Skip to main content

Daar zijn ze dan, de Brooks Glycerin 17. Voor veel lopers is de Glycerin een vertrouwde keuze. Niet gek, want de schoenen bieden hoog comfort tijdens het lopen. Wat kunnen we verwachten van de nieuwste uitvoering? Is de Brooks Glycerin 17 even comfortabel als de voorgangers?

Shop nu de Brooks Glycerin 17

Om meteen maar even antwoord te geven op de vraag; ja, hij is zeer comfortabel. De nieuwe Brooks Glycerin 17 is misschien wel de zachtste loopschoen in de collectie. Gevuld met DNA Loft-schuim en omwikkeld met een ingenieus mesh-bovenwerk, is de Glycerin geschikt voor lopers die demping belangrijker vinden dan al het andere.

Brooks Glycerin 17 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Double Jacquard mesh
DNA Loft
Nieuwe OrhoLite Sockliner
Duurzame slijtzool

Kleine veranderingen

De verschillen tussen de Brooks Glycerin 16 en de Brooks Glycerin 17 zijn minimaal. Er is niks veranderd aan de algehele pasvorm van de loopschoenen. Waar wel verschil in zit, is het bovenwerk. De Glycerin 16 had een brede overlay verankerd met drie veteropeningen. Maar bij de Glycerin 17 zijn de overlays verwijderd en koos Brooks voor een extra bedrukte laag over het mesh.

Brooks Glycerin 17

Zo zacht als een kussen

Het eerste dat je opvalt bij het aantrekken van de Brooks Glycerin 17 is hoe zacht ze zijn. In de tussenzool is het DNA Loft schuim verwerkt. DNA Loft is een fijne mix van EVA-schuim, rubber en lucht. De impact die op de weg terecht komt wordt verspreid over de zool. Lopers ervaren hierdoor een comfortabele run zonder in te leveren op responsiviteit en duurzaamheid. DNA LOFT geeft je het gevoel alsof je zweeft, je vliegt over de weg. Daarnaast is er een OrthoLite sockliner toegevoegd voor nog meer comfort.

There is more!

Onder al het schuim bevindt zich dezelfde slijtzool als de Glycerin 16. Deze zool is ingekerfd met zeven groeven om de Glycerin 17 op natuurlijke wijze te laten buigen. De slijtzool biedt hierdoor ook voldoende grip en tractie op wegen en gras. Tijdens het lopen moet je lijf flink wat klappen opvangen. De impact van iedere landing wordt maximaal gereduceerd door de IDEAL drukzones en de afgeronde hiel.

Brooks Glycerin 17

It doesn’t get softer than this.

Play Video

Ontdek de highlights

Dat de Brooks Glycerin 17 in teken staat van zachtheid is inmiddels wel duidelijk. Dit blijkt niet alleen uit de technologieën in de zool, maar dit is ook terug te vinden in bijvoorbeeld de hielband. De pluche hielband voelt erg zacht aan, wat een groot pluspunt is voor lopers die last hebben van wrijving rond de enkels. Veel lopers vonden dat de Glycerin 16 erg strak zat rond de tenen. Daar heeft Brooks naar geluisterd! De nieuwste versie een ietwat bredere toebox gekregen.

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de nieuwe Brooks Glycerin 17 hier in onze webshop. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 300,5 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

Brooks Glycerin
17

Dames

Brooks Glycerin 17
Shop dames
Nieuw

Brooks Glycerin
17

Heren

Brooks Glycerin 17
Shop heren
Zie ook

Alle hardloop
schoenen

Overzicht

Brooks Logo
Shop alle Brooks schoenen