Skip to main content

De stijlvolle vormgeving en de unieke functionaliteit van de Odlo Blackcomb collectie trekken elk seizoen weer de aandacht. Ook dit winterseizoen was het raak. Aangezien een goede basislaag essentieel is tijdens het lopen in de winter, waren wij erg nieuwsgierig naar de werking van deze collectie. Daarom testten wij het Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt voor je uit.

Shop de Odlo Blackcomb collectie

Nu vraag je je wellicht af, wat is de Odlo Blackcomb collectie? Voor de winter van 2012/13 lanceerde Odlo de Evolution Greentech, het eerste naadloze ondergoed gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Deze lijn voldeed aan de hoogste normen op het gebied van prestaties en functionaliteit. De ‘groene draad’ die in de lijn werd gebruikt staat voor een voortreffelijke mate van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. In 2015 werd het Greentech-concept herzien en geïntegreerd in de nieuwe Blackcomb collectie.

Zero is only a starting point.

#onestepahead

Toen ik het thermoshirt van Odlo aantrok voelde ik direct hoe goed het shirt aansluit op mijn lijf. Ondanks de nauwe pasvorm biedt het shirt optimale bewegingsvrijheid. Het thermoshirt is namelijk ontzettend elastisch. In combinatie met de zachte stof zit hij zelfs zo comfortabel dat ik er de hele dag wel in zou kunnen lopen. Wat mij ook direct opviel is de langere pasvorm. De onderkant van het shirt loopt tot net iets verder dan de onderrug. Dit zorgt voor een prettige bedekking tijdens het lopen of bij andere activiteiten. Ik moet toegeven, ik heb het erg snel koud. Een goed thermoshirt is voor mij daarom ook essentieel. Het Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt gaf mij meteen het gevoel dat het me warm kon houden.

Warmte

Odlo weet als geen ander hoe buitensporters zich moeten kleden in de kou. Dit heeft te maken met de roots van het merk uit de wintersport. Dit shirt doet precies waar hij voor gemaakt is. Het houdt je warm en droog terwijl het goed ademt. Bij het aantrekken van het shirt voel je dat het je lichaamswarmte vasthoudt op de plekken waar het nodig is. Delen waar je wilt dat het ademt, denk aan de buik en oksels, voelen koeler aan. En dat terwijl je niet het gevoel hebt warmte te verliezen. De technologie hierachter is Odlo’s Body Mapping. Een combinatie van techniek en design maakt geavanceerde klimaatbeheersing mogelijk.

Odlo Blackcomb

“Het voelt alsof je een tweede huid aantrekt.”

Pasvorm

Ik ben heel erg te spreken over de pasvorm van dit Odlo Blackcomb Cerw Neck Shirt. In het begin denk je misschien: “heb ik wel de juiste maat aan?” Maar het klopt. Dit thermoshirt valt heel strak. Toch blijft hij ontzettend comfortabel zitten en voelt het alsof je een tweede huid aantrekt. Zoals ik al eerder benoemde zijn de mouwen en het onderstuk van het shirt wat langer. Dit zorgt ervoor dat het shirt niet omhoog kruipt. De mouwen zijn bij mij lang genoeg om over mijn handen te trekken. Hierdoor hadden duimgaten nog wel prettig geweest. Maar ik mis ze niet.

Kritisch

Een review is geen review als je niet met een kritische blik naar het product kijkt. Tijdens het lopen voel je dat de warmte goed wordt verdeeld, dat loopt heel prettig. Maar op het moment dat je begint te transpireren kan het wat klam aan gaan voelen. Daarmee wil ik niet zeggen dat je vochtig wordt, want het shirt heeft wel degelijk een goede vocht absorptie. Het is meer een gevoel. Dit laat zien dat het dragen van dit shirt met een tweede laag eigenlijk al voldoende is om je te beschermen tegen de kou. Dit heeft ook te maken met de hoge thermische functie in het shirt. Een goed teken voor een koukleum zoals ik.

Nu hebben we het in deze blog over de Crew Neck variant wat duidt op een ronde hals. Ben je iemand die snel last heeft van een koude nek of vind je het gewoonweg vervelend, kies dan voor de variant met de hoge kraag. Ik loop zelf vaak met een hardloopjasje als buitenste laag waardoor ik een hoge kraag in een thermoshirt niet nodig vind

Niet te groot

De Odlo Blackcomb Crew Neck shirt valt heel strak. Dit thermoshirt werkt het beste als hij nauw aansluit op je lichaam. Bij een ietwat losser zittende maat komt er namelijk alsnog wind binnen. En dat willen we natuurlijk niet.

Draag lagen

Lagen is de ideale formule bij het lopen in de kou. Vergeet niet dat dit shirt een echte (strakke) basislaag is. Draag er dus geen hemd of ander hardloopshirt onder. De Odlo Blackcomb Crew Neck is als een soort tweede huid. Daar hoeft niks tussen te zitten.

Hitte

Dit shirt is geschikt als basislaag voor de echte koude dagen waarbij het kwik onder de nul schiet. Bij temperaturen daarboven raden wij aan om 2-lagen te dragen aangezien dit thermoshirt jouw lichaamswarmte genoeg onder controle heeft.

Zero reasons to stay at home.

#onestepahead

Veelzijdig

We hebben het Odlo Blackcomb thermoshirt niet alleen bij het lopen getest. Ook een ritje op de motor en een rustige wandeling in de kou hielpen bij het schrijven van deze review. Hieruit kan worden opgemaakt dat het Crew Neck Shirt niet alleen geschikt is voor lopen maar ook voor schaatsen, motorrijden, wandelingen etc. Het is een kwestie van lagen dragen! Nieuwsgierig geworden? Shop het Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt voor zowel dames als heren in onze webshop.

Ontdek

Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt

Dames

Shop Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt
Ontdek

Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt

Heren

Shop Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt
Zie ook

Volledige
Odlo Blackcomb collectie

Overzicht

Odlo logo
Shop Odlo Blackcomb