Skip to main content

De adidas Adizero Pro is de nieuwste aanwinst van de Adizero-family. De adidas Adizero Adios was al zeer populair onder de elite lopers. Toch moest adidas met een antwoord komen op de innovatie door de Carbon-plaat. Het antwoord is de Adizero Pro. adidas heeft de Carbitex Carbon Plate ontwikkeld en samengevoegd met bekende technologieën van de Adizero-family. In deze blog lees je de ins en outs van de adidas Adizero Pro.

Shop de Adizero Pro

De bekende technologieën van de Adizero-family zijn het Celermesh-bovenwerk, het Boost-materiaal, het Lightstrike-foam en de Continental Rubber-slijtzool. adidas heeft aan deze gouden combinatie de Carbitex Carbon Plate toegevoegd om zo een nog snellere schoen op de markt te brengen.

adidas Adizero Pro in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Carbitex Carbon Plate
Celermesh-bovenwerk met Microfit-technologie
Boost-tussenzool
Lightstrike-foam

Het antwoord op ..

Na de release van de VaporFly van Nike, zijn de andere loopmerken op zoek gegaan naar een antwoord op deze Carbon-schoenen. Het antwoord van adidas is het erelid van de Adizero-family; de adidas Adizero Pro. Deze nieuwe schoenen zijn een combinatie van de Adizero Adios en de Carbon-plaat. adidas heeft de Carbitex Carbon Plate ontwikkeld. De Carbitex Carbon Plate bevindt zich tussen het Lightstrike-foam en de Sockliner. De Carbon-plaat geeft een vooruit stuwend gevoel tijdens de afwikkeling. Het biedt flexibiliteit tijdens de landing en een energieke afzet. Bij wedstrijdschoenen is een lichtgewicht bovenwerk nodig, omdat dit weinig tot geen vocht vasthoudt en daarom niet verzwaard. adidas gebruikt daarom zijn bestaande Celermesh-bovenwerk in de Adizero Pro.

adidas Adizero Pro
adidas Adizero Pro

De bekende technologieën

De schoenenontwerper Mr. Toshiaki Omori ontwerpt sinds 1999 loopschoenen voor adidas. Omori gelooft dat de anatomie van voeten een belangrijke rol speelt voor het ontwikkelen van loopschoenen. Hij heeft daarom de Microfit-technologie ontworpen. Dit staat voor een gestroomlijnde en precieze pasvorm die gebaseerd is op echte voeten. Naast de Microfit-technologie zijn ook het Boost-materiaal en het Lightstrike-foam terug te vinden in de Adizero Pro. Het Boost-materiaal zit in de hak en zorgt voor een zachte landing, maar geeft wel energie mee tijdens de afwikkeling van je voeten. Het Lightstrike-foam zit in de rest van de tussenzool en zorgt voor een energiek en responsief gevoel.

Vergelijkbaar met ..

De adidas Adizero Pro is een zeer goede wedstrijdschoen, maar ook een fijne trainingsschoen. Zijn broertjes, de Adizero Adios en de Adizero Boston, zijn goede loopschoenen om ernaast te zetten. De nieuwe adidas SL20 bevat alleen Lightstrike-foam als dempingsmateriaal en zijn ook zeker goede wedstrijdschoenen. Deze drie soorten wedstrijdschoenen van adidas hebben alleen geen Carbon-plaat. De Adizero Pro is te vergelijken met de Nike Zoom Fly 3, Saucony Endorphin Speed en Brooks Hyperion Tempo.

adidas Adizero Pro

Running faster

Het erelid van de Adizero-family; de adidas Adizero Pro.

Shop hier de Adizero-family

Het erelid van de Adizero-family, de Adizero Pro, is het adidas model met een Carbon-plaat. De bekende elementen van de adidas loopschoenen zijn samengevoegd met de Carbitex Carbon Plate van adidas. De Continental Rubber-slijtzool op de voorvoet en hak biedt grip in verschillende weersomstandigheden. Het gouden duo van het Boost-materiaal en Lightstrike-foam is gecombineerd met de Carbitex Carbon Plate voor een hoge energieteruggave. Verbreek jij jouw PR op de adidas Adizero Pro?

Nieuwsgierig geworden? De adidas Adizero Pro is hier beschikbaar in onze webshop. Op 1-8-2020 zullen de loopschoenen jouw kant op komen.  Heb je vragen over dit model? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

adidas Adizero Pro
Technische specificaties
Geslacht
Heren
Offset
9.5 mm
Gewicht
ca. 198 gram (US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijd
Technische specificaties
Geslacht
Dames
Offset
9.5 mm
Gewicht
ca. 165 gram (US 8)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijd
Nieuw

adidas Adizero
Pro

Dames & Heren

Shop de Adizero Pro
Nieuw

adidas Adizero
Adios 5

Dames & Heren

adidas Adizero Adios 5
Shop de Adios 5
Zie ook

Alle adidas
schoenen

Overzicht

adidas logo nieuw
Shop alle adidas schoenen