Skip to main content

De nieuwe Brooks Ravenna 10 mogen wij sinds kort aanbieden in onze winkels en webshops. De Ravenna is één van de belangrijkste antipronatie modellen van Brooks, samen met de Adrenaline GTS. De Ravenna maakt al jaren een langzame maar stabiele verandering door. De loopschoenen krijgen steeds meer kenmerken van wedstrijdschoenen. Snel, licht van gewicht en zeer responsief. We nemen de nieuwe Brooks Ravenna 10 onder de loep om te zien welke weg Brooks dit keer is ingeslagen.

Shop de Brooks Ravenna 10

Alweer tien jaar geleden introduceerde Brooks de originele Ravenna. Sindsdien is het model flink veranderd. De Ravenna stond lange tijd in de schaduw van de zeer populaire Brooks Adrenaline GTS. De Ravenna stond bekend als de schoen die net iets minder demping en correctie gaf dan het paradepaardje van Brooks. De vorige editie, de Ravenna 9, veranderde al van richting. Het model nam meer afstand van de Adrenaline GTS en ging meer richting de Launch, een snel, lichtgewicht model loopschoenen voor neutrale lopers. Hiermee stapte de Ravenna uit de schaduw van haar grotere broertje, de Adrenaline GTS.

Brooks Ravenna 10

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Mesh-bovenwerk

Zeer flexibel en comfortabel bovenwerk met een hoog ademend vermogen.

GuideRails Holistic Support System

Beschermt de knieën van overpronerende lopers. Biedt ondersteuning wanneer je lijf hierom vraagt.

BioMoGo-tussenzool

Geeft comfortabele demping, is zeer responsief en heeft een hoge energieteruggave.

Midfoot Transition Zone

Laat je voeten soepel en snel afwikkelen.

Licht en luchtig

Waar de Ravenna 10 blij verrast, is het vertrouwde natuurlijke en snelle gevoel dat de schoenen je geven tijdens het lopen, maar dan met meer zekerheid en stabiliteit dan we gewend zijn. De vertrouwde BioMoGo-tussenzool is zeer responsief en geeft je comfortabele demping. Onder de voorvoet is extra foam toegevoegd. Dit zorgt voor een zachtere en soepelere landing. Ook geeft het meer energie terug. Zo stuwen de schoenen je vooruit tijdens het lopen. Ook zorgt dit foam ervoor dat je natuurlijk en vlot af kunt wikkelen. Ondanks de extra toevoegde materialen en technologieën blijft de Ravenna 10 bijna net zo licht van gewicht als zijn voorganger. Het natuurlijke gevoel tijdens het lopen wordt ondersteund door het vernieuwde, flexibele bovenwerk. Het omsluit te voeten en biedt zeer veel ventilatie. Al deze elementen dragen bij aan dat subtiele en lichte gevoel dat je Ravenna 10 je geeft tijdens je run.

Support when you need it

Brooks heeft haar GuideRails Holistic Support System verbeterd. Dit systeem werd in oudere versies van andere modellen al geïntroduceerd. Het systeem is flink aangepakt en vernieuwd. In de nieuwe Brooks Ravenna 10 zorgt het verbeterde GuideRails Holistic Support System voor de ondersteuning bij overpronatie. Het corrigeert de voeten, maar biedt ook stabiliteit en ondersteuning voor één van de meest blessuregevoelige delen van het lijf van een loper, namelijk de knieën. In de vorige versie bood het Progressive Diagonal Rollbar systeem ondersteuning. Het grote verschil tussen de twee systemen is dat het Rollbar Systeem continue correctie bood, terwijl het GuideRails systeem alleen corrigeert en ondersteunt wanneer jouw unieke looppatroon dit nodig heeft. Dit geeft een natuurlijker en zelfverzekerder gevoel tijdens het lopen. Ook geeft dit de mogelijkheid aan neutrale lopers om de Ravenna 10 te dragen tijdens het lopen. De schoenen corrigeren je dan alleen als je een misstap zet of niet helemaal lekker landt.

Vlot en veelzijdig

Het gevoel wat de nieuwe Ravenna 10 je geeft tijdens het lopen, is te vergelijken met het Launch model van Brooks. Snelle, lichtgewicht loopschoenen die veel weg hebben van wedstrijdschoenen. Ze zijn uitermate geschikt zijn voor snelle trainingen en wedstrijden. Enkel geeft de Brooks Ravenna 10 meer ondersteuning. Waar de overpronerende loper ondersteuning miste in de Launch, kan deze zijn of haar hart ophalen met de Ravenna 10. Ook voor de neutrale loper die zo nu en dan een stapje mis zet of zijn of haar ritme wat kwijtraakt bij vermoeidheid, geeft de Ravenna 10 je net dat steuntje in de rug. Al met al is de Ravenna 10 een geschikte schoen voor de licht overpronerende loper die graag snellere tempo’s loopt en de neutrale, snellere loper die zo nu en dan ondersteuning zoekt. Als we de Ravenna 10 enkel als snelle wedstrijdschoenen wegzetten, doen we deze loopschoenen zeker tekort. Je kunt heel goed een snelle, kortere run lopen op deze schoenen. Maar ook tijdens het lopen van lange afstanden biedt de Ravenna de nodige ondersteuning, demping en duurzaamheid.

“Live life a little lighter”.

De nieuwe Brooks Ravenna 10 geeft je vleugels en laat je vliegen over het asfalt of over de baan. Tijdens het lopen van snellere tempo’s komt de Ravenna 10 het meest tot haar recht, of je nu voor korte of lange afstanden gaat. Met haar lichte gewicht vergeet je bijna dat je schoenen aan hebt.

De originele, eerste Ravenna was een vreemde eend in de bijt. Door de jaren heen is het model volwassener geworden en uitgegroeid tot een op zich zelf staand concept. Het kleinere broertje van de Adrenaline GTS is opgegroeid en stapte bij de vorige editie al uit de schaduw. De Ravenna 10 sluit zich meer aan bij de snelle, neutrale Launch en kenmerkt zich als zeer snelle en lichte antipronatie schoen. De BioMoGo-tussenzool geeft je de nodige demping en het extra foam onder de tussenzool net dat beetje meer energieteruggave. Dit resulteert in een energiek en dynamisch gevoel tijdens het lopen. De vernieuwde GuideRails-technologie beschermt je knieën, waar je lijf je erg dankbaar voor zal zijn. Ook corrigeert het overpronatie alleen wanneer je lijf daarom vraagt. Ben je op zoek naar snelle schoenen die net dat steuntje in de rug geven als het gaat om ondersteuning? Dan kan de Brooks Ravenna 10 zomaar jouw perfecte partner zijn.

De nieuwe Brooks Ravenna 10 shop je hier in onze webshop. Heb je vragen over deze nieuwe versie van de Ravenna? Neem dan gerust contact met ons op!

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 255 gram (maat US 9 heren)
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen

Nieuw

Brooks Ravenna 10

Dames

Brooks Ravenna 10 Dames
Shop Brooks Ravenna 10

Nieuw

Brooks Ravenna 10

Heren

Brooks Ravenna 10 Heren
Shop Brooks Ravenna 10

Zie ook

Alle Brooks
loopschoenen

Overzicht

Shop alle Brooks loopschoenen