Skip to main content

Een nieuw, spectaculair model hardloopschoenen met een wat mysterieuze naam. Dat vraagt om uitleg. Wat is precies de adidas Ultraboost X?

Eerst even wat misverstanden uit de weg ruimen. adidas Ultraboost is niet één model schoenen. Je zou het eerder als een collectie schoenen kunnen beschouwen waarbinnen verschillende varianten bestaan. Zo is er een variant voor neutrale lopers (kortweg adidas Ultraboost), een variant voor overpronerende lopers (adidas Ultraboost ST) en nu is er zelfs een uitvoering die speciaal is ontwikkeld voor dames: de adidas Ultraboost X.

Boost-zool

Wat deze verschillende schoenen bindt, is de revolutionaire loopzool die de naam Boost draagt. Boost is het meest responsieve dempingsmateriaal dat adidas ooit ontwikkelde. Het idee is: hoe meer energie je geeft, hoe meer energie je terugkrijgt. Je voelt dit ook daadwerkelijk tijdens het hardlopen. Na de landing worden de voeten omhoog gestuwd voor een extra felle afzet. Het lopen wordt daarmee makkelijker en comfortabeler.

Speciaal voor vrouwen

Met deze Boost-zool als basis heeft adidas nu een variant gemaakt speciaal voor de vrouwelijke hardlopers. Wat direct opvalt is de flexibele voetboog van deze schoenen. Die volgt de vorm van de voet bij elke beweging, waardoor een extra ondersteunend gevoel ontstaat. Ook het Torsion System, dat ervoor zorgt dat de voorvoet en achtervoet onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, draagt bij aan de stabiliteit.

Licht en flexibel

Als geheel voelt de adidas Ultraboost X bijzonder licht en flexibel aan. Het Primeknit-bovenwerk omsluit de voeten op comfortabele wijze. De voeten kunnen zich bij de landing op de natuurlijke manier spreiden. De Stretchweb-slijtzool van Continental Rubber biedt grip in zowel natte als droge weersomstandigheden. Deze slijtzool en het bovenwerk zijn overigens ook in de andere uitvoeringen van de Ultraboost te vinden.

Modieus

Het design is dan wel weer uniek. De combinatie van wit, grijs, blauw en accenten in millennial pink geeft de schoen een zeer moderne en modieuze uitstraling. Dit is echt een model hardloopschoenen zoals je dat nog niet eerder hebt gezien. Als vrouwelijkste loper is de adidas Ultraboost X een model dat je eens in handen, maar vooral ook aan je voeten moet hebben gehad.

Technische specificaties

adidas Ultraboost X
Heeldrop: 9,5 mm
Gewicht: 234 gram
Looppatroon: neutaal
Categorie: allround hardloopschoenen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de adidas Ultraboost X ook in onze webshop.

Shop adidas Ultraboost X