Skip to main content

Met de Brooks Cascadia 14 aan je voeten ben je klaar voor elke trail. De vernieuwde versie van de bekende trailschoenen is binnenkort verkrijgbaar in de webshop en winkels van All4running. Ten opzichte van zijn voorgangers heeft de Brooks Cascadia 14 een aantal veranderingen ondergaan. Daarom doken wij in de wereld van Brooks en de Cascadia om aan jou alle verwachtingen van dit nieuwe model te kunnen vertellen.

Shop nu de nieuwe Brooks Cascadia 14

Het eerste Cascadia model werd in 2005 gelanceerd. Nu, 14 jaar later, zijn de trailschoenen nog steeds geliefd onder vele lopers. De Brooks Cascadia 14 leent zich het beste voor de middellange tot lange afstanden op de wat technischere trails.

Brooks Cascadia 14 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Brooks Cascadia 14
Cordura Mud Guard bovenwerk
Biologisch afbreekbaar BioMoGo tussenzool
Pivot Post System
TrailTrack Rubber

Voor elke voet

Door de jaren heen kreeg Brooks veel commentaar op het ‘te krappe’ bovenwerk. Veel testers gaven aan dat de pasvorm van de trailschoenen bij elk model krapper leken te worden. Brooks loste dit probleem op door de 13, het vorige model, uit te rusten met een opnieuw ontworpen pasvorm dat zich beter aanpast aan brede voeten en hoge wreven. Terwijl de Cascadia zijn aansluitende gevoel behield, merkten de lopers dat de trailschoenen veel flexibeler waren en ook wat ruimte in de voorvoet voegde. Deze kennis is meegenomen in de 14e editie van het model. Het bovenwerk met Cordura Mud Guard heeft een hoog ademend vermogen en beschermt tegen vuil van buitenaf. Daarnaast houdt de veterberschermer de veters op zijn plek.

Brooks Cascadia 14
Brooks Cascadia 14

Biologisch!

De tussenzool van de Brooks Cascadia 14 beschikt over het BioMoGo DNA. Wist je dat BioMoGo ‘s werelds eerste volledig biologisch afbreekbare tussenzoolschuim was? Een standaard EVA-schuim heeft ongeveer 1000 jaar nodig om volledig afgebroken te worden op bijvoorbeeld een stortplaats. BioMoGo kan dit in ongeveer 20 jaar wanneer het in precies dezelfde omgeving wordt geplaatst. Maar wat doet dit materiaal voor jou? De techniek in de tussenzool past de demping van de trailschoenen dynamisch aan bij elke stap. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het lopen van trails.

Grip, grip en nog meer grip

10 kilometer op de weg is heel wat anders dan 10 kilometer trail. Trailrunning kent een andere manier van belasten door het lopen op zachtere ondergronden, het slingeren op smalle paadjes en het stijgen en dalen. Goede support is daarbij erg belangrijk. In de slijtzool van de Brooks Cascadia 14 zit het Pivot Post System verwerkt. Dit systeem biedt je veel stabiliteit tijdens het lopen op onverhard terrein. Daarnaast geeft het TrailTrack rubber in de slijtzool je optimale grip op zowel droge als natte terreinen.

“Run happy on happy trails”

De Brooks Cascadia 14 is nu beschikbaar in onze webshop!

Shop Brooks Cascadia 14

Voor de lopers die de ruigere paden graag opzoeken, de Brooks Cascadia 14 komt ook uit in een Gore-Tex versie. Dit materiaal is waterdicht en zorgt ervoor dat je droge voeten houdt tijdens het trotseren van modderige en natte trails.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe Brooks Cascadia 14 hier in onze webshop. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 303 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Brooks Cascadia 14

Dames

Brooks Cascadia 14
Shop dames
Nieuw

Brooks Cascadia 14

Heren

Brooks Cascadia 14
Shop heren
Zie ook

Alle loop
schoenen

Overzicht

Brooks Logo
Shop alle Brooks schoenen