Skip to main content

Binnen het brede aanbod van hardloopschoenen van New Balance zien we ook een model trailschoenen, namelijk de New Balance Fresh Foam Hierro v3. Het Fresh Foam kennen we al van de reguliere hardloopschoenen van New Balance. Hoe pakt het uit als dit dempingsmateriaal in trailschoenen wordt opgenomen?

Binnen het schoenenaanbod van New Balance hebben afgelopen jaren wat verschuivingen plaatsgevonden. Door veranderingen die New Balance heeft doorgevoerd in reeds bestaande, bekende modellen, vervullen sommige schoenen een andere functie dan enkele jaren geleden. Een voorbeeld hiervan is de New Balance 1080.

Fresh Foam

Door de toevoeging van Fresh Foam in dit model, worden die schoenen tegenwoordig met een ander doel gebruikt dan voorheen. Het nieuwe dempingsmateriaal maakt de schoenen iets zachter en comfortabeler, waardoor de zij nu meer voor het lange afstandswerk worden gebruikt dan de snelheidstrainingen van voorheen. De laatste jaren zien we meer bestaande modellen met Fresh Foam worden uitgerust, waardoor ook die wat van functie veranderen.

Trailschoenen

Extra interessant wordt het als New Balance een zelfde soort verandering doorvoert bij een heel ander model hardloopschoenen, namelijk trailschoenen. Enkele jaren geleden werd Fresh Foam toegevoegd aan de Hierro, waardoor de New Balance Fresh Foam Hierro ontstond. Inmiddels zijn we aanbeland bij versie 3 van dit model. Doordat het dempingsmateriaal nog steeds een belangrijk onderdeel vormt van deze schoenen, kan gesteld worden dat de New Balance Fresh Foam Hierro v3 vooral geschikt is voor de langere trailruns.

Verhoogde heeldrop

New Balance heeft voor deze schoenen het Fresh Foam-materiaal zo aangepast dat het nog comfortabeler aanvoelt en dat met name ter hoogte van de hiel extra demping wordt ervaren. Mede daardoor is de heeldrop verhoogd naar 8 mm. Niet alleen de middenzool, maar ook de slijtzool is aangepast. Aan de onderkant van de schoenen zien we een compleet ander patroon van noppen dat de grip op verschillende terreinen verbetert.

Veranderd bovenwerk

Maar de echt spectaculaire veranderingen heeft New Balance in het bovenwerk doorgevoerd. Een extra stevige laag van HypoSkin-materiaal is aangebracht om de schoenen te beschermen tegen harde en scherpe opstakels. Doordat er door middel van een laser kleine gaatjes in deze laag zijn aangebracht blijft het bovenwerk evengoed ademen. Ter hoogte van de enkel is er een extra aansluitend kraagje aangebracht dat ervoor zorgt dat de voeten gemakkelijk in de schoenen schuiven en – nog belangrijker – voorkomen dat steentjes of ander ander irriterend materiaal in de schoen terechtkomen.

Lange trailruns

Duidelijk is dat New Balance met deze reeks schoenen blijft inzetten op comfort. Dat geeft de New Balance Fresh Foam Hierro v3 een unieke plek binnen het aanbod van trailschoenen. Waar andere modellen over het algemeen vrij hard aanvoelen, heeft New Balance als het ware een comfortabele duurloopschoen een trailjasje gegeven. Dat zou zomaar voor veel ‘normale’ lopers de deur van trailrunning kunnen openen.

Technische specificaties

New Balance Fresh Foam Hierro v2 New Balance Fresh Foam Hierro v3
4 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 302 gram (heren US 9) Gewicht: 329 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trailschoenen Trailschoenen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de New Balance Fresh Foam Hierro v3 ook in onze webshop.

Shop New Balance Foam Hierro v3