Skip to main content

Hoka One One lanceert alweer de vijfde editie van de Challenger ATR trailschoenen. Dit keer met een volledig nieuw visueel ontwerp van buitenzool tot bovenkant. Ook al staat Hoka bekend om zijn iconische uiterlijk, het lijkt erop dat het design van deze nieuwe ATR 5 een moderne weg ingeslagen is. Daarom hebben wij ons voor deze blog volledig onder gedompeld in de nieuwe Hoka One One Challenger ATR 5 en laten we je zien wat de veranderingen zijn ten opzichte van zijn voorgangers.

Shop direct Hoka One One Challenger ATR 5

Hoewel de Challenger ATR 5 veel weg heeft van de ATR 4, zijn er toch een aantal aanzienlijke verschillen. De nieuwe trailschoen van Hoka One One is een stuk flexibeler geworden dan zijn voorgangers. Het grootste verschil zit hem in de zool van de schoen. De noppen aan de achterkant van de slijtzool zijn namelijk dichter bij elkaar geplaatst. Hierdoor wordt er een zachter en meer consistent gevoel tijdens het lopen op onverhard terrein gecreëerd. De noppen onder de voorvoet zijn juist verder van elkaar af geplaatst wat zorgt voor meer grip en tractie.

Hoka One One Challenger ATR 5 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Hoka one one challenger ATR 5
Dual Layer Mesh-bovenwerk
Extra grot EVA-tussenzool
Vernieuwd ontwerp slijtzool

Dual Layer mesh-bovenwerk

De kleurrijke loopschoenen beschikken over Dual Layer mesh-bovenwerk. Dit bovenwerk biedt goede ondersteuning en heeft een hoog ademend vermogen. Het gemodificeerde middenvoet-ontwerp zorgt ervoor dat de voet op zijn plaats blijft tijdens het lopen. Daarbij helpt de ondersteunende hielkap de voet te stabiliseren. Het duurzame ontwerp van de Challenger ATR 5 is afgewerkt met een getextureerde Thermoplastic Polyurethane (TPU) teenversterking. Deze kunststof kun je het best omschrijven als de gulden middenweg tussen hard plastic en silicone.

Hoka One One Challenger ATR 5
Hoka One One Challenger ATR 5

De Challenger ATR zoals we hem kennen

Zoals we van de Hoka One One ontwerpen gewend zijn, biedt de Challenger ATR 5 nog steeds een hoge demping met zijn lichte, extra grote EVA-tussenzool. Deze EVA-tussenzool is twee keer zo dik als die van andere loopschoenen. Hierdoor ontstaat er maximale demping wat een stabiele landing creëert. De Meta-Rocker-tussenzool zorgt voor een explosieve afzet en heeft een hoge energieteruggave. Ook een bekende feature van Hoka is dat de voet diep in de tussenzool zit in plaats van er bovenop. Hierdoor wordt stabiliteit verzorgd voor allerlei soorten lopers met een breed scala aan loopstijlen.

Stabiliteit en consistentie

Als je er voor kiest om het lopen op de verharde paden in te wisselen voor bos- of duingebied, is de plaatsing van de noppen onder de schoen erg belangrijk. Wanneer je goed naar de zool van de schoen kijkt, zie je wellicht verschil in de plaatsing van de noppen ten opzichte van zijn voorgangers. De noppen aan de achterkant van de slijtzool zijn dichter bij elkaar geplaatst. Hierdoor krijg je een een zachter en meer consistent gevoel tijdens het lopen. In de voorvoet hebben de noppen juist een grotere spreiding gekregen voor extra grip bij gladde omstandigheden. Daarnaast geeft het ontwerp van de Podular-slijtzool de trailschoen betere stabiliteit op oneffen terrein.

Hoka One One Challenger ATR 5

Hoka One One Challenger ATR 5

De veelzijdige trailschoen met maximale demping

Shop Hoka One One Challenger ATR 5

Wat veel lopers prettig vinden aan de Challenger ATR serie is dat de trailschoenen ontzettend veelzijdig zijn. Deze schoenen laten je behendig voelen op alle soorten ondergronden. Of je nou een beginnende loper of gevorderden bent, graag in de bossen of duinen rent, lopers die op zoek zijn naar maximale demping in een lichtgewicht schoen zouden de Hoka One One Challenger ATR 5 eens moeten uitproberen. De trailschoen heeft een stijlvoller design gekregen en is geschikt voor allerlei soorten lopers met een breed scala aan loopstijlen.

Nieuwsgierig geworden? Vanaf nu is de Hoka One One Challenger ATR 5 verkrijgbaar in onze webshop en winkels. Je shopt hem hier. Heb je vragen? Neem dan gerust  contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
5 mm
Gewicht
266 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

Hoka One One Challenger ATR 5

Dames

Hoka One One Challanger ATR 5
Shop Hoka One One Challenger ATR 5
Nieuw

Hoka One One Challenger ATR 5

Heren

Hoka One One Challanger ATR 5
Shop Hoka One One Challenger ATR 5
Zie ook

Alle Hoka
One One schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop Hoka One One