Skip to main content

De kou trekt langzaam weg en het zonnetje is in aantocht. Dat betekent dat het tijd is voor luchtige kleding, zonnebrillen en zonnebrand. Maar wat draag je voor loopkleding in de zomer? Door de hoge temperaturen stijgt je hartslag en gebruikt je lichaam extra energie om de warmte kwijt te raken. In deze blog vertellen wij je alles over de juiste loopkleding en accessoires zodat jij kunt genieten van het lopen in de zomer.

Shop nu jouw zomer outfit

In deze blog behandelen we verschillende onderdelen. Namelijk het bovenlijf, het onderlijf en de accessoires. Ook het belang van een goede sport-BH mag niet ontbreken. Onthoud goed dat dit slechts een advies is en jij zelf kunt bepalen wat voor jou het prettigst is. Eén ding mag je niet vergeten, smeer je altijd goed in!

Zomer
Zomer

Shirts & Singlets

Laten we beginnen met het bovenlijf. Een geschikt loopshirt voor de zomerse dagen is sneldrogend en zorgt ervoor dat je niet te veel vocht vasthoudt. Veel shirts beschikken over zogenoemde mesh panelen. Dit zijn delen stof met gaatjes op bijvoorbeeld de rug en oksels. Dit zorgt voor extra ventilatie tijdens het lopen. Voordat de zomer komt, staat de lente voor de deur. Omdat het dan nog wat kouder kan zijn is het vaak prettig om je bovenlijf nog iets warmer te kleden. Denk aan een shirt met lange mouwen of een dun jasje.

Er zijn diverse tops die je kunt dragen. Zo kun je gaan voor een shirt met korte mouwen of een singlet. Deze tops beschikken over verschillende technieken die het mogelijk maken om ook in de zomer comfortabel te lopen. Om een aantal voorbeelden te noemen: Odlo’s Ceramicool techniek bevat ceramische deeltjes in de stof die de huid met 1 graden Celsius verkoelt. De Climalite-stof van adidas voert vocht effectief af en de D2 technieken van ASICS staan voor sneldrogend, vochtafdrijvend, UV bescherming en superieur comfort.

Bekijk loopshirts damesBekijk loopshirts heren

Voor de ladies

Aangezien je borsten geen spieren bevatten is ondersteuning belangrijk. Een goede sport-BH is daarbij essentieel. Wist je al dat een sport BH het stuitereffect van je borsten vermindert met maar liefst 78%? Het belangrijkste is natuurlijk dat je sport BH doet waarvoor je hem koopt: je borsten ondersteunen. Daarnaast moet hij comfortabel zitten. Tijdens het lopen moet je niet het gevoel ervaren van een knellende BH. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een goed aansluitend model dat bewegingsvrijheid biedt. De juiste sport BH zal meestal voorzien zijn van een brede onderband. Deze zorgt ervoor dat de borsten nog eens extra worden gestabiliseerd. De schouderbanden zijn wat breder omdat deze het gewicht van je borsten zullen verdelen. Een goede sport BH geeft je zelfvertrouwen. Daarom mag je jezelf best trakteren op prachtig nieuw exemplaar. Het oog wil ten slotte ook wat!

Bekijk sport-BH's
Zomer

Shorts

Voor je onderlijf is tijdens de warmere dagen een goede short belangrijk voor je prestaties. Korte loopbroeken zijn er in alle vormen en maten. Je kunt kiezen voor een strakke korte tight. Dan is het belangrijk dat de naden zacht zijn en dat de stof goed ademt. Je wilt schuren en irritatie zo veel mogelijk voorkomen. Als je een korte tight toch te warm vindt, kun je kiezen voor een lossere short. Het is prettig om een losse short naar je lijf te kunnen vormen door een elastische tailleband of een trekkoord. Tot slot is er nog de 2in1 short. Deze broeken bestaan uit een nauwsluitende binnenbroek en een losse buitenbroek. Zo ervaar je het comfort van een korte tight maar met de look van een losse short.

Bekijk loopshorts damesBekijk loopshorts heren

Ondergoed

Waar mensen vaak niet aan denken bij het uitzoeken van een loopoutfit is het belang van een goed passende onderbroek. Deze stof ligt tenslotte het dichtstbij de gevoelige delen van de huid. Een goede onderbroek zorgt dat zweet actief wordt afgevoerd en zo kun je veel irritatie voorkomen. Looponderbroeken zijn vaak in zulke mate ademend dat de extra laag niet warmer aanvoelt. Het is ook belangrijk dat je de juiste maat ondergoed hebt zodat het niet kan bewegen op de verkeerde plekken of omhoog kruipt.

Een ander item waar snel overheen wordt gekeken maar zeker niet vergeten mag worden, zijn je sokken. Warme en toch iets zweterige voeten kunnen snel gaan irriteren in je schoenen. Goede sokken kunnen een hoop irritatie en frustratie voorkomen. Je hebt loopsokken in allerlei diktes en lengtes, waaronder ook dunnere en kortere sokken voor lopen in warmere temperaturen. Want onthoud; blije voeten lopen harder!

Bekijk sportonderbroeken damesBekijk sportonderbroeken heren
Zomer
Zomer

Accessoires

Een goede outfit om de lente en zomer te trotseren, is niet compleet zonder goede accessoires. Het weer wordt beter en het zonnetje laat zich weer vaker zien. Bescherm je gezicht en je ogen tijdens het lopen met een functionele looppet of zonnebril. Lopen in het zonnige weer maakt ons heel blij, maar je ogen vinden dit minder fijn. Bescherm je ogen tegen UV-straling en voorkomt dat je continue met je ogen moet knijpen door een goede zonnebril te dragen.

Een loopzonnebril beschermt je ogen voor beschadiging door het UV-licht van dat geliefde zonnetje en heeft een optimale pasvorm, waardoor hij goed blijft zitten tijdens het lopen. Want van een stuiterende zonnebril op je neus wordt niemand blij. Ook een looppet is een fijn accessoire om te dragen. Het beschermt je gezicht tegen verbranding en houdt je haar uit je gezicht. Een pet gemaakt van ademend materiaal is dus zeker geen overbodige luxe.

Bekijk zonnebrillenBekijk petten