Skip to main content

Tens across the board! De New Balance Fresh Foam 1080v10 is nog weer verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Deze populaire, neutrale loopschoen lanceert dit najaar zijn tiende versie. De 1080v9 wordt al door veel lopers met veel plezier gedragen. Toch hebben ze bij New Balance kritisch gekeken naar deze allrounder en de loopschoenen verbeterd waar het kan.

Shop de New Balance Fresh Foam 1080v10 hier

De 1080 schoenen van New Balance zijn al jaren een begrip voor neutrale lopers. Ook in deze schoenen zit het beroemde Fresh Foam verwerkt maar er is veel veranderd aan de schoenen. Wordt dit jouw go-to loopschoen? In deze blog leggen we je laag voor laag uit wat deze schoen zo comfortabel maakt.

De New Balance Fresh Foam 1080v10 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

New Balance Fresh Foam 1080v10
Minder rubber, beter profiel
Hypoknit engineered mesh
Fresh Foam

Flexibiliteit

We beginnen met de onderste laag; de slijtzool. Bij de Fresh Foam 1080v10 is ook weer Blown Rubber gebruikt, echter in mindere hoeveelheid. Dit zorgt ervoor dat de 1080v10 lichter is dan zijn voorganger en toch de fijne demping geeft die je gewend bent. Ook is er goed gekeken naar het patroon op de slijtzool. Het profiel is zo geplaatst dat je goede grip hebt. Daarnaast zijn er strategisch geplaatste groeven toegevoegd die de zool flexibel maken waar het telt. Dit is niet alleen op de voorvoet maar ook onder de hiel gedaan. Dit zogenaamde “crashpad” is vooral voordelig voor lopers die op de hak landen. De afwikkeling van je voet wordt hiermee soepel.

New Balance Fresh Foam 1080v10
New Balance Fresh Foam 1080v10

Fresher Foam

In de versie 10 van de de Fresh Foam 1080 zit niet zomaar het beroemde schuim verwerkt. Maar de volgende generatie namelijk Fresh Foam X. Dit schuim heeft alles wat je van Fresh Foam kent maar heeft met een laser gesneden gaatjes zodat het beter zijn werk kan doen. De witte tussenzool lijkt in eerste instantie een marshmallow die je helemaal in kunt drukken. Als je de schoenen eenmaal in je handen hebt, denk je hier wel anders over. Het is een stevige maar responsieve tussenzool die nog beter tot zijn recht komt in combinatie met de voordelen van de nieuwe inrichting van de slijtzool.
Als je kritisch naar de schoen kijkt, valt op dat de teen naar boven “gekruld” is. Dit noemen ze bij New Balance een “rocker”. Deze buiging in de zool komt de afwikkeling ten goede. Het laatste stuk van je stap voel je een stuwing. Dit helpt je kilometers vreten.

Comfy upper

Bij New Balance hebben ze goed geluisterd naar de fans van de 1080 serie. Er zijn een aantal elementen in het bovenwerk welke verbeterd zijn. Het hielstuk werd bij de 1080v9 als glad en instabiel ervaren. Dit hebben ze meteen goed aangepakt door een grotere hielkap toe te voegen met een ergonomische vorm. Hiermee wordt je hiel goed op zijn plaats gehouden zonder dat er irritaties ontstaan.
De borduursels op de middenvoet zorgen niet alleen voor een toffe look maar zijn ook een versteviging. Samen met het Hypoknit engineered mesh bovenwerk zorgt dit voor een goede, omsluitende pasvorm. In het bovenwerk direct boven de tenen zit zelfs stretchstof verwerkt zodat de schoen zich helemaal naar je voeten vormt.

New Balance Fresh Foam 1080v10

“Soft built smarter”

De Fresh Foam technologie is al jaren populair bij veel lopers. Dit stevige schuim zit in de meeste nieuwe modellen van New Balance en zorgt voor de ultieme demping en ondersteuning.

Shop New Balance loopschoenen met Fresh Foam

Zoals eerder genoemd in deze blog, heeft New Balance goed naar de positieve- en de verbeterpunten geluisterd welke lopers hebben ervaren bij de 1080v9. De New Balance Fresh Foam 1080v10 is daarom echt ‘next level’ ten opzichte van zijn voorganger. Kenners zijn enthousiast over alle nieuwe eigenschappen van de loopschoenen. Wij kunnen niet wachten om deze loopschoenen zelf te proberen. Bij All4running krijgen we in het najaar de zwart/witte variant beschikbaar en begin 2020 zullen er meer kleuren beschikbaar komen.

Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden? De New Balance Fresh Foam 1080v10 is nu beschikbaar op onze webshop. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8mm
Gewicht
ca. 281 gram (maat 9 US heren)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

New Balance Fresh Foam 1080v10

Dames

New Balance Fresh Foam 1080v10
Shop dit model
Nieuw

New Balance Fresh Foam 1080v10

Heren

New Balance Fresh Foam 1080v10
Shop dit model
Zie ook

Alle
New Balance
schoenen

Overzicht

New Balance Logo
Shop alle New Balance schoenen