Skip to main content

Hoka One One en snelheid is misschien een combinatie die je niet zo snel zal maken. Maar met de nieuwste Hoka One One Fly-lijn kan je snelle tempo’s lopen op super lichte, responsieve hardloopschoenen. De Hoka One One Elevon is een geheel nieuwe, snelle hardloopschoen uit de Fly-lijn van Hoka. All4runnings Violet testte de responsieve hardloopschoenen voor je uit.

Bij Hoka One One denken we al snel aan lichtgewicht schoenen met grote, iconische tussenzolen. De lichtgewicht schoenen bieden zeer comfortabele demping tijdens het hardlopen. Met de nieuwe Fly-lijn van Hoka speelt Hoka ook in op mensen die zoeken naar responsieve, snelle hardloopschoenen. De nieuwe lijn is meer gericht op snelheid en het lopen van snelle wedstrijden en trainingen. De Elevon is een geheel nieuwe hardloopschoen binnen deze nieuwe lijn. De schoen kan worden gezien als een opvolger van de populaire Hoka One One Vanquish. Alleen is de Elevon nog meer gericht op het snellere hardloopwerk.

Gemaakt voor snelheid

Direct bij het aantrekken voelde ik dat de Hoka Elevon een totaal andere hardloopschoen was dan ik ooit had geprobeerd. De Elevon voelde veel lichter dan ik had verwacht met zo’n grote tussenzool. Tijdens het lopen merkte ik ook meteen dat dit een zeer responsieve hardloopschoen is die echt gemaakt is voor het lopen van snelle tempo’s. Waar ik de hardloopschoenen van Hoka normaliter gebruik voor lange duurlopen of hersteltrainingen, is dit echt een ideale schoen om snelle tempo’s mee te lopen in wedstrijden en trainingen. De demping voelde voor mij persoonlijk iets te hard aan, maar ik merkte dat ik bijna werd gedwongen snel te lopen. Het resultaat: in het trainingsrondje dat ik liep om de schoenen te testen, liep ik sneller dan ooit tevoren!

Pro2Fly tussenzool

Dat de Elevon zo goed geschikt is voor snelle tempo’s, komt met name door de Pro2Fly tussenzool. Deze Pro2Fly tussenzool bestaat uit twee lagen Pro2Fly materiaal, met twee verschillende hardheden. De tussenzool heeft een zachtere hiel en een stevigere voorvoet. Zo stuwt deze je als het ware voort tijdens het hardlopen. Tijdens het lopen kon ik bijna niet stoppen, ik bleef maar door gaan en maar door gaan. En de Meta-Rocker Geometrie in de tussenzool ondersteunt het natuurlijke looppatroon en laat je het momentum vasthouden tijdens het hardlopen. Toen ik eenmaal aan het lopen was, ging het hardlopen bijna vanzelf op de responsieve Hoka Elevon.

Mesh bovenwerk

Het lichtgewicht, open mesh bovenwerk heeft een hoog ademend vermogen. Tijdens het hardlopen bleven mijn voeten heerlijk koel en fris. Wel zijn de gaten naar mijn mening wat groot en denk ik dat je in een regenbui geen droge voeten zal houden. Het bovenwerk voelde super comfortabel en de gevoerde tong bleef ook tijdens het hardlopen comfortabel aanvoelen.

Duurzame slijtzool

De slijtzool van de Hoka Elevon is zeer duurzaam. Door de groeven in de slijtzool voelde deze tijdens het hardlopen zeer flexibel aan. De zool bood veel grip tijdens het hardlopen en maakte de hardloopschoenen niet zwaar. Alleen bij de voor- en achtervoet is het ‘zwaardere’ rubber geplaatst om zo te zorgen dat de Elevon een lichtgewicht hardloopschoen blijft, die tegelijkertijd veel grip biedt.

Snel en responsief

Als je op zoek bent naar een comfortabele, lichte hardloopschoen om snelle tempo’s mee te lopen, is de Hoka One One Elevon misschien wel iets voor jou! Ik was blij verrast door het effect van de Pro2Fly tussenzool en kon bijna niet stoppen met hardlopen. Ook ‘dwong’ de schoen mij sneller te lopen en voelde deze zeer lichtgewicht aan. Het open mesh bovenwerk zorgde voor extra comfort en de slijtzool bood grip en duurzaamheid. Hoka stelt: ‘Elevate your running experience with the Hoka One One Elevon.’ En dat ik me op de Hoka Elevon snel en verheven voelde, is misschien wel een understatement!

Technische specificaties

Hoka One One Elevon
Heeldrop: 5 mm
Gewicht: 297 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Snelle trainings-/wedstrijdschoenen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Hoka One One Elevon ook in onze webshop.

Shop Hoka One One Elevon