Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Brooks Transcend 5

door 21 December 2017May 25th, 2018No Comments
Brooks Transcend 5

Het zijn hardloopschoenen die niet vaak in de spotlights staan, maar het is zeker een model met een uniek verhaal. Een kennismaking met de Brooks Transcend 5.

De Transcend is een beetje een buitenbeentje binnen de totale collectie hardloopschoenen van Brooks. Lange tijd was de Transcend het hoogst geprijsde model van dit merk (inmiddels voorbijgestreefd door de Brooks Levitate). Het is qua eigenschappen dan ook het meest luxueuze model hardloopschoenen van Brooks. Maar er is meer dat de Transcend bijzonder maakt!

Antipronatie

Met de Transcend heeft Brooks zich ten doel gesteld niet alleen ondersteuning te bieden aan de voeten maar aan het hele lichaam. Voor overpronerende lopers is in hardloopschoenen doorgaans een antipronatieblok aanwezig. Dit zorgt ervoor dat de voeten die tijdens de landing naar binnen leunen, worden gecorrigeerd. In de Transcend is er nog iets extra’s aanwezig.

Guide Rails

Brooks heeft in de Transcend zogeheten Guide Rails opgenomen. Deze groeven in de zool kunnen worden vergeleken met opgevulde gaten in een bowlingbaan. Als jij (de bowlingbal) tijdens het lopen teveel zwabbert met je voeten, dan wordt dat gecorrigeerd door de rails in de schoenen (opvulling in de goten). Op deze manier worden niet alleen je voeten, maar ook je knieën en schenen gespaard.

Minder druk

Kenmerkend aan de Transcend is ook dat er gebruik is gemaakt van het meest luxueuze dempingsmateriaal van Brooks: Super DNA. Dit zorgt niet alleen voor een zachte landing, maar geeft ook energie terug tijdens de afzet. Door ook IDEAL Pressure Zones in de zool op te nemen wordt de impact van de landing over de gehele voet verdeeld, waardoor er minder druk op het lichaam terecht komt.

Uniek

Als we de Brooks Transcend 5 vergelijken met de voorganger, dan zien we niet heel grote verschillen. Brooks heeft met name de eerder genoemde Guide Rails geüpdate. Dat duidt erop dat het merk met deze uitvoering van de Transcend nog meer ondersteuning wil bieden aan het complete lichaam dan aan de voeten alleen. Dat maakt de Brooks Transcend 5 met recht een uniek model hardloopschoenen.

Technische specificaties

Brooks Transcend 4 Brooks Transcend 5
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 306 gram (heren US 9) Gewicht: 306 gram (heren US 9)
Overpronerende loper Overpronerende loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Shop Brooks Transcend 5 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Transcend 5 ook in onze webshop.