Het nieuw toegevoegde Linear Energy Push-systeem draagt hieraan bij. Dit systeem vergroot de stijfheid in de midden- en voorvoet. Waar de Ultraboost 20 voor menig loper wellicht iets te ‘zacht’ aanvoelde en je er iets doorheen kon zakken, voelt de UB21 stijver aan. Dit komt ten goede wanneer je het tempo van je dagelijkse run iets opvoert. Het systeem zet samen met het Boost-foam de impact tijdens de landing en afwikkeling om naar energie die je meeneemt tijdens je afzet. Vond je de UB20 te zacht? Dan zal de UB21 beter in de smaak vallen. Het idee achter het nieuwe ontwerp is het vergroten van de energieteruggave, waardoor je een energiekere loopervaring krijgt. Die energiekere ervaring stimuleert je om ook in de dagelijks leven meer actie te creëren.

“How easy do you want a hard thing to be?”

Wanneer is te veel teveel? Die 6% extra Boost-materiaal heeft een grote impact op het silhouet van de Ultraboost. Je vraagt je wellicht of je die extra demping echt nodig hebt. Wat we zeker kunnen zeggen, is dat die extra lading Boost je sowieso de dosis energie teruggeeft die je altijd hebt gewild of hebt gezocht.

Shop de Ultraboost 21

In één adem

De adidas Ultraboost 21 heeft een behoorlijke verandering ondergaan. Niet enkel in materialen, maar ook in look en feel. Alles draait om het energieke gevoel. Kijken we naar de mate van demping, dan zou de Ultraboost naar de ASICS Gel Nimbus en de HOKA ONE ONE Bondi staan. Maar wat betreft energieteruggave klopt dat eigenlijk niet helemaal. Dan staat de UB21 daar toch echt wel boven. Heb je een bewuste leefstijl en sta je stil bij jouw ecologische voetafdruk, oftewel je consumptie- en afvalpatroon? Dan past de adidas UB21 zorgeloos in je leefstijl.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe adidas Ultraboost 21 shop je hier in onze webshop. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 340 gram (US 9)
Gewicht Dames
Nog onbekend
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

adidas
Ultraboost 21

Dames & Heren

Ultraboost 21
Shop de Ultraboost 21
Vorige editie

adidas
Ultraboost 20

Dames & Heren

adidas Ultraboost 20
Shop de Ultraboost 20
Zie ook

Alle adidas
schoenen

Overzicht

adidas logo nieuw
Shop alle adidas-schoenen