Skip to main content

De HOKA ONE ONE Arahi 4 is de opvolger van de populaire Arahi 3. Deze stabiele allround loopschoenen voor overpronerende lopers bieden HOKA’s bekende demping en comfort, maar ook de gewenste stabiliteit. Dit doet de Arahi 4 zonder een typisch antipronatieblokje. De Arahi 4 heeft met name qua looks en bovenwerk een update gekregen. De magie van de tussen- en slijtzool is hetzelfde gebleven. In deze blog duiken we dieper in de wereld van de Arahi 4.

Shop de HOKA ONE ONE Arahi 4

HOKA is een verhaal apart in de loopwereld. Het idee ontstond na de vraag “Hoe kunnen we sneller lopen?”. HOKA’s roots liggen in de heuvels en bergen, oftewel; veel klimmen en dalen. Samenwerkend met de zwaartekracht ontwikkelde het team achter HOKA een revolutionaire loopschoen met een kleurrijk uiterlijk en een dikke tussenzool. Het resultaat; de schoen liet lopers harder naar beneden lopen en bleek ook efficiënt te zijn bij het klimmen tijdens het lopen. Het bedrijf werd gestart in 2009. Tien jaar later, in 2019, namen de verkopen van HOKA toe met 50% tot bijna €70,5 miljoen. We mogen dus wel stellen dat HOKA met haar opvallende loopschoenen een succes in handen heeft.

HOKA ONE ONE Arahi 4 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Hoka One One Arahi 4
Vernieuwd Mesh-bovenwerk met meer structuur
Dikke tussenzool met Active Footframe beschermt je voeten
Lichte Meta Rocker laat de voeten soepel afwikkelen
Verbeterd EVA J-Frame biedt stabiliteit voor overpronerende lopers

Nieuwe look

De HOKA ONE ONE Arahi 4 is met name veranderd in het bovenwerk. De trend ‘less is more’ is toegepast, waardoor het bovenwerk dunner en lichter is geworden. Het valt soepeler om je voeten en heeft hierdoor een beter ademend vermogen. Koele voeten tijdens het lopen van lange afstanden is immers geen overbodige luxe. Het bovenwerk bestaat uit Mesh-materiaal en heeft een bijna naadloos ontwerp. In het ontwerp is meer structuur aangebracht voor extra ondersteuning tijdens het lopen. Ook is het bovenwerk rekbaarder dan het bovenwerk van de Arahi 3. Het scheelt niet veel, maar mocht je iets bredere voeten hebben en in de Arahi 3 na een langere tijd een licht knellend gevoel ervaren, dan zal de Arahi 4 net dat beetje meer comfort geven. De hielkap is iets verlaagd, waardoor je enkel meer bewegingsvrijheid krijgt.

HOKA ONE ONE Arahi 4
HOKA ONE ONE Arahi 4

Duwtje in de voet

De Arahi is een antipronatieschoen. De schoenen geven stabiliteit voor overpronerende lopers door het gebruik van het Active Footframe en het EVA J-Frame. Het Active Footframe laat je voeten als het ware iets verzinken in de tussenzool. Zie het als een botsauto. Je voeten zitten stevig en omsloten in de schoenen terwijl de schoenen de klappen en stoten opvangen. Het J-Frame is duidelijk zichtbaar aan de onderzijde van de loopschoenen. Een ander soort rubber dan waar de tussenzool uit bestaat, loopt in de vorm van een J over de slijtzool. Het EVA J-Frame van de Arahi 4 bestaat uit een steviger soort EVA-materiaal met een hogere dichtheid van die van de Arahi 3. Als je tijdens het lopen op de binnenzijde van je voet landt, duwt de Arahi 4 je voeten iets naar buiten zodat je vlakker op je voeten landt. Hierdoor ervaar je meer stabiliteit en ondersteuning tijdens het lopen.

Vederlicht

Het lijkt misschien alsof de Arahi 4 zeer veel demping geeft en aan de zware kant is door het vertekend beeld wat de dikke tussenzool je geeft. In werkelijkheid valt de Arahi 4 in de ‘gemiddelde demping’-categorie. Wel voldoende demping voor een soepele en zachte loopervaring, maar ze geven nu ook weer niet het gevoel van lopen op marshmallows wat de bekende Clifton wat meer doet. Wil je juist meer zachte demping zoals die van de Clifton maar ook stabiliteit? Dan zou de Gaviota 2 een goede match kunnen zijn. Ook is de Arahi 4 absoluut geen zware schoen. Met een gewicht van 272 gram voor heren bij maat US 9 en 227 gram voor dames bij maat US 7 is de Arahi 4 een zeer lichte loopschoen.

HOKA ONE ONE Arahi 4

Glide and fly.

HOKA splitst haar assortiment op in meerdere silo’s, zoals de Fly-, Glide- en Sky-collectie. De spraakmakende Carbon X maar ook de Mach 3 vallen onder de Fly-collectie. De Sky-collectie bevat onder andere de Challenger ATR 5 en de bekende Speedgoat 4. De Arahi 4 valt samen met de Gaviota 2 en hun neutrale tegenhangers de Rincon en de Clifton 6 in de Glide-categorie. Deze categorie is volledig gericht op het bieden van zo’n soepel mogelijke loopervaring.

Shop de HOKA ONE ONE Arahi 4

De nieuwe HOKA ONE ONE Arahi 4 bouwt verder op het succes van het Arahi-model. De lichte, stabiele schoenen geven overpronerende lopers zowel demping als ondersteuning tijdens het lopen. De Meta Rocker in de schoenen laat de voeten soepel afwikkelen van hak tot teen. Je zou het kunnen zien als wielen onder je voeten. Je voeten worden gestimuleerd naar voren af te rollen. Wil je meer demping zoals de Clifton die geeft voor neutrale lopers? Dan zou de Gaviota 2 wellicht een betere keuze zijn. Maar zoek je een zeer goede combinatie tussen comfortabele demping en effectieve ondersteuning die ook nog eens licht van gewicht is? Dan ben je bij de Arahi 4 bij het juiste adres. Het vernieuwde, snelle uiterlijk doet eer aan de soepele en lichte loopervaring die de loopschoenen je geven.

Nieuwsgierig geworden? De HOKA ONE ONE Arahi 4 shop je hier in onze webshop. Op dit moment is enkel de herenvariant beschikbaar, maar de damesvariant volgt uiteraard ook binnenkort. Tot die tijd vind je de voorganger, de Arahi 3, hier in de webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
5 mm
Gewicht
ca. 272 gram (heren US 9)
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

HOKA ONE ONE
Arahi 4

Dames

HOKA ONE ONE Arahi 4
Shop dames
Nieuw

HOKA ONE ONE
Arahi 4

Heren

HOKA ONE ONE Arahi 4
Shop heren
Zie ook

Alle HOKA
schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA-schoenen