Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Hurricane ISO 4

door 7 December 2017May 25th, 2018No Comments
Saucony Hurricane ISO 4

Kan de Saucony Hurricane ISO nog comfortabeler worden dan die al was? Wij zochten het uit en bekeken de nieuwste uitvoering, de Saucony Hurricane ISO 4.

Vrijwel elk model hardloopschoenen van elk merk krijgt elk jaar een opvolger. Soms leidt dat tot de vraag: ‘Waarom moet er überhaupt een nieuwe uitvoering komen?’ Dat is geen rare vraag. Immers, als je lekker loopt op een bepaald model schoenen, dan wil je het liefst dat dit gevoel voor eeuwig aanblijft. Je kent immers het risico van pijntjes, ongemak en blessures.

Vooruitgang

Op de lange termijn gezien is het echter waardevol dat merken blijven vernieuwen. Vergelijk de hardloopschoenen van 20 jaar geleden maar eens met de hardloopschoenen van nu. Niet alleen zien de schoenen van nu er een stuk stijlvoller uit, vooral het comfort en de snelheid is daadwerkelijk aanzienlijk verbeterd. Zonder vernieuwingsdrift van de merken was deze vooruitgang niet in deze mate geboekt.

Nóg comfortabeler

De Saucony Hurricane ISO wordt al jarenlang als één van de meest comfortabele modellen hardloopschoenen voor overpronerende lopers gezien. De vraagt dringt zich dan op: wat valt er dan nog te verbeteren? Saucony kaatst die vraag net zo hard terug. ‘Wat valt er níet te verbeteren?’ De vernieuwingsdrift van het merk heeft de Saucony Hurricane ISO 4 nóg comfortabeler dan de voorgangers gemaakt.

Everun

De grootste verandering die Saucony voor deze uitvoering heeft doorgevoerd zit in de middenzool. Waar die bij de voorganger was gemaakt van PWRGRID+ materiaal met een klein stukje Everun, bestaat die in het nieuwste model over de gehele lengte uit Everun. Everun kennen we van andere modellen van Saucony als veerkrachtig dempingsmateriaal. In de Saucony Hurricane ISO 4 zorgt dit voor een flexibel en rensponsief gevoel tijdens het lopen.

Flexibiliteit

Ook de flexibiliteit van de slijtzool is toegenomen. Aan de onderkant zien we een nieuw systeem van groeven, dat ervoor zorgt dat de schoenen makkelijker meebewegen, zelfs op ongelijke oppervlakten. Aan de bovenkant, ter hoogte van de teen, zien we juist een extra laag die stevigheid en bescherming biedt. Met name op de lange afstanden zal de loper baat hebben van het toegenomen comfort in de Saucony Hurricane ISO.

Technische specificaties

Saucony Hurricane ISO 3 Saucony Hurricane ISO 4
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 309 gram (heren US 9) Gewicht: 318 gram (heren US 9)
Overpronerende loper Overpronerende loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Shop Saucony Hurricane ISO 4 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Hurricane ISO 4 ook in onze webshop.