Skip to main content

De Saucony Jazz zijn de bekendste hardloopschoenen van Saucony. Je ziet de Saucony Jazz vaak ook casual in het straatbeeld en de schoenen zijn door de jaren heen verschenen in tal van varianten. Maar laten we niet vergeten dat de Saucony Jazz 20, het nieuwste model in de Jazz-familie, bovenal een responsieve, neutrale hardloopschoen is, die tussen een dagelijkse hardloopschoen en een wedstrijdschoen in zit. Wij testten of de Saucony Jazz 20 net zo swingend loopt als deze er uit ziet.

De oorspronkelijke Saucony Jazz-schoenen verschenen al in 1981. Sindsdien heeft de Jazz tal van veranderingen doorgemaakt en is deze, net als de muziek, meegegroeid met de tijd, zonder het karakter te verliezen. Vandaag de dag is de Jazz 20 een neutrale hardloopschoen die wat lastig te plaatsen valt. De snelle schoen zit namelijk tussen een dagelijkse, allround hardloopschoen en een wedstrijdschoen in. Wat maakt deze klassieker een moderne, neutrale hardloopschoen? Wij zetten de eigenschappen van de Saucony Jazz 20 voor je uiteen.

Mesh bovenwerk

Het bovenwerk van de Saucony Jazz 20 past helemaal in de trend die we tegenwoordig veel bij hardloopschoenen zien. Het bovenwerk is namelijk gemaakt van een lichtgewicht mesh-materiaal dat de voeten koel en droog houdt tijdens het hardlopen. Het bovenwerk zorgt daarnaast voor een lichtgewicht en dynamisch gevoel. De middenvoet wordt omsloten op een aangename wijze voor een extra comfortabel gevoel tijdens het hardlopen.

SSL EVA tussenzool

De tussenzool van de Saucony Jazz 20 is gemaakt van Saucony Super Lite EVA-materiaal, kortweg SSL EVA genoemd. Deze tussenzool geeft de Jazz 20 haar snelle, responsieve karakter. Het SSL EVA-materiaal zorgt namelijk voor een goede energieteruggave tijdens het hardlopen. Daarnaast biedt de tussenzool veel duurzaamheid, in combinatie met een licht gewicht.

Allround hardloopschoen en wedstrijdschoen

Het snelle en responsieve karakter van de Jazz 20 maakt de schoenen zeer veelzijdig. De Jazz 20 zit tussen een dagelijkse hardloopschoen en een wedstrijdschoen in en is vooral ontworpen voor hardlopers die op zoek zijn naar een snelle hardloopschoen. Het responsieve karakter en lichte gewicht maken de Jazz 20 misschien wel de schoen waarop jij PR’s gaat verbreken en jezelf gaat verbeteren.

Moderne klassieker

De Saucony Jazz 20 is een moderne klassieker die de tand des tijds goed heeft doorstaan. De neutrale schoen zit tussen een dagelijkse hardloopschoen en een wedstrijdschoen in en is hierdoor zeer veelzijdig. Het mesh bovenwerk geeft een lichtgewicht en dynamisch gevoel tijdens het hardlopen. De SSL EVA tussenzool geeft de Jazz 20 haar snelle en responsieve karakter. Ben je op zoek naar een snelle hardloopschoen die veel energie teruggeeft tijdens het hardlopen? Dan klinkt de Saucony Jazz 20 je vast als muziek in de oren!

Technische specificaties

Saucony Jazz 20
8 mm heeldrop
Gewicht: 252 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround hardloopschoen en wedstrijdschoen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Jazz 20 ook in onze webshop.

Shop Saucony Jazz 20