Skip to main content

De marathonbarrière van twee uur doorbreken. Het is iets dat verschillende hardloopmerken bezighoudt. Want hoe tof zal het zijn als een atleet op jouw merk hardloopschoenen de magische grens van twee uur kan doorbreken op de marathon? Met dit doel is ook de adidas adizero Sub2 ontwikkeld. Wij testten de snelle wedstrijdschoenen voor je uit.

 

De adizero-lijn van adidas staat al garant voor snelheid. De schoenen in de lijn zijn ideaal voor hardlopers die snelheid willen maken en records willen verbreken. De adidas adizero Sub2 is een geheel nieuwe wedstrijdschoen in deze lijn. De neutrale schoen is super licht en speciaal ontworpen voor de allersnelste lopers.

Air mesh en Microfit

Bij het lopen op hoge snelheden, is het belangrijk dat de voeten goed geventileerd worden. Het ademende Air mesh-bovenwerk van de adidas adizero Sub2 zorgt voor een maximale ventilatie tijdens het hardlopen. Zo blijven de voeten koel en comfortabel. Ook is het belangrijk dat de schoenen goed op hun plaats blijven en niet gaan schuiven. Zeker niet als elke seconde in een wedstrijd telt. adidas Heeft hier het Microfit-systeem voor ontwikkeld. Microfit is speciaal ontwikkeld voor het lopen van hoge snelheden. Het systeem omsluit de voeten voor een gegronde pasvorm en een snelle run.

Boost Light

In de adizero Sub2 is gebruik gemaakt van de Boost Light-demping. Deze demping biedt dezelfde energieteruggave als het adidas Boost-materiaal, maar dan met minder gewicht voor nog meer efficiëntie. De Boost Light-demping is de lichtste, meest responsieve demping van adidas. Deze demping is speciaal ontwikkeld voor topatleten en dus perfect geschikt voor de Sub2 hardloopschoenen.

Continental Rubber

De slijtzool in de adizero Sub2 is gemaakt van Continental Rubber. Dit materiaal zien we terug in meer hardloopschoenen van adidas. Continental Rubber biedt goede grip in natte en droge weersomstandigheden. Toch blijft de Sub2 lichtgewicht en flexibel. Zo kan je snelle tempo’s lopen op deze lichte wedstrijdschoenen.

Snelle schoen voor gevorderde loper

De adidas adizero Sub2 is een lichte wedstrijdschoen, gemaakt voor snelheid. De schoen zal daarom niet voor elke loper geschikt zijn. Maar voor gevorderde lopers die flinke tempo’s lopen, is het een ideale schoen. Het Air mesh-bovenwerk zorgt voor ventilatie en het Microfit-systeem verankert de voeten. De Boost Light-demping biedt een licht en responsief gevoel. Of de adidas adizero Sub2 ooit de schoen zal zijn die de grens van twee uur zal doorbreken, blijf nog spannend. Maar de lichte, snelle wedstrijdschoen is in ieder geval een goede kanshebber!

Technische specificaties

adidas adizero Sub2
Heeldrop: 7,5 mm
Gewicht: 160 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Snelle trainings-/wedstrijdschoenen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de adidas adizero Sub2 ook in onze webshop.

Shop adidas adizero Sub2