Skip to main content

De Brooks Adrenaline GTS 21 is de nieuwste editie van de Adrenaline GTS. De populaire allround loopschoen voor overpronerende lopers blinkt uit in het bieden van ondersteuning bij overpronatie enkel op de momenten waarop je het nodig hebt. Dus geen traditionele, constante correctie, maar enkel begeleiding als overpronatie optreedt. Deze unieke techniek draagt bij aan het voorkomen van blessures aan je geliefde knieën. We nemen de nieuwe GTS 21 voor je onder de loep.

Shop de Adrenaline GTS 21

De Adrenaline viert haar 21e verjaardag. Daarmee loopt het model dus al behoorlijk wat jaren mee in de loopwereld. De GTS in de naam van het model staat voor “Go To Shoe”. De Adrenaline is altijd al een veelzijdige loopschoen geweest. Dankzij de unieke GuideRails-technologie ervaar je enkel begeleiding wanneer je voeten de neiging hebben te overproneren, oftewel iets naar binnen te vallen tijdens het lopen. Doordat de loopschoenen enkel die ondersteuning bieden wanneer het nodig is, voelen de schoenen zacht en comfortabel aan. Ook wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen, waardoor ze ook ideaal zijn om te gebruiken als dagelijkse schoen of om te dragen tijdens het wandelen.

Brooks Adrenaline GTS 21 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Brooks Adrenaline GTS 21
Engineered Air Mesh-bovenwerk
3D Fit Print
GuideRails
DNA-LOFT tussenzool

Updates

Zoals bij bijna elke nieuwe editie van een loopschoen het geval is, heeft het bovenwerk van de Brooks Adrenaline GTS 21 een update gekregen. Het Engineered Air Mesh-bovenwerk ademt meer dan het oude bovenwerk. Frisse voeten zijn altijd een plus punt. De 3D Fit Print-technologie die aan het bovenwerk is toegevoegd, geeft structuur aan het bovenwerk. Op strategisch geplaatste delen ervaar je meer rekbaarheid en bewegingsruimte, bijvoorbeeld bij de tenen. Bij de middenvoet biedt de 3D Fit Print juist meer stevigheid voor een goed omsloten gevoel. Verder is het bovenwerk niets vreemds en niet bijzonder fancy. En juist dat is misschien wel de kracht van de Adrenaline. Geen gekkigheid, maar juist het gevoel van een traditionele, vertrouwde loopschoen.

Brooks Adrenaline GTS 21
Brooks Adrenaline GTS 21

Zachte begeleiding

De vernieuwde tussenzool bevat DNA-LOFT-dempingsmateriaal van de hak naar de tenen, dus over de gehele lengte van de voet. Het DNA-LOFT-materiaal is het zachtste dempingsmateriaal van Brooks. Hierdoor ervaar je een zacht en luxe gevoel, zowel tijdens het aantrekken van de schoenen als tijdens het lopen. De Segmented Crash Pads in de hak en voorvoet vangen schokken en impact op die ontstaan bij de landing. Die energie wordt opgevangen en gedeeltelijk weer terug gegeven bij je afzet. De bekende GuideRails van Brooks zijn niet meer weg te denken uit de Adrenaline GTS. Zie het als een bobslee baan. Je voeten zijn de bobslee, de GuideRails-technologie is je team. Door bij te sturen als het nodig is, volgt de bobslee de ideale beweging om zo efficiënt mogelijk de baan af te komen. Zo begeleiden de GuideRails je voeten zo efficiënt mogelijk door je run.

All shapes and sizes

Wat ongetwijfeld bijdraagt aan de flinke populariteit van de Brooks Adrenaline is dat de schoenen al geruime tijd in verschillende leestbreedtes beschikbaar zijn. De standaard leestbreedte voor heren is 1D. Voor dames is dat 1B. Deze breedtes zien we dan ook terug bij alle merken in de hardloopwereld. De brede en smalle leesten zijn echter veel minder vertegenwoordigt. De Brooks Adrenaline GTS 21 is voor heren beschikbaar in de breedtes smal (1B), standaard (1D), wijd (2E) en extra wijd (4E). Voor dames zijn de volgende leestbreedtes beschikbaar;  smal (2A), standaard (1B) en wijd (1D). Geeft de standaard breedte van loopschoenen een knellend gevoel bij je voeten? Dan is een bredere leest een hele fijne uitkomst. Heb je juist overwegend teveel ruimte in de breedte? Dan kun je kiezen voor een smallere leest. Een goed passend stel loopschoenen is essentieel voor een goede looptechniek. Tevens voorkomt het onnodige bewegingen tijdens het lopen, dus ook onnodige bewegingen in de knieën. Zo dragen goed passende loopschoenen bij aan het voorkomen van blessures.

Run happy.

Het motto van Brooks is “Run Happy”. Je hoef niet altijd topprestaties neer te zetten. Je hoeft niet altijd de langste afstand te lopen, of de snelste tijd. Soms is ‘gewoon even een fijn rondje rennen’ al genoeg. Zeker in de huidige omstandigheden met het heersende Covid-19 virus is het verstandig om zo nu en dan je hoofd even leeg te rennen. Zet jezelf ertoe om toch die loopschoenen aan te trekken en even te bewegen. Het is niet alleen gezond, maar doet ook wonderen voor je mentale gesteldheid. Run yourself happy!

Shop alle Brooks loopschoenen

In één adem

De Brooks Adrenaline GTS 21 is zachter geworden dan haar voorganger. Het gevoel is luxer en comfortabeler geworden. Het bovenwerk kreeg enkele updates om het ademend vermogen te verhogen, wat altijd fijn is. In de tussenzool vind je die vergrote zachtheid. De GuideRails zijn niet meer weg te denken uit de Adrenaline dus die zien we uiteraard terug. Al met al is de Adrenaline GTS nog steeds een betrouwbare loopschoen met een traditioneel randje. Als we de Brooks Adrenaline GTS 21 in het grote plaatje zetten, zien we onder andere de Saucony Hurricane 22, de HOKA ONE ONE Arahi 4 en de adidas SolarBOOST ST in hetzelfde rijtje staan.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe Brooks Adrenaline GTS 21 shop je hier in onze webshop. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
12 mm
Gewicht Heren
ca. 294.8 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 258 gram (US 7.5)
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

Brooks
Adrenaline GTS
21

Dames & Heren

Shop dames & heren
Vorige editie

Brooks
Adrenaline GTS
20

Dames & Heren

Brooks Adrenaline GTS 20
Shop dames & heren
Zie ook

Alle
Brooks
schoenen

Overzicht

Shop alle Brooks-schoenen