Skip to main content

Spikes zijn lichtgewicht trainings- of wedstrijdschoenen met puntjes. ‘Spikes’ is eigenlijk de benaming van deze puntjes. De schoenen bieden grip op de baan of tijdens veldlopen. Spikes dwingen je op de voorvoet te lopen. Je grondcontact wordt korter en dit zal je snelheid bevorderen. Op spikes loop je anders dan op reguliere hardloopschoenen. Wanneer je op spikes wil gaan lopen, moet je dit opbouwen om blessures te voorkomen.

Er zijn spikes voor verschillende soorten afstanden. Er zijn spikes voor sprinters. Deze zijn perfect geschikt voor het lopen van afstanden tot 400 meter. Spikes voor middellange afstandslopers komen het best tot zijn recht voor het lopen van afstanden tussen de 800 meter en 5 kilometer. Ook zijn er spikes die voor alle afstanden geschikt zijn.

Ook de disciplines die je op de spikes kan uitoefenen kunnen verschillen Er zijn spikes die puur voor het sprinten zijn ontworpen en spikes die ook voor disciplines als verspringen en hindernissen geschikt zijn. Er zijn spikes voor dames en heren en ook unisex-spikes. Tevens zijn er spikes speciaal voor kinderen. Het vinden van de juiste spikes is geen punt bij All4running. Dit zijn onze meest populaire spikes van het moment:

Spikes voor sprinters (tot 400 meter)

adidas Sprintstar

Shop nu

De adidas Sprintstar zijn spikes die zijn ontworpen voor technische sprinters. De spikes zijn ideaal voor krachtige sprinters die op zoek zijn naar snelheid. Het ademende Sprintweb-bovenwerk verankert de voeten tijdens het lopen.

Nike Zoom Rival S 9 Unisex

Shop nu

De Nike Zoom Rival S 9 zijn Unisex-spikes. De spikes zijn speciaal ontworpen voor sprinters en ook ideaal voor hindernissen en verspringen. De zachte inlegzool biedt veel comfort tijdens het sprinten.

Spikes voor alle afstanden

adidas Distancestar

Shop nu

De adidas Distancestar spikes zijn echte allround-spikes. De spikes zijn geschikt voor het lopen van alle afstanden. De schoenen zijn lichtgewicht en comfortabel. De EVA-tussenzool biedt een comfortabel gevoel bij het lopen van verschillende afstanden.

Spikes voor kinderen

adidas Allroundstar

Shop nu

Ook voor de kleine atleten zijn er spikes ontwikkeld. De adidas Allroundstar voor kinderen zijn veelzijdige spikes. De spikes zijn geschikt voor verschillende soorten hardloop- en springwedstrijden. De veelzijdige spikes bieden ondersteuning en zijn zeer duurzaam.

Naar alle spikes »