Skip to main content

De New Balance Fresh Foam 880v10 is de opvolger van de bekende 880v9. Het 880-model is één van de populairste modellen van New Balance. In de tijd van revolutionaire, futuristische en super snelle schoenen vergeten we bijna dat de meeste van ons eigenlijk het liefst een paar fijne, veelzijdige loopschoenen willen voor ons dagelijkse rondje. Of dat rondje nu 5 kilometer lang is of 15 kilomter. De 880 past precies in die categorie en is juist daardoor een hele interessante schoen.

Shop de New Balance Fresh Foam 880v10

De New Balance Fresh Foam 880v10 heeft meerdere updates gekregen. Zo kregen de loopschoenen een nieuw bovenwerk en een nieuwe tussenzool die zich in meerdere andere modellen al heeft bewezen. In deze blog nemen we deze veranderingen onder de loep en vertellen je wat deze veranderingen voor jou als loper betekenen.

New Balance Fresh Foam 880v10 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

New Balance Fresh Foam 880v10
Hypoknit-bovenwerk met lockdown zones
Fresh Foam X-tussenzool met laser perforaties
Blown Rubber-slijtzool

Vernieuwde fit

Het nieuwe Hypoknit-bovenwerk biedt een beter lockdown gevoel dan het bovenwerk van de 880v9 dankzij geïntegreerde zones met iets stevigere vezels. Het is een soort geweven, vrij rekbaar bovenwerk. Dankzij de versterkte vezels ontstaat er toch stabiliteit bij de middenvoet. De wiebel-ruimte voor de tenen is iets afgenomen in de v10 ten opzichte van de v9. Nu hoef je niet bang te zijn dat je ineens een bredere leest nodig hebt, zoveel is het nu ook weer niet. Maar de pasvorm is wel iets smaller geworden bij de voorvoet. Nu is het Hypoknit uit de v10 flexibeler dan het Engineerd Mesh uit de v9, dus zal dit geen probleem zijn. Over de leest breedte gesproken; dit is iets waar we New Balance voor kunnen prijzen. De 880v10 is beschikbaar in drie verschillende leest breedtes voor zowel dames als heren. Dit is iets wat we niet veel tegenkomen en in mijn ogen absoluut een pluspunt.

New Balance Fresh Foam 880v10
New Balance Fresh Foam 880v10

Nieuw Fresh Foam-lid

De grootste verandering in de 880v10 is te vinden in de naam en tussenzool, namelijk de toevoeging van het Fresh Foam-dempingsmateriaal. Het Fresh Foam X is ontwikkeld aan de hand van enorm veel verzamelde informatie over verschillende lopers en loopstijlen. De Fresh Foam X-tussenzool uit de v10 is zachter dan de TruFuse-tussenzool uit de 880v9. Deze eigenschap wordt gecombineerd met een hogere duurzaamheid. Het resultaat voor jou; de Fresh Foam 880v10 geeft je een luxer gevoel tijdens het lopen. Het materiaal is zachter zonder dat het een sponsig gevoel geeft. Vind je demping fijn, maar vind je het gevoel van ‘lopen op kussentjes’ niet prettig? Dan biedt de nieuwe 880v10 een goede tussenweg met een iets zachter gevoel, maar ook een energieke en responsieve ervaring. Extra pluspuntje; de nieuwe 880 gaat dankzij het Fresh Foam langer mee. Hierdoor komt de 880v10 meer tot zijn recht als zowel een betrouwbare everyday trainer als een duurzame schoen voor het lopen van lange afstanden.

Vertrouwde grip

Het 880-model staat bekend als een veelzijdige, betrouwbare loopschoen voor verschillende soorten neutrale lopers. De slijtzool van de 880v10 is ten opzicht van de v9 niet echt veel veranderd. Het harder soort rubber bij de hak biedt weerstand tegen slijtage voor haklanders. De slijtzool is te zien over de gehele lengte van de voet voor veel grondcontact en grip. De combinatie van de samenstelling van de slijtzool en de verbeterde flex grooves in de voorvoet en het nieuwe, zachtere Fresh Foam X-materiaal zorgt ervoor, dat de flexibiliteit van de 880 omhoog is gegaan. Hierdoor wikkelen de voeten gemakkelijker af.

New Balance Fresh Foam 880v10

One big family.

De 880v10 is toegetreden tot de succesvolle Fresh Foam-familie van New Balance. Hier vallen meerdere modellen onder. De nieuwe 880v10 zijn ideale loopschoenen voor het lopen van lange afstanden. Zoek je zachtere schoenen met meer demping voor lange afstanden? Dan is de 1080v10 wellicht een goede keuze. Loop je liever off road? Dan staat de Hierro voor je klaar. Uiteraard heeft New Balance ook een optie gecreëerd voor overpronerende lopers die willen profiteren van het Fresh Foam-materiaal. Voor deze lopers is de Vongo v4 beschikbaar.

Zie alle Fresh Foam-modellen

De grootste verandering van het 880-model van New Balance zit hem in de toetreding tot de Fresh Foam-familie. Om te voorkomen dat de 880 op de 1080 zou gaan lijken, is aan de 880v10 EVA-materiaal toegevoegd aan de tussenzool onder de voorvoet. De 1080v10 heeft een tussenzool van 100% Fresh Foam X. De 880v10 bevat een tussenzool van ongeveer 90% Fresh Foam X en 10% EVA-materiaal. Hierdoor voelt de 880v10 iets stijver en energieker aan dan de 1080v10. Het nieuwe bovenwerk geeft een iets smallere pasvorm in vergelijking met de negende versie van de 880, maar doordat het bovenwerk ook flexibeler is zal dit geen probleem geven. De New Balance Fresh Foam 880v10 blijft een zeer goede, veelzijdige loopschoen voor het lopen van lange afstanden.

Nieuwsgierig geworden? De New Balance Fresh Foam 880v10 shop je hier in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 304 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

New
Balance
880v10

Dames

New Balance Fresh Foam 880v10
Shop dames
Nieuw

New
Balance
880v10

Heren

New Balance Fresh Foam 880v10
Shop heren
Zie ook

Alle
New Balance
schoenen

Overzicht

New Balance Logo
Shop alle New Balance-schoenen