Skip to main content

De New Balance 1080 serie is een populair model neutrale loopschoenen binnen de loopwereld. Het model heeft door de jaren heen behoorlijk wat veranderingen ondergaan, zowel in uiterlijk als in prestatie. Het ene model was grover van uiterlijk en zwaarder, terwijl het volgende model weer gestroomlijnder was en lichter werd. Binnenkort mogen wij de nieuwe New Balance Fresh Foam 1080v9 ontvangen. Wij vergelijken de Fresh Foam 1080v9 met haar voorgangers om te ontdekken welke updates het populaire model heeft gekregen.

Shop de New Balance Fresh Foam 1080v9

De eerste edities van de 1080 serie van New Balance waren snelle, lichtgewicht loopschoenen die met name geschikt waren voor de meer ervaren lopers. New Balance richtte zich hiermee op een kleine doelgroep. Sinds de toevoeging van het Fresh Foam in de zesde versie van het model is de New Balance 1080 zowel in looks als in prestatie volledig veranderd. De Fresh Foam 1080v6 richtte zich op een bredere doelgroep en meer op de gemiddelde loper. De zevende versie zette die insteek voort. De Fresh Foam 1080v8 veranderde weinig ten opzichte van de 1080v7. Eens zien welke kant de Fresh Foam 1080v9 opgaat.

New Balance Fresh Foam 1080v9

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Premium Double Jacquard bovenwerk

Omsluit de voeten op comfortabele wijze. Biedt ondersteuning en behoudt tevens flexibiliteit.

Vernieuwde Fresh Foam-tussenzool

Geeft comfortabele demping en een zacht en licht gevoel tijdens het hardlopen.

Blown Rubber Zonal-slijtzool

Verdeelt de druk over de voeten tijdens het hardlopen.

Luxe, nieuw bovenwerk

Zeker als je de nieuwe Fresh Foam 1080v9 naast haar voorganger zet, zie je duidelijke verschillen tussen de twee modellen. De nieuwe 1080v9 is gestroomlijnder en slanker geworden wat betreft uiterlijk. Waar de 1080v8 nog veel overlays had en meerdere plastic componenten bij de hiel, bevat het bovenwerk van de 1080v9 geen overlays en bestaat het hielstuk uit één component. Het luxe Premium Double Jacquard bovenwerk voelt een stuk zachter en comfortabeler aan. Het is stevig en omsluit de voeten, maar heeft ook de nodige flexibiliteit om je voeten tijdens de beweging te volgen. Het hielstuk biedt het nodige comfort voor de hiel en geeft je het lock-down gevoel tijdens het lopen. Ook heeft New Balance een Ortholite-inlegzool over de gehel lengte van de schoenen toegevoegd. Deze inlegzool vormt zich naar de voeten en draagt zo haar steentje bij aan het verbeterde comfort. Zeker tijdens het lopen van lange afstanden zijn deze updates een fijne toevoeging.

Back to the roots

Zoals we eerder al zeiden, liggen de roots van de Fresh Foam 1080v9 bij een snel en lichtgewicht ontwerp. De Fresh Foam 1080v6 gaf nog dat iets snelle en lichte gevoel, al was deze ook al grover gebouwd dan haar voorgangers. Gedurende de jaren is de 1080 serie meer demping gaan bieden. Ook werden de schoenen steeds iets grover en zwaarder. De verhoogde demping zorgde ervoor, dat de schoenen geschikter werden voor de lange afstanden. Toch waren de 1080v7 en 1080v8 vrij stugge schoenen, net name in de voorvoet, wat niet echt comfortabel was tijdens het lopen van lange afstanden. Bij de 1080v8 werd de Fresh Foam-tussenzool over de gehele lengte geïntroduceerd. Deze toevoeging is meegenomen naar de nieuwe Fresh Foam 1080v9 en hierbij verbeterd. De laserbewerking in de tussenzool is dieper geworden dan in die van zijn voorganger. Hierdoor geven de schoenen niet alleen meer demping, maar krijg je ook meer energie terug. Je ervaart een zachter en flexibeler gevoel tijdens het lopen. De Fresh Foam 1080v9 grijpt langzaam terug naar de essentie van een snellere en iets lichtere, neutrale schoen voor de langere afstanden.

Ready for impact

De slijtzool van de nieuwe New Balance 1080v9 is een bijzonder plaatje. De loopschoenen bevatten een Blown Rubber Zonal-slijtzool. Dit type slijtzool werd in de vorige versie al geïntroduceerd. New Balance heeft de technologie verder ontwikkeld en de vernieuwde versie toegepast in de 1080v9. De Zonal-technologie voegt verschillende zones toe aan de slijtzool, die duidelijk te herkennen zijn door de verschillende kleuren. De lichte zones zijn high impact zones, die de grootste schokken opvangen. De Zonal-technologie verdeelt de druk tijdens de landing geleidelijk over de voeten naar de donkere zones. De slijtzool in de 1080v9 heeft kleinere en meer elementen gekregen, waardoor de slijtzool flexibeler is geworden. Tijdens het lopen maakt de gehele zool en voet contact met de grond, wat een zeker en veilig gevoel geeft. Ook laat het je voeten gemakkelijk en natuurlijk afwikkelen.

“Ultra cushioned for the long run”.

Zo luidt de leus waarmee New Balance de nieuwe Fresh Foam 1080v9 in de markt zet. Gemaakt voor de lange afstanden dus. Met een verhoogd comfort in het bovenwerk, een zachtere Fresh Foam-tussenzool en de duurzame slijtzool zijn de loopschoenen zeker gericht op het verslinden van kilometers.

De 1080 serie van New Balance heeft de afgelopen jaren vele veranderingen doorstaan. Zoekende naar de perfecte toepassing. Met de nieuwe Fresh Foam 1080v9 lijkt New Balance het doel vast te hebben gesteld; een comfortabele loopschoen voor lange afstanden voor de gemiddelde loper. Het verbeterde bovenwerk geeft een stuk meer comfort. Het Premium Double Jacquard-bovenwerk geeft zowel stabiliteit als flexibiliteit. Dat het Fresh Foam een succes is, hoeft niemand New Balance te vertellen. Dat weten ze allang. De verbeterde versie in de 1080v9 met meer laserbewerking geeft nog meer demping dan de tussenzool in haar voorgangers. De Blown Rubber Zonal-slijtzool verdeelt de druk tijdens het lopen. Dit resulteert in een energieke en comfortabel gevoel gedurende je run. Wij zijn blij verrast met de frisse, nieuwe look en feel van de New Balance Fresh Foam 1080v9.

Je vindt de nieuwe New Balance Fresh Foam 1080v9 hier in onze webshop. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 294 gram (maat US 9 heren)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen

Nieuw

New Balance Fresh Foam 1080v9

Dames

New Balance Fresh Foam 1080v9
Shop New Balance Fresh Foam 1080v9

Nieuw

New Balance Fresh Foam 1080v9

Heren

New Balance Fresh Foam 1080v9
Shop New Balance Fresh Foam 1080v9

Zie ook

Alle
New Balance
schoenen

Overzicht

New Balance
Shop alle New Balance schoenen