Skip to main content

De Saucony Kinvara is al jaren een begrip voor hardlopers die op zoek zijn naar snelle en responsieve schoenen. De neutrale hardloopschoenen zijn super licht en gemaakt voor snelheid. De nieuwste toevoeging aan de Kinvara-lijn is de Saucony Kinvara 9. Wij sprintten snel op weg om deze lichte hardloopschoenen te testen.

Snelle lopers zweren al enkele jaren bij de Saucony Kinvara hardloopschoenen. De Kinvara valt te plaatsen in de categorie ‘natural running’. Het is een lichte hardloopschoen die weinig stabiliteit en een beetje demping biedt. Het vergt heel wat ervaring om hier goed op te kunnen lopen. De nieuwe Saucony Kinvara 9 zal dus niet de perfecte schoen zijn voor alle lopers. Maar de snelle wedstrijdlopers zullen aan deze responsieve hardloopschoenen veel plezier beleven! De Kinvara 9 heeft een aantal grote updates doorgemaakt. Wij testten of de Kinvara 9 nog net zo snel en responsief is als zijn voorgangers.

EVA tussenzool met Everun topzool

De grootste verandering in de Kinvara 9 is te zien in de tussenzool. In de Kinvara 9 bestaat deze uit EVA+, met erboven een Everun topzool over de gehele lengte van de schoen. Deze constructie zorgt voor een verbeterd gevoel tijdens het hardlopen. De Kinvara 9 is nóg responsiever en nóg lichter geworden dan zijn voorganger, de Saucony Kinvara 8. De responsieve hardloopschoenen geven meer energie terug bij elke stap.

4 mm Drop

Kenmerkend aan de Kinvara-hardloopschoenen is de 4 mm drop of offset. De drop is het verschil tussen de hoogte van de zool tussen de voorvoet en hiel. Bij een offset van 4 millimeter staat je hiel dus 4 millimeter hoger dan je voorvoet. De lage drop van 4 mm is ook in de Kinvara 9 opgenomen. Het kleine verschil tussen hiel en voorvoet zorgt voor een natuurlijke loopwijze. De voeten en de rest van het lichaam moeten meer werk verrichten en zijn minder afhankelijk van demping of stabiliteit. Dit maakt de Kinvara 9 niet voor alle hardlopers geschikt. Maar ervaren lopers die op zoek zijn naar snelheid zouden records kunnen breken op deze revolutionaire hardloopschoenen.

Naadloos mesh-bovenwerk

Ook het mesh-bovenwerk van de Kinvara 9 is vernieuwd. Het naadloze mesh-bovenwerk heeft een hoog ademend vermogen en biedt veel comfort tijdens het hardlopen. Het bovenwerk van de Kinvara 9 is minimalistischer geworden en zorgt voor een super licht gevoel. In de voorvoet heeft de Kinvara 9 een meer open design gekregen. De geweven hiel omsluit de voet op comfortabele wijze en zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het hardlopen.

Tri-Flex slijtzool

Het minimalistische design van de Kinvara 9 is ook in de slijtzool doorgevoerd. Zo maakt de slijtzool de Kinvara 9 een super lichte hardloopschoen. De slijtzool heeft nieuw geplaatste Flex-groeven. De groeven bieden een zeer flexibel gevoel tijdens het hardlopen. Ze dragen bij aan een flexibele voetafwikkeling en bieden meer grondcontact en bewegingsvrijheid.

Lichtgewicht en flexibel

Wanneer je op zoek bent naar een responsieve, lichte hardloopschoen om veel snelheid te maken tijdens wedstrijden of trainingen, is de Saucony Kinvara 9 misschien wel iets voor jou. De minimalistische schoen biedt een lichtgewicht en flexibel gevoel tijdens het hardlopen. De vernieuwde tussenzool maakt de hardloopschoenen nog flexibeler. Het vernieuwde bovenwerk biedt lichtgewicht comfort tijdens het hardlopen. En de slijtzool maakt de Kinvara 9 extra flexibel. De Saucony Kinvara-lijn was al één van Saucony’s meest populaire lijnen met snelle hardloopschoenen. Wij denken dan ook dat deze door de komst van de Kinvara 9 nóg populairder zal worden!

Technische specificaties

Saucony Kinvara 8 Saucony Kinvara 9
4 mm heeldrop 4 mm heeldrop
Gewicht: 224 gram (heren US 9) Gewicht: 213 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Snelle trainings- of wedstrijdschoen Snelle trainings- of wedstrijdschoen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Kinvara 9 ook in onze webshop.

Shop Saucony Kinvara 9