Skip to main content

Wie Hoka One One zegt, zegt Clifton. De Cliftons zijn Hoka’s meest populaire neutrale schoenen. Sinds de lancering van de eerste Clifton heeft het model een aantal grote veranderingen doorgemaakt. De Hoka One One Clifton 5 is het nieuwste model binnen de Clifton-familie. All4running’s Violet testte de Clifton 5 voor je uit en onderzocht wat er veranderd is in deze nieuwe loopschoenen.

Shop Hoka One One Clifton 5

De originele Hoka One One Clifton loopschoen werden met super veel enthousiasme ontvangen in de loopwereld. Tot op de dag van vandaag zien veel lopers de originele Clifton als een soort heilige graal van de loopschoenen. Het werd voor veel lopers dé schoen om marathons en andere lange afstanden te lopen. De Clifton 2 en Clifton 3 die erna verschenen, konden het super lichte en comfortabele gevoel van de eerste Cliftons voor veel lopers niet evenaren. Elke nieuwe versie maakte een aantal grote veranderingen door. Dit was ook het geval bij de Clifton 4, die positief werd ontvangen. Wel veranderde met de Clifton 4 het karakter van de schoen: het werd een luxe, responsieve schoen die zowel geschikt is voor het lopen van lange afstanden als voor kortere, snellere runs. Zelf ben ik vanaf de Clifton 4 aanhanger geworden van de Hoka-familie. Ik kon dan ook niet wachten om de nieuwe Clifton 5 uit te testen en deze met zijn voorganger te vergelijken.

Hoka One One Clifton 5 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Hoka One One
Vernieuwd bovenwerk
Iconische tussenzool
Meta-Rocker Geometrie
Duurzame slijtzool

Vernieuwd bovenwerk

 

Spoiler alert: het enige echt grote verschil tussen de Clifton 4 en de nieuwe Clifton 5 is te zien in het bovenwerk. De Clifton 5 heeft een vernieuwd mesh-bovenwerk dat opener is geworden. Ook heeft het minder overlays, waardoor het een gestroomlijnder uiterlijk heeft. Persoonlijk vind ik de Clifton 5 er hierdoor veel sjieker uit zien dan zijn voorganger. En -dit is natuurlijk nog belangrijker dan het uiterlijk- ook biedt de Clifton 5 door het openere materiaal een hoger ademend vermogen. Tijdens het lopen voelden mijn voeten super goed geventileerd en comfortabel aan. De oogjes voor de veters zijn in de Clifton 5 ook versterkt, waardoor de schoen nog duurzamer is geworden.

Iconische tussenzool

 

Hoka-schoenen zijn te herkennen aan de iconische, grote tussenzool. Dit is in de Clifton 5 niet anders. De ‘oversized midsole’ biedt zeer comfortabele demping tijdens het lopen. De Clifton 4 was door de toevoeging van een ‘foam package’, een responsiever schuim, responsiever geworden dan zijn voorgangers. Ook in de Clifton 5 is deze technologie opgenomen. En tijdens het lopen voelden de schoenen ook echt responsief en tegelijk comfortabel. Ik was verrast door het super lichte gevoel, dat lichter was dan ik in eerste instantie dacht bij het zien van de grote tussenzool. In de tussenzool maakt Hoka gebruik van een Active Foot Frame. Hierdoor zit de voet in de Clifton 5 diep in de tussenzool in plaats van er bovenop. Dit zorgt voor geïntegreerde stabiliteit voor allerlei lopers met een breed scala aan loopstijlen.

Meta-Rocker geometrie

 

Ook in de Clifton 5 is Hoka’s Meta-Rocker geometrie opgenomen. Deze technologie in de tussenzool stuwt je als het ware voort tijdens het lopen. Het leuke aan de Clifton 5 is dat je direct bij het aantrekken de technologie van de Meta-Rocker kan voelen. Wanneer je de schoenen aantrekt, merk je dat je bijna naar voren moet gaan, de schoenen willen je echt in beweging brengen. En tijdens het lopen is dit super fijn. De Meta Rocker liet mij echt het momentum vast houden tijdens mijn looprondje. Even stoppen voor het stoplicht voelde erg tegennatuurlijk. De Meta-Rocker geometrie maakt de schoenen ook erg fijn voor het lopen van lange afstanden. De technologie laat je kilometer na kilometer door gaan. Het is dus zeker een schoen die ik aan zou raden voor het lopen van marathons.

Volledig grondcontact

 

De slijtzool van de Clifton 5 is, net als in de Clifton 4, ontwikkeld om je volledig grondcontact te geven. Strategisch geplaatst rubber zorgt op de zool voor extra duurzaamheid. Toen ik de nieuwe Cliftons voor het eerst in handen kreeg, was ik onder de indruk van het brede platform van de schoenen. Dit brede platform maakt de loopschoenen super comfortabel, zonder dat de schoenen zwaar aanvoelen.

Luxe demping en een responsief gevoel

Comfort en responsiviteit zijn zeer belangrijk in de Hoka Clifton 5. Met het mesh-bovenwerk heeft de schoen een nog groter ademend bovenwerk gekregen. De Clifton 5 is zowel geschikt voor het lopen van lange afstanden als voor kortere, snellere runs. De schoenen bieden namelijk luxe demping en een responsief gevoel.

De Hoka One One Clifton 5 zijn comfortabele en responsieve luxe loopschoenen. De Clifton 5 heeft niet zo’n grote verandering doorgemaakt als zijn voorganger. Maar het vernieuwde bovenwerk en het meer gestroomlijnde uiterlijk zijn goede toevoegingen aan de Clifton-familie. De Clifton 5 heeft door het vernieuwde bovenwerk een groter ademend vermogen en voelt nóg comfortabeler aan. De schoenen zijn zowel geschikt voor het lopen van lange afstanden als voor kortere, snellere runs. Ik verwacht dan ook dat veel verschillende lopers de Clifton 5 positief zullen ontvangen. Ik ben er in ieder geval één van!

Technische specificaties
Clifton 4
Clifton 5
Gewicht
ca. 265 gram (heren US 9)
ca. 266 gram (heren US 9)
Type schoen
Neutrale loopschoen
Neutrale loopschoen
Categorie schoen
Allround loopschoenen
Allround loopschoenen

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Hoka One One Clifton 5 ook in onze webshop.

Nieuw

Hoka One One Clifton 5

Dames

Shop Clifton 5 dames
Nieuw

Hoka One One Clifton 5

Heren

Hoka One One
Shop Clifton 5 heren
Zie ook

Hoka One One schoenen

Overzicht
Hoka One One
Shop Hoka One One schoenen