Skip to main content

De Mizuno Wave Rider 24 is het vertrouwde van Mizuno gecombineerd met de beste, nieuwste technologieën. De Wave-plaat is inmiddels een begrip in de loopwereld en daarom heeft Mizuno besloten deze technologie te behouden bij de nieuwe Wave Rider. Toch is de 24ste versie veranderd ten opzichte van zijn voorganger. In deze blog nemen we je mee langs alle onderdelen welke in deze technische all-rounder verwerkt zijn.

Shop nu de Mizuno Wave Rider 24

Het Japanse merk is vorig seizoen met een aantal modellen een compleet nieuwe weg ingeslagen door de Wave-plaat te vervangen door een zachtere Foam Wave-technologie. Bij de Wave Rider 24 is de Wave-plaat behouden maar het materiaal eromheen heeft een flinke update gehad. Wat betekent dit voor jou en je prestaties?

Mizuno Wave Rider 24 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Mizuno Wave Rider 24
Twee lagen mesh
Enerzy
Wave-plaat
Duurzaam en flexibel

Minder stof, meer lucht

Als je de Wave Rider 23 en 24 naast elkaar plaatst zie je meteen een verschil in vorm en de opbouw van het bovenwerk. De hielkap lijkt op het eerste gezicht veel lager. In de hiel is meer materiaal toegevoegd zodat deze beter om voet sluit. Je behoudt een goede pasvorm met een nog comfortabeler gevoel. Het mesh waar het bovenwerk van gemaakt is, bestaat uit twee dunne lagen. Deze lagen zijn zo over elkaar geplaatst dat het bovenwerk dun en licht aanvoelt. Daarnaast heeft de stof een hoog ademend vermogen en zorgt het voor een goede omsluiting van je voeten. Bij de Wave Rider 23 is de toebox wat puntig. Omdat je tenen natuurlijk rondlopen, heeft de Wave Rider 24 een rondere toebox voor meer ademruimte en comfort. Tenslotte is het Mizuno-logo alleen op de bovenste laag vastgenaaid zodat de schoenen aan de binnenkant naadloos aanvoelen.

Mizuno Wave Rider 24
Mizuno Wave Rider 24

Krijg meer Enerzy

In de tussenzool van de Mizuno Wave Rider 24 zitten de grootste veranderingen. Allereerst is de basis van iedere Mizuno-schoen de Wave-technologie. Bij de Rider is dit de Wave-plaat welke van de hiel naar de middenvoet loopt. Deze plaat staat voor goede energieteruggave zodat je schoenen teruggeven wat je erin stopt. Het nieuwe Enerzy-foam net onder het hielstuk van de Wave-plaat is de nieuwste innovatie van Mizuno. Dit foam is door de wetenschappers van het merk ontwikkeld en maakt de schoen lichter, zachter en veel responsiever. Het zorgt voor een consistenter gevoel van demping bij het landen op je hak of middenvoet. Dit kan in je voordeel werken op lange afstanden. Je houdt meer energie over bij elke stap en blaast door de kilometers.

Duurzaam en flexibel

De slijtzool is bij de Wave Rider 24 niets nieuws qua materiaal. Je kan vertrouwen op het U4ic-rubber wat de schoenen duurzaam maakt. Ook helpt het bij het behouden van een goede grip op de weg. De vorm en plaatsing van de slijtzool heeft wel een update gehad. Bij de Wave Rider 23 was een kunststof plaat te zien welke met een boog van de grond afstond. Deze boog is minder groot en opgevuld met foam zodat je bij het landen op of rollen over de middenvoet een zachter gevoel krijgt. Begrijp ons niet verkeerd, je blijft een goede ondersteuning houden. De zool vormt zich meer naar je voet zodat jouw loopstijl tot zijn recht komt. In de voorvoet zijn de groeven strategisch geplaatst zodat de tussenzool flexibiliteit behoudt en je afwikkeling op alle punten gestimuleerd wordt. De plaatsing van de slijtzool zorgt ervoor dat de Mizuno Wave Rider 24 geschikt is voor alle soorten landingen en dus de meeste lopers.

Mizuno Wave Rider 24

Enerzy for days

Mizuno Enerzy is een nieuw materiaal wat verwerkt is in onder andere de Wave Rider 24 en de nieuwe Wave Sky 4. Het is een veel belovend foam ontwikkeld in het lab van Mizuno in Japan. Wetenschappers werken samen met sporters om het ultieme materiaal te ontwikkelen. Mizuno Enerzy is zo gemaakt dat het bij elke stap energie opslaat voor demping maar ook teruggeeft voor de ultieme responsiviteit.

Play Video

Ontdek de wetenschap achter Mizuno Enerzy materiaal

Zoals je inmiddels gelezen hebt, is Mizuno zijn schoenen flink aan het vernieuwen zonder in te leveren op de kwaliteit van zijn producten. De Wave Rider 24 is het eerste model wat het komende seizoen geïntroduceerd wordt met Enerzy-materiaal maar er zullen ongetwijfeld meer modellen volgen. De Wave Rider 24 is geschikt voor neutrale lopers die willen kunnen vertrouwen op hun schoenen om ze door de kilometers te laten zweven. De Wave Rider 24 is vanaf juli 2020 bij ons verkrijgbaar voor dames, heren en kids.

Is de Mizuno Wave Rider 24 iets voor jou? Ze zijn nu beschikbaar in onze webshop. Heb je nog vragen over dit model of over All4running? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Mizuno Wave Rider 24
Technische specificaties
Geslacht
Heren
Offset
12 mm
Gewicht
ca. 280 gram (US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
All-round
Technische specificaties
Geslacht
Dames
Offset
12 mm
Gewicht
ca. 240 gram (US 7)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
All-round
Shop nu

Mizuno
Wave
Rider 24

Overzicht

Mizuno Wave Rider 24
Shop de Mizuno Wave Rider 24
Zie ook

Mizuno
Enerzy
Schoenen

Overzicht

Mizuno Wave Rider 24
Shop schoenen met Mizuno Enerzy
Zie ook

Alle
Mizuno
schoenen

Overzicht

Mizuno
Shop alle Mizuno schoenen