Skip to main content

De Saucony Freedom ISO Ryoono opvallende hardloopschoenen noemen, is een understatement. Wat is precies het verhaal achter deze limited edition uitvoering?

Ryoono is geen bekende naam in de hardloopwereld. Ryoono is geen hardloper. En nee, Ryoono is ook niet het kleine broertje van de Asics Gel Kayano. Ryoono heeft naam gemaakt in een heel andere wereld, namelijk die van de kunst. De Japanse artiest staat bekend om zijn opvallende grafische ontwerpen, van zijn schilderingen voor boven de bank tot metersgrote murals op gebouwen.

Ryoono is een eigenzinnige artiest. Zijn motto luidt: ‘live your life on your own’. Ryoono schroomt niet om een bold statement te maken. Dat zien we ook terug in het ontwerp dat hij op verzoek van Saucony maakte. De Saucony Freedom ISO stak hij een compleet nieuw jasje, volgens een stijl die we nog niet eerder in het uiterlijk van een model hardloopschoenen terugzagen. De kenmerkende grafische print lijkt op een stekelig natuurlijk organisme en had net zo goed op een straatmuur gesprayd kunnen zijn. De combinatie van neon-geel/groen en zwart geeft het geheel een avontuurlijke en mysterieuze uitstraling.

Ryoono heeft zich puur op het uiterlijk van de schoenen gericht. De bouw van de schoenen is uiteraard nog steeds in handen van Saucony. Dat betekent dus dat deze uitvoering in de kern niet verschilt van de reguliere Saucony Freedom ISO, de flexibele, snelle en lichtgewicht schoenen. Ben je als neutrale loper op zoek naar een tweede paar hardloopschoenen voor snelle trainingen of wedstrijden? Dan gooi je met deze limited edition schoenen, ontworpen door Ryoono, gegarandeerd hoge ogen.