Skip to main content

Extra energie tijdens het lopen kan soms erg gewenst zijn. Maurten Drink Mix 320 Caf 100 geeft je dat extra zetje wat je nodig hebt. Deze drinkmix bevat cafeïne, koolhydraten en hydratatie, zonder toevoegingen van zuur-, kleur- en smaakstoffen. Door het gebruik van hydrogeltechnologie is Maurten in staat geweest om de hoeveelheid koolhydraten te verhogen, het risico op maag-en darmklachten te verminderen en alle onnodige ingrediënten die je prestaties niet bevorderen te verwijderen. Daarnaast zijn ze ook in staat geweest om de bittere smaak van cafeïne te verbloemen.

Shop de Drink Mix 320 Caf 100

Maurtens eerste product is de Drink Mix in twee verschillende versies. De Maurten Drink Mix 160 bevat 40 gram koolhydraten en de Drink Mix 320 bevat 80 gram koolhydraten. Met de Drink Mix 320 was Maurten vernieuwend omdat er nooit eerder zoveel koolhydraten in een sportdrank is verwerkt. Naast de Drink Mix heeft Mauren ook gels. De Gel 100 bevat 100kcal en 25 gram koolhydraten. Daarnaast hebben ze ook een Gel 100 Caf 100 in hun lijn zitten, wat naast de 25 gram koolhydraten cafeïne bevat voor extra energie. Alle producten van Maurten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, hebben een neutrale smaak en zijn glutenvrij. 

Maurten Drink Mix 320 Caf 100 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze sportdrank.

Drink Mix 320
320 KCAL per serving
100 gram cafeïne
80 gram koolhydraten
Hydrogeltechnologie
Neutrale smaak
Glutenvrij

No Coffee Break Needed

De Drink mix 320 Caf 100 bevat -zoals de naam al doet vermoeden- 100 gram cafeïne per portie. Dit staat gelijk aan 1,5 kop espresso. Deze hoeveelheid cafeïne is aanzienlijk hoger dan alle traditionele sportdranken die er op de markt zijn. Meng de Drink Mix 320 Caf 100 met 500 milliliter water, en je hebt een vloeibare sportdrank met een hoge concentraties koolhydraten. Innamen van de drank kan voor, tijdens en na je activiteit.

Coffee Break

Hydrogeltechnologie

Hydrogels zijn veelvoorkomend in de voedingsindustrie. Ze worden veelal ingezet als verdikking- en structureringsmiddel. Hydrogels bestaan grotendeels uit water, gebonden tot een gel doormiddel van bindmiddelen, wat gemaakt kan worden uit houtpulp, plantaardige vezels of algen. Maurten heeft een manier ontdekt door het gebruik van natuurlijke ingrediënten als alginaat (zeewier) en pectine (fruitvezels uit appels, citroenen, wortelen en tomaten) koolhydraten in te kapselen. Zie de hydrogel als een laagje wat zich om de koolhydraten, water en zouten vormt en deze stoffen als een soort gelballetjes door het lichaam transporteert.  Op deze manier kan de drank door de maag naar de darm getransporteerd worden. In de darmen wordt de combinatie van water, zout en koolhydraten vrijgelaten en snel geabsorbeerd door het lichaam. Zonder deze techniek kan ons lichaam de grote hoeveelheid koolhydraten niet verwerken wat resulteert in problemen in de maag en/of darmen tijdens het hardlopen.

Waarom heb ik koolhydraten nodig?

Tijdens een lange run breek je veel koolhydraten af en verlies je veel vocht. Dit is een van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid. Als aanvulling op deze voorraden en het waarborgen van je koolhydraat reserves levert de sportdrank snel energie. De hoeveelheid koolhydraten hangt van verschillende factoren af. Een voorbeeld: bij een run (of fietstocht) van 60 minuten, de aanbevolen hoeveelheid koolhydraten is 40 gram aan het begin van je run. Voor activiteiten tot 120 minuten de aanbevolen hoeveelheid is 80 gram koolhydraten. Mocht je echt een lange activiteit op de planning hebben staan en ben je meer dan 2 uur intensief bezig, wordt er aanbevolen om ieder uur van de activiteit 80 gram koolhydraten binnen te krijgen.

Sommige mensen gebruiken Maurten Drink Mix ook als opbouw voor een zware run. Ze nemen de dag voor de run de Drink Mix om de koolhydraten gehalte alvast te verhogen. De Drink Mix kan ook gebruikt worden om na een zware run je koolhydraten aan te vullen om het herstel van het lichaam te verbeteren, het advies is om dit 30 minuten na de activiteit in te nemen.

Maurten drink mix

Sportvoeding kan een grote impact hebben op je training en bijdrage aan betere prestaties.

Maurten Producten

Maurten Drink Mix of Gel?

De keuze tussen een Drink Mix of Gel zal waarschijnlijk een praktische afweging zijn. De Drink Mixen bieden meer energie tijdens je run, maar zijn minder praktisch omdat ze vanuit een bidon gedronken worden. De vraag is dus of je met een bidon wilt lopen of dat er een mogelijkheid is tot een drinkpost waar je de bidon aangereikt kan krijgen. Een Gel mag dan wel minder energie bevatten, maar is vele malen makkelijker om mee te nemen. Ook zal de overweging zitten in persoonlijke voorkeur, sommige mensen vinden een gel niet prettig qua inname of effect op het lichaam.

Wil je meer weten over sportvoeding? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Kcal
320
Koolhydraten
80 Gram
Cafeïne
100 gram
Nieuw

Maurten
Drink Mix

Drink Mix 320 Caf 100
Maurten Drink Mix
Zie ook

Maurten
Gel

MAURTEN GEL 100 CAF 100
Maurten Gel
Zie ook

Maurten
Producten

Alle Maurten Producten