Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Hoka One One Challenger ATR 4

door 22 December 2017May 25th, 2018No Comments
Hoka One One Challenger ATR 4

Hoka One One is een merk dat bij veel hardlopers direct een beeld oproept. Veel mensen hebben de hardloopschoenen met de iconische, grote tussenzolen al eens voorbij zien komen. Wij zijn dan ook verheugd dat Hoka One One nu ook bij All4running verkrijgbaar is. Wij testten ons eerste Hoka model: de Hoka One One Challenger ATR 4 voor je uit.

Hoka is in 2009 opgericht als een tegengeluid tegen de minimalistische hardloopschoenen die op dat moment de trend waren. De schoenen waren oorspronkelijk ontworpen voor ultramarathonlopers. De extra grote tussenzool zorgt namelijk voor extra comfort en stabiliteit tijdens het hardlopen. Maar de schoenen werden al snel populair bij een breed scala aan hardlopers: van beginnende lopers tot gevorderden die op zoek zijn naar maximale demping in lichtgewicht schoenen. De Hoka One One Challenger ATR 4 is de nieuwste schoen in de Hoka-familie. De neutrale schoen is zeer veelzijdig omdat deze voor zowel het lopen op asfalt als het lopen van trails geschikt is.

Oversized en Meta-Rocker Midsole

Bij het testen van de Hoka One One viel direct de grote tussenzool op. De iconische, grote tussenzool wordt ook wel de ‘Marshmallow’ genoemd. De tussenzool biedt maximale demping bij een minimaal gewicht. Tijdens het testen vielen het lage gewicht en het comfortabele gevoel duidelijk op. De tussenzool met Meta-Rocker Geometrie ondersteunt het natuurlijke looppatroon. Het voelt als het ware alsof je vooruit wordt gestuwd tijdens het hardlopen. Bij Hoka zit de voet diep in de tussenzool in plaats van er bovenop. Dit zorgt voor geïntegreerde stabiliteit tijdens het hardlopen en maakt de schoenen geschikt voor allerlei soorten hardlopers met een breed scala aan loopstijlen.

Slijtzool voor verschillende ondergronden

Het unieke aan de Hoka One One Challenger ATR 4 is dat het een veelzijdige schoen is. Je kan op de Challenger ATR 4 moeiteloos overgaan van hardlopen op asfalt naar bospaden. De Challenger ATR 4 biedt stabiliteit op allerlei typen ondergronden, van verharde tot onverharde wegen, en tijdens verschillende weersomstandigheden. Dit is vooral te danken aan de veelzijdige slijtzool van de schoenen. De zool is voorzien van noppen die zorgen voor een goede grip tijdens het lopen van trails en bij natte weersomstandigheden. De noppen zijn dichter bij elkaar geplaatst bij de hiel om zo een soepele overgang van de voet te stimuleren, zowel op verharde als onverharde ondergronden.

Dual Layer Mesh bovenwerk

Wie bekend is met de voorganger van de Challenger ATR 4, de Challenger ATR 3, zal het vernieuwde bovenwerk opvallen. Het nieuwe Dual Layer Mesh bovenwerk is ademend en beschermend. Het bovenwerk biedt bescherming tegen vuil en is zeer duurzaam. Daarnaast biedt een versteviging bij de tenen bescherming tegen rotsen. Dit maakt de Challenger ATR 4 ook ideaal voor het lopen van trails. Het bovenwerk zorgt voor stabiliteit tijdens het hardlopen en bevordert het comfort van je voeten.

Veelzijdig en comfortabel

De Hoka Challenger ATR 4 zijn super veelzijdige hardloopschoenen. De schoenen zijn geschikt voor allerlei verschillende ondergronden en bieden stabiliteit op verharde en onverharde terreinen. De veelzijdige schoenen beschikken over de Oversized en Meta Rocker Midsole, die zorgen voor comfort tijdens het hardlopen en een goede afwikkeling van de voet stimuleren. Het vernieuwde bovenwerk is ademend en beschermend. De Hoka One One Challenger ATR 4 is een veelzijdige hardloopschoen die een grote groep lopers met verschillende loopstijlen aan zal spreken. Want een goed gevoel krijgen bij de Challenger ATR 4 zal zeker geen uitdaging vormen!

Technische specificaties

Hoka One One Challenger ATR 4
5 mm heeldrop
Gewicht: 292 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround hardloopschoen en trailschoen

Shop Hoka One One Challenger ATR 4 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Hoka One One Challenger ATR 4 ook in onze webshop.