Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Peregrine 8

door 29 December 2017May 25th, 2018No Comments
Saucony Peregrine 8

De Saucony Peregrine trailschoenen zijn populair. De veelzijdige schoenen bieden veel grip op verschillende ondergronden en je ziet de schoenen dan ook veel tijdens trailruns. De nieuwste toevoeging aan de Peregrine-familie is de Saucony Peregrine 8. Deze veelzijdige trailschoen zou meer grip moeten bieden dan ooit tevoren. Reden te meer om deze trailschoenen uit te testen.

De Saucony Peregrine trailschoenen zijn al een aantal jaren de trouwe metgezel van hardlopers die verschillende typen trails trotseren. Het grove profiel, in combinatie met een comfortabel bovenwerk en met Everun demping, maakt de trailschoenen zeer veelzijdig. De nieuwe Saucony Peregrine 8 past prima in dit ‘trail-straatje’ thuis. De veelzijdige trailschoen heeft een aantal grote vernieuwingen doorgemaakt, zonder het echte Peregrine-gevoel te verliezen.

Everun en PWRFOAM tussenzool

De tussenzool van de Saucony Peregrine 8 is, ten opzichte van zijn voorgangers, aangepast. In de tussenzool van de Saucony Peregrine 7 bestond de tussenzool enkel uit Everun-dempingsmateriaal. Dit materiaal zorgt voor dynamische demping en energieteruggave bij elke stap. In de Peregrine 8 bestaat de tussenzool uit een volledige Everun bovenzool op een PWRFOAM tussenzool. Dit maakt de tussenzool nog responsiever en comfortabeler tijdens het lopen van trails.

PWRTRAC slijtzool

De slijtzool is misschien wel het belangrijkste onderdeel van trialschoenen. De slijtzool zorgt namelijk voor grip op verschillende ondergronden en biedt bescherming van de voeten tijdens het lopen van trails. De slijtzool van de Peregrine 8 is vernieuwd, waardoor deze meer grip biedt dan ooit tevoren. De Rock Plate die we in de Peregrine 7 zagen, is verwijderd in de Peregrine 8. De slijtzool bestaat in de Peregrine 8 uit grove, 6 mm noppen die de functie van de Rock Plate overnemen. De dikkere slijtzool met de noppen beschermt de voeten tijdens het lopen van trails. Daarnaast zal de dikkere slijtzool de grip vergroten en zo voorkomen dat je uitglijdt op een groot aantal verschillende typen terreinen. Het PWRTRAC rubber waar de slijtzool van gemaakt is, biedt drie keer meer grip en duurzaamheid dan het rubber van standaard hardloopschoenen.

Mesh bovenwerk

Ook het bovenwerk van de Saucony Peregrine 8 is vernieuwd. De TPU Exo-Skeleton-constructie die we in de Peregrine 7 zagen, is verwijderd. De middenvoet wordt nu omsloten door nieuwe panelen. Dit zorgt voor een ondersteunend en beschermd gevoel tijdens het lopen van trails, dat wel kan worden vergelijken met het ISOFIT-gevoel. Een vernieuwd mesh bovenwerk zorgt voor extra comfort tijdens je trailruns.

Grip en veelzijdigheid

Het vernieuwen van een populaire trailschoen is lastig, maar wij denken dat Saucony daar met de Peregrine 8 glansrijk in is geslaagd. De vernieuwde tussenzool, verbeterde slijtzool en het vernieuwde bovenwerk vormen goede verbeteringen en zorgen voor extra grip, comfort en bescherming. Of je nu bospaden, zand of modder wil bedwingen, met de Saucony Peregrine 8 krijg je grip op de zaak!

Technische specificaties

Saucony Peregrine 7 Saucony Peregrine 8
4 mm heeldrop 4 mm heeldrop
Gewicht: 266 gram (heren US 9) Gewicht: 283 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trailschoenen Trailschoenen

Shop Brooks Saucony Peregrine 8 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Peregrine 8 ook in onze webshop.