Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Mizuno Wave Equate 2

door 16 February 2018May 30th, 2018No Comments

Het is een model hardloopschoenen dat nog niet bij heel veel lopers bekend is. Tijd voor een kennismaking. Een introductie van de Mizuno Wave Equate 2.

 

De Mizuno Wave Equate 2 is een model dat enige introductie behoeft. Dat is om twee redenen. Ten eerste is het merk Mizuno voor het grote publiek soms nog onbekend. Niet geheel terecht. Het Japanse merk draait al lang mee in de running en klassiekers als de Mizuno Wave Rider stelen de harten van steeds meer lopers. Een tweede reden dat de Equate 2 introductie behoeft, is het feit dat het een erg jong model hardloopschoenen.

Bekende elementen

Vorig jaar kwam de Mizuno Equate voor het eerst op de markt. En hoewel het een compleet nieuw model betrof, zien we toch veel elementen terug die al uit andere schoenen van Mizuno kennen. Eén van die elementen valt al af te lezen aan de naam van de schoenen. In de middenzool van de Mizuno Wave Equate zien we de Wave-technologie, één van de belangrijkste handelsmerken van Mizuno. Deze techniek verdrijft de impactkrachten weg van de voet, voor een vloeiende en meer gedempte beweging bij elke stap.

Demping

In de luxe modellen van Mizuno wordt de Wave-plaat gecombineerd met CloudWave, voor een nog zachter gevoel tijdens de landing. In de Mizuno Wave Equate zien we dit niet terug, waardoor de demping vrij basic is en voor de zwaardere loper waarschijnlijk te minimaal. Wat wel in de schoenen is opgenomen is de bekende Mizuno-techniek is Smooth Ride, wat zorgt voor een soepele, schommelachtige afwikkeling bij elke stap, van hiel tot teen.

Bovenwerk

Ten opzichte van de voorganger is in de Mizuno Wave Equate 2 het bovenwerk flink vernieuwd. Dat is niet alleen lichter maar ook ademender. Mede dankzij deze eigenschappen zou je de Equate een wedstrijdschoen kunnen noemen. Of misschien, voor de Mizuno-fans, het kleine broertje van de Wave Inspire. Licht pronerende lopers die een niet al te zwaar model zoeken voor het wat snellere werk zullen er zeker mee uit de voeten kunnen.

Technische specificaties

Mizuno Wave Equate Mizuno Wave Equate 2
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 310 gram (heren US 9) Gewicht: 310 gram (heren US 9)
Overpronerende loper Overpronerende loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Mizuno Wave Equate 2 ook in onze webshop.

Shop Mizuno Wave Equate 2