Skip to main content

De 860 serie is één van de meest verkochte antipronatie schoenen uit het brede scala loopschoenen dat New Balance aanbiedt. De schoenen bewijzen zich al jaren als een betrouwbare en stabiele partner voor overpronerende lopers. De 860 serie heeft er een nieuwe aanwinst bij gekregen, namelijk de New Balance 860v9. Wij vergeleken de 860v9 voor je ten opzichte van zijn voorgangers.

Shop New Balance 860v9

New Balance 860v9 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Verbeterd bovenwerk
TruFuse dempingssysteem
Verbeterde slijtzool

Verbeterd bovenwerk

Het bovenwerk van de 860v9 is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de 860v8. Het vernieuwde ontwerp van het bovenwerk is met name gericht op het bieden van meer comfort en stabiliteit. Vooral de naadloze vormgeving biedt een stuk meer comfort. Ook is het bovenwerk lichter geworden waardoor het zich meer naar de voet vormt. Hierdoor wordt er een persoonlijke pasvorm gecreëerd en biedt de schoen meer stabiliteit. Het Engineered Mesh-materiaal heeft een zeer hoog ademend vermogen en geeft de voeten meer bewegingsvrijheid zonder in te leveren op stabiliteit. Tenslotte zijn in het bovenwerk verstevigingen geplaatst waar de voeten het tijdens het lopen het meest nodig hebben.

TruFuse dempingssysteem

De belangrijkste update van de 860v9  zit in de tussenzool. New Balance heeft het vernieuwde TruFuse dempingssysteem toegevoegd aan de nieuwste versie van de 860 serie. De Dual Density tussenzool met TruFuse systeem bestaat uit dempingsmateriaal van twee verschillende hardheden. De onderste laag bestaat uit ABZORB foam. Dit foam heeft een hogere dichtheid. Hierdoor biedt de tussenzool veel stabiliteit en is hij zeer duurzaam. Vervolgens zit er een laag ACTEVA foam bovenop met een lagere dichtheid. Hierdoor is het een stuk zachter. De nieuwe samenstelling en het verbeterde TruFuse systeem zorgen ervoor dat de 860v9 meer demping geeft dan zijn voorganger en vooral ook meer comfort biedt.

Meer stabiliteit

De New Balance 860 serie staat bekend om stabiliteit. Enkele bekende features  die goed in de smaak vielen, zijn dan ook meegenomen naar de nieuwste versie. De asymmetrische hielkap is overgenomen uit de voorgaande modellen. Deze hielkap bestaat in de 860v9 wederom uit zacht materiaal voor extra comfort. Dit geeft een stabiel en veilig gevoel tijdens het lopen. Ook de Dual Density Medial Post is meegenomen en biedt de ondersteuning voor de overpronerende lopers die we gewend zijn van de 860 serie. Deze versteviging in de middenvoet corrigeert de voet tijdens het afwikkelen en draagt bij aan een efficiënt looppatroon.

Verbeterde slijtzool

Het Blown Rubber in de slijtzool zagen we al voorbij komen in de voorganger van de 860v9. Dit duurzame materiaal biedt veel stabiliteit en bescherming voor de voeten. Doordat het rubber een hoge energieteruggave heeft, krijg je meer energie terug bij elke stap. De nieuw toegevoegde zones in de slijtzool verdelen de druk beter over de voeten. Hierdoor worden schokken beter opgevangen en bieden de schoenen meer demping en grip. Al met al is de nieuwe 860v9 iets zwaarder geworden dan zijn voorganger, maar door de verbeterde demping en energieteruggave zal de trouwe 860-loper hier nauwelijks iets van merken. Dit alles maakt het een zeer geschikte schoen voor de overpronerende loper die graag lange afstanden loopt.

“Reliable stability.”

Veel ondersteuning en optimaal comfort, zo kan je de New Balance 860v9 het best omschrijven. De responsieve loopschoenen zijn ideaal voor overpronerende lopers die verder dan de horizon willen lopen.

De New Balance 860v9 zal de 860-lopers niet teleur stellen. Het vernieuwde bovenwerk maakt de schoenen comfortabeler. Daarnaast draagt het vernieuwde TruFuse systeem zijn steentje bij aan extra comfort. De nieuwe samenstelling van de Dual Density tussenzool biedt zeer veel demping. Door de extra demping en een hogere energieteruggave wordt het iets zwaardere gewicht van de schoen gecompenseerd. De 860v9 is een mooie, nieuwe toevoeging aan de 860 serie en zal zeker niet teleurstellen. Het is een betrouwbare schoen voor iedere overpronerende loper die kilometers wilt maken.

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de New Balance 860v9 ook in onze webshop.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
327.5 gram (heren US 9)
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen

Nieuw

New Balance 860v9

Dames

Shop New Balance 860v9 Dames

Nieuw

New Balance 860v9

Heren

Shop New Balance 860v9 Heren

Zie ook

New Balance-schoenen

Overzicht

Shop New Balance-schoenen