Skip to main content
UncategorizedLoopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Liberty ISO

door 1 December 2017May 25th, 2018No Comments
Saucony Liberty ISO
De Saucony Liberty ISO is een geheel nieuwe hardloopschoen van Saucony. De Liberty ISO kan worden gezien als de ondersteunende variant op de populaire Saucony Freedom ISO schoenen. Waar de Freedom ISO is ontwikkeld voor de neutrale loper richt de Liberty ISO zich juist op de overpronerende loper. Omdat de Freedom ISO zoveel lopers kon bekoren, konden wij dan ook niet wachten om de Liberty ISO te testen.

De Saucony Liberty ISO is qua schoen lastig te plaatsen. Net als de Freedom ISO houdt de Liberty ISO het midden tussen wedstrijdschoenen en allround trainingsschoenen. De schoenen zijn relatief licht, minimalistisch en geven een vrij loopgevoel. Tegelijkertijd geeft de Liberty ISO wel zachte, comfortabele demping. Daarnaast is de Liberty ISO een antipronatieschoen die de minimalistische schoen geschikt maakt voor de gemiddelde overpronator.

Everun tussenzool

De tussenzool van de Saucony Liberty ISO bestaat, net als we bij de Freedom ISO zagen, volledig uit het Everun dempingsmateriaal. Dit maakt de schoenen comfortabel en vooral zeer responsief. Dit veerkrachtige, responsieve gevoel komt extra goed tot zijn recht bij het snellere loopwerk. De Liberty ISO geeft met elke stap meer energie terug tijdens het hardlopen. Dit maakt de Liberty ISO een ideale schoen voor de overpronerende loper die op zoek is naar een snelle, reactieve schoen waarbij zo min mogelijk energie verloren gaat tijdens het hardlopen.

ISOFIT bovenwerk en ondersteuning

Het bovenwerk van de Saucony Liberty ISO bestaat net als bij de Freedom ISO uit een ademend engineered mesh met een ISOFIT design. Het lichtgewicht ISOFIT bovenwerk omsluit de voeten en beweegt met ze mee tijdens het hardlopen. Een verschil tussen de Liberty ISO en de Freedom ISO is te zien in de overlays op de schoenen. De Liberty ISO heeft iets meer gestructureerde overlays die bijdragen aan de stabiliteit van de schoen. Ook het hielstuk in de Liberty ISO is aangepast op de overpronator. Het zorgt voor meer stabiliteit en houdt de voeten goed op hun plaats tijdens het hardlopen. En de stevigere mediale stand van de tussenzool, tenslotte, vangt de binnenwaartse afwikkeling van de haklanding goed op en biedt zo ondersteuning bij overpronatie.

Medial TPU Guidance Frame

De Tri-Flex slijtzool van de Liberty ISO heeft veel overeenkomsten met de slijtzool van de Freedom ISO. De Tri-Flex slijtzool met flex-groeven zorgt in beide modellen voor een flexibele en stabiele voetafwikkeling. De slijtzool van de Liberty ISO heeft alleen ook een extra bescherming voor de overpronator in de vorm van een Medial TPU Guidance Frame. Dit is een extra stevige rand aan de binnenzijde van de slijtzool die slijtage die vaak bij overpronatie voorkomt zou moeten voorkomen. Dit maakt de Saucony Liberty ISO extra duurzaam.

Saucony Freedom ISO

Slijtzool Saucony Freedom ISO
Saucony Liberty ISO

Slijtzool Saucony Liberty ISO

 

Responsief en ondersteunend

De Saucony Liberty ISO is het ondersteunende broertje van de populaire Saucony Freedom ISO schoenen. De schoenen hebben allebei een Everun tussenzool die een responsief gevoel meegeeft aan deze snelle, reactieve modellen. Beide schoenen beschikken over een lichtgewicht ISOFIT bovenwerk, maar de Liberty ISO geeft in het bovenwerk meer ondersteuning mee aan de loper. De Tri-Flex slijtzool lijkt in beide modellen veel op elkaar, maar de Liberty ISO biedt extra bescherming met het Medial TPU Guidance Frame. De Saucony Liberty ISO en de Freedom ISO geven een gevoel van vrijheid tijdens het hardlopen. In de Liberty ISO is hier de nodige ondersteuning aan toegevoegd en wij denken dan ook dat deze responsieve schoen de overpronerende loper het gevoel van vrijheid mee kan geven waar hij of zij lang op heeft moeten wachten!

Technische specificaties

Saucony Freedom ISO Saucony Liberty ISO
4 mm heeldrop 4 mm heeldrop
Gewicht: 255 gram (heren US 9) Gewicht: 275 gram (heren US 9)
Neutrale loper Pronerende loper
Trainings-/wedstrijdschoen Trainings-/wedstrijdschoen

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Liberty ISO ook in onze webshop.