Skip to main content

De nieuwe Brooks Addiction 14 houdt je altijd op de rit. Deze zachte antipronatieschoenen bieden namelijk optimale stabiliteit tijdens je run. Verschillende technologieën bevorderen je loopstijl, afwikkeling van de voeten en het loopcomfort. Wij plozen dit nieuwe model loopschoenen van Brooks uit. In deze nieuwe blog vertellen wij je er alles over.

Shop Brooks Addiction 14

Als we de loopschoenen voor overpronerende lopers vergelijken met zijn voorganger, de Addiction 13, zien we weinig verschillen. Veel technologieën uit de 13e editie zijn overgenomen. Zo zien we de Extended Progressive Diagonal Rollbar terug, die het hele lichaam ondersteunt. Ook de zachte BioMoGo tussenzool is weer van de partij.

De Brooks Addiction 14 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Brooks Addiction 14
Mesh bovenwerk
BioMoGo -DNA in de tussenzool
Extended Progressive Diagonal Rollbar
Valt iets breder dan gemiddeld

Blijven ademen

Laten we beginnen bij het bovenwerk. Hier zit ook meteen het verschil met de voorganger aangezien er in de Addiction 13 ietwat ander materiaal is gebruikt. Het bovenwerk van de Addiction 14 is gemaakt van verbeterd mesh materiaal en heeft daardoor een hoog ademend vermogen. Het voordeel van mesh is dat het de loopschoenen licht en luchtig maakt. Je wilt tenslotte niet teveel last krijgen van zweetvoeten tijdens het lopen. Het bovenwerk sluit door het gebruik van mesh materiaal ook beter aan rond je voeten. Door een betere pasvorm te creëren verminder je de kans op schuurplekken en blessures.

Brooks Addiction 14

Volledig Biologisch

De tussenzool van de Brooks Addiction 14 bestaat uit het zachte BioMoGo-DNA. Dit tussenzoolschuim past zich aan jouw voeten aan en vermindert de impact op je gewrichten. Daarnaast is het ook nog volledig biologisch afbreekbaar. Een standaard EVA-schuim heeft ongeveer 1000 jaar nodig om volledig afgebroken te worden op bijvoorbeeld een stortplaats. BioMoGo kan dit in ongeveer 20 jaar wanneer het in precies dezelfde omgeving wordt geplaatst. Het BioMoGo materiaal is zacht, maar om de loopschoenen van Brooks nog zachter te maken is de sockliner toegevoegd. Dit biedt een zeer prettig en bijna zwevend gevoel tijdens elke stap.

Roll around

Zoals al eerder is benoemd zijn veel technologieën uit de Addiction 13 meegenomen naar de Addiction 14. Zo ook de Extended Progressive Diagonal Rollbar. Dit is de ‘extended’ versie van de reguliere Progressive Diagonal Rollbar. Dat klinkt vast niet als een verrassing. Maar wat doet deze technologie? De biomechanische Rollbar is geplaatst bij de mediale boog van je voet. Dit biedt ondersteuning tijdens het lopen en maakt het mogelijk vloeiendere overgangen te creëren van de middenfase naar de voortstuwingsfase.

Brooks Addiction 14

Addicted to running

Wie wordt er nou niet vrolijk van het kleurrijke merk Brooks? Met iconische modellen zoals de Beast, Addiction en Levitate is er voor elke loper wel een geschikt model Brooks-loopschoenen. Ontdek welke loopschoenen Brooks nog meer heeft.

Ontdekken alle loopschoenen

De voorganger, de Addiction 13, was een groot succes bij het publiek. Dit is de reden dat de Addiction 14 zoveel overeenkomsten heeft. Het verschil zit hem in het bovenwerk. In de Addiction 14 is verbeterd Mesh gebruikt dat ervoor zorgt dat jouw run zeer comfortabel wordt. Uiteindelijk is de Brooks Addiction 14 een goede keuze voor lopers die overproneren en die graag hun dagelijkse loopje doen. De loopschoenen vallen wat breder uit dan gemiddeld. Maar dit is niet een aanwezig verschil waardoor je een kleinere maat nodig hebt.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de Brooks Addiction 14 hier in onze webshop. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
12 mm
Gewicht
ca. 357 gram (US size 9)
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

Brooks Addiction 14

Dames

Brooks Addiction 14
Shop dames
Nieuw

Brooks Addiction 14

Heren

Brooks Addiction 14
Shop heren
Zie ook

Alle
Brooks
schoenen

Overzicht

Brooks Logo
Shop alle Brooks schoenen