Skip to main content

De Polar Vantage V2 is het nieuwste sporthorloge van Polar. Dit nieuwe model is de opvolger van de originele Vantage V. Het model is het meest premium multisporthorloge uit het assortiment van Polar, waar de Polar Vantage M het Vantage-duo aanvult. Wij testten het sporthorloge voor je uit en vertellen je de ins en outs. Ook vergelijken we hem met de originele Vantage V en pakken we de Polar Grit X er even bij.

Shop de Vantage V2

De Polar Vantage V2 lijkt in een eerste oogopslag erg op de originele Vantage V. Het model was een goed succes, dus erg vreemd is dat niet. Polar richt zich met dit model op de gedreven sporters en professionele atleten. Uiteraard kun je als hobbymatig sporter de Vantage V2 ook dragen, maar dan komen de uitgebreide sportfuncties wellicht minder tot hun recht. Als je een model zoekt wat de looks heeft van de Vantage V maar iets minder uitgebreid is qua functies, dan is de Polar Vantage M een zeer goede keuze. Dit gedegen multisporthorloge is iets minder uitgebreid wat betreft functies, maar heeft hierdoor ook een vriendelijker prijskaartje. Wil je het maximale uit je trainingen halen en een horloge wat daarbij past? Dan kom je al snel bij de Polar Vantage V2.

Knowledge is progress

#metenisweten

Let’s take a look! Het behoorlijke strakke ontwerp van de originele Polar Vantage V is vrijwel volledig overgenomen voor de Polar Vantage V2. Toch zijn er ook een paar essentiële dingen die zijn veranderd. Zo is de Vantage V2 14 gram lichter geworden. Op een totaal gewicht van 52 gram is dat best veel. Dit lichte gewicht komt onder andere door de volledig aluminium behuizing van de Vantage V2. De originele Vantage V heeft een behuizing die uit kunststof, gecombineerd met aluminium, bestaat. De reden dat er bij de nieuwe Polar Vantage V2 voor een volledig aluminium behuizing is gekozen, heeft te maken met de GPS ontvangst. Die is door middel van deze upgrade verbeterd, waardoor de routeregistratie en -begeleiding accurater is geworden. Ook ontstaat hierdoor een preciezere snelheids- en afstandsmeting. Die aluminium behuizing wordt compleet gemaakt met een Gorilla Glass-scherm en een siliconen polsband.

Polar Vantage V2

Tech talk

Niet enkel het materiaal is aangepast. Ook is de optische meting van de hartslag behoorlijk veranderd. Waar de Polar Vantage V gebruik maakte van 9 led lampjes, waarvan 5 groene lampjes en 4 rode, om je hartslag aan de pols te meten, maakt de Polar Vantage V2 gebruik van 10 leds. Er is niet enkel een extra led lampje toegevoegd maar ook de kleuren zijn gewijzigd. Er worden in de Vantage V2 5 rode en 4 oranje lampjes gebruikt, die compleet worden gemaakt met slechts één groen lampje. Rood en oranje licht dringt dieper door in de huid, waardoor de hartslag in een beter doorbloed gebied gemeten kan worden. Dit zorgt voor een nauwkeuriger gemeten hartslag. Die accurate hartslagmeting is iets waar Polar eigelijk altijd al heel sterk in is geweest. De eerste 24 uur dat ik de Vantage V2 om had, checkte ik de hartslag meting regelmatig en ik moet toegeven; er was geen moment waarop ik de optische meting kon betrappen dat hij m’n hartslag niet kon vinden.

Een echt sporthorloge

Geen combinatie tussen een smart watch en sports watch. De Vantage V2 is een multisporthorloge pur sang.

All shapes and sizes

Als je de Vantage V2 uit het doosje haalt, valt het direct op dat het geen klein horloge is met een afmeting van 47x47x13 mm. Ik vind het niet storend. Ik heb aanzienlijk dunne polsen, maar kan een grotere klok wel waarderen. Ik wil niet hoeven turen tijdens m’n training om de statistieken op mijn horloge te checken. Polar spreekt van ‘een slank design’. Dat betwist ik een beetje. Ja, het ontwerp is strak en stijlvol. Maar met een dikte van 13 mm is het niet het dunste sporthorloge. Het is niet bijzonder dik, maar of we echt van slank kunnen spreken, laat ik in het midden. Qua grootte is de Polar Vantage V2 vergelijkbaar met de Garmin Fenix 6, de Forerunner 945 en de Suunto 5. Deze drie modellen zijn overigens allemaal wel dikker, dus wat dat betreft krijgt de Polar Vantage V2 wellicht toch enkele puntjes wat betreft ‘slank zijn’. Vergelijk je hem echter met de Polar Ignite, dan valt hij zwaar uit. Laten we het erop houden dat de uitgebreide functies van de Vantage V2 simpelweg ruimte innemen.

Opstarten en gaan

De set-up van de Vantage V2 is vrij gemakkelijk. Nadat het horloge is opgeladen, koppel je het horloge en je telefoon vrij snel met elkaar via de Polar Flow app op je smartphone. Ik had nog geen Polar-account, maar die maak je ook zeer snel aan. Het synchroniseren duurt de eerste keer eventjes, maar dan hebben we het over een paar minuten, niet over tientallen. Je hebt keuze uit verschillende watch faces, dus je kunt het enigszins personaliseren hoe je het standaard scherm eruit wilt laten zien. Wat opvalt als je door de mogelijkheden van de Vantage V2 heen scrolt op het touch screen is dat het allemaal ‘simpel’ is vorm gegeven. En dat vind ik zelf een heel sterk punt van de Vantage V2. Alles is strak en duidelijk.

Nieuwe functies

Turn by Turn via Komoot

Door de samenwerking tussen Komoot en Polar kun je routes plannen op je horloge en krijg je Turn By Turn-routebegeleiding. Geen route gepland? Dan ga je erop uit en kun je op een gegeven moment zonder zorgen omdraaien. Met de Back To Start-functie begeleidt de Vantage V2 je terug naar je beginpunt. Dat laatste vond ik in de praktijk de mooiste toevoeging.

Muziekbediening

Muziekbediening is iets waar de originele Vantage V nog niet over beschikte. De nieuwe Vantage V2 gaat met de tijd mee en beschikt daar wel over. Je kunt geen muziek opslaan op het horloge, maar als je je telefoon bij je hebt, bedien je je muziek en het volume vanaf het horloge. Voor muziekliefhebbers onder het trainen is dat best praktisch.

Performance tests

De nieuwe prestatietesten waar de Vantage V2 over beschikt, laten je een maximaal of sub maximaal test uitvoeren voor zowel lopen als fietsen. De nieuwe functie ‘Leg Recovery Test’ geef je inzicht in het herstel van je benen. Naast die functies krijg je het weerbericht er nog bij cadeau. Niet verkeerd als je die tests liever met droog weer uitvoert.

Ontwikkeld voor de gedreven sporter

Polar Vantage V2 vs Polar Grit X

De nieuwe Polar Vantage V2 heeft dus vooral meer functies gekregen dan waar de originele Vantage V over beschikt. Naast de besproken functies beschikt de Vantage V2 over nog veel meer opties, zoals het registreren van je slaapkwaliteit en herstelproces. En de GPS-ontvangst, die in verbinding staat met GLONASS, Galileo en QZSS, is behoorlijk verbeterd door de aluminium behuizing. Voeg daar de verbeterde en zeer accurate hartslagmeting (misschien wel de meest nauwkeurige hartslagmeting aan de pols op de markt) aan toe en je krijgt toch echt wel een aanzienlijk verbeterd multisporthorloge.

Als we de Vantage V2 in het grote plaatje zetten, staat de Vantage V2 bovenaan het rijtje. Het horloge is gemaakt van de meest premium materialen en beschikt over de meeste functies. Wil je een horloge wat over zeer technische functies bestaat en volledig is gericht op outdoor avonturen? Dan staat de Polar Grit X schuin onder de Vantage V2. De Grit X is gemaakt van duurzame en zeer sterke materialen. Dit zie je ook terug in het ontwerp. Enkel beschikt de Grit X niet over de Performance Tests functies en ontbreekt ook de muziekbediening. Wel deelt de Grit X de functie Polar Flow met de Vantage V2, waar je al je statistieken gemakkelijk in terug leest. Wil je stoer en no nonsense? Dan kies je voor de Grit X. Wil je een slanker uiterlijk en nog meer premium ervaring? Dan ga je voor de Vantage V2, die je hier bij ons kunt bestellen. Mochten er toch nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Nieuw

Polar
Vantage V2

Meest premium

Polar Vantage V2
Shop de Vantage V2
Nieuw

Polar
Grit X

Stoer en robuust

Polar Grit X
Shop de Grit X
Zie ook

Alle Polar
sporthorloges

Overzicht

Polar
Shop alle Polar-horloges