Skip to main content

Ricochet
(doen) ricocheren, (laten) afketsen: the bullet ricochetted off the wall – de kogel ketste af op de muur
– van Dale

De Brooks Ricochet 2 is uit. Bij All4running keken we stiekem meer uit naar de release van deze schoen dan naar Sinterklaas. In dit blog delen we graag onze bevindingen met jou. De neutrale loopschoen de Ricochet is de meest recente schoen uit de Energized serie van Brooks die een update heeft gekregen. Eerder deze maand kwamen uit deze serie al de neutrale loopschoen de Levitate 3 en de antipronatieschoen de Bedlam 2 uit. Zoals de naam al doet vermoedden is de Ricochet een schoen die zich kenmerkt door zijn hoge en snelle energie teruggave. De schoen is dan ook uitermate geschikt voor runs op hoog tempo.

Shop de Brooks Ricochet 2

In de nieuwe versie van de schoen zijn er geen enorme veranderingen gemaakt ten opzichte van het de Brooks Ricochet 1. De basis van de schoen wordt nog steeds gevormd door de arrow-point slijtzool en de BioMoGo DNA & DNA AMP tussenzool technologie, meer hierover later. Het bovenwerk van de schoen heeft echter wel een aantal noemenswaardige veranderingen ondergaan. Zo is het Fit-Knit materiaal vervangen door Flat-Knit materiaal en past de schoen nu nog meer als een sok dankzij de geïntegreerde kraag.

Brooks Ricochet 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Geïntegreerde kraag
Flat-knit bovenwerk
DNA-AMP tussenzool
BioMoGo-DNA tussenzool

Lichtgewicht en Responsief

De tussenzool van de Ricochet 2 is gemaakt uit een combinatie van BioMoGo DNA en DNA AMP. Het uiterst responsieve DNA AMP materiaal stimuleert een snelle afzet: alsof je over heten kolen loopt, voor je het weet ga je alweer je nieuwe pas in. Dankzij de responsieve tussenzool kost iedere stap minder kracht dan op normale loopschoenen. Er wordt daarom ook wel beweerd dat je m.b.v. deze schoenen makkelijker en verder zou kunnen lopen. Naast het DNA AMP materiaal heeft de Ricochet 2 ook BioMoGo DNA in de tussenzool. Hierdoor biedt de schoen ook de nodige demping en comfort, en is hij iets lichter van gewicht dan wanneer hij een volledige DNA AMP tussenzool zou hebben.

Brooks Ricochet 2 Men

Bovenwerk

De meeste veranderingen zijn te vinden in het bovenwerk. De Brooks Ricochet 2 heeft een lusje op de hiel die het makkelijker maakt om de schoen aan te trekken. Het bovenwerk is gemaakt van Flat-Knit materiaal en bevat ook een geïntegreerde kraag wat de schoenen een comfortabele en aansluitende pasvorm geeft. In deze nieuwe editie is de tong van de schoen volledig geïntegreerd in de rest van het bovenwerk. Hierdoor is er minder kans op irritatie door wrijving en doordat er geen naden aanwezig zijn, zijn er ook minder drukpunten op de wreef.

Ricochet vs Bedlam vs Levitate

Doordat alle drie de modellen onderdeel uit maken van deze Energized serie zijn ze allen erg responsief. De schoenen hebben echter ook een aantal belangrijke onderlinge verschillen. In deze alinea zoomen we in op deze verschillen.

Pronatie en Neutraal
Een essentieel verschil is het feit dat de Ricochet en de Levitate bedoeld zijn voor neutrale lopers en de Bedlam voor lopers die overproneren. De Bedlam beschikt dan ook als enige van de drie over de GuideRails technologie die de loper bij de voet neemt en door de afwikkeling van de voet heen ‘gidst’.

Responsiviteit en demping
Een ander groot verschil tussen de drie modellen is te vinden in de tussenzool. De tussenzool van de Levitate en de Bedlam is een volledige DNA AMP tussenzool waar de tussenzool van de Ricochet gemaakt is van een combinatie van zowel DNA AMP als BioMoGo DNA. Wat dit betekend in de praktijk is dat de Levitate en Bedlam weliswaar responsiever zijn dan de Ricochet, maar dat de Ricochet weer meer demping biedt. Een ander voordeel wat hieruit voortvloeit is dat de Ricochet een stuk lichter is dan de andere twee modellen. Dit scheelt al snel 40 gram per schoen!

Ricochet 2 vs Levitate

“Lightweight Adaptability Meets Industry-Leading Energy Return”

De uiterst responsieve DNA-AMP en de lichtgewichte BioMoGo-DNA creëren samen een geweldige loopervaring.

Play Video

Ontdek de Ricochet 2

Voor wie is de Brooks Ricochet 2 aan te raden? Deze hardloopschoenen zijn aan te raden voor lopers die opzoek zijn naar een schoen die veel energie teruggeeft en die ook nog eens licht van gewicht zijn. Vind je de Levitate 3 te zwaar of te hard aanvoelen maar wil je wel dat energieke gevoel ervaren? Dan is de iets zachtere maar desalniettemin responsieve Ricochet 2 wellicht de schoen voor jou.

Klopt jouw hart ook vol verwachting? De Ricochet 2 is hier in de webshop verkrijgbaar. Wil je de loopschoenen liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak om  in één van onze winkels of loop gewoon eens binnen.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 292 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround Hardloopschoenen
Nieuw

Brooks
Ricochet 2

Dames

Brooks Ricochet 2
Shop dit model
Nieuw

Brooks
Ricochet 2

Heren

Brooks Ricochet 2
Shop dit model
Zie ook

Alle hardloop
schoenen

Overzicht

Shop alle Brooks schoenen