Skip to main content
Review

Review: AfterShokz Trekz Air

door 10 November 2017May 25th, 2018No Comments
AfterShokz Trekz Air

Hardlopen met muziek is populair. Een goed nummer kan je motiveren om nét wat harder te gaan en het beste uit jezelf te halen. Maar jezelf afsluiten van je omgeving tijdens het hardlopen kan gevaarlijk zijn. Zelf woon ik middenin Amsterdam en heb ik tijdens elke run te maken met het drukke verkeer om me heen. Omdat ik al meerdere keren ontsnapt ben aan ‘bijna aanrijdingen’ met fietsers en scooters had ik het lopen met muziek opgegeven. Maar nu is er de AfterShokz Trekz Air hoofdtelefoon die werkt met botgeleiding en de omgevingsgeluiden niet blokkeert. Ik kon dan ook niet wachten om deze hoofdtelefoon uit te testen.

AfterShokz is opgericht in 2011 met als doel eersteklas hoofdtelefoons te ontwikkelen die mensen bewust laten blijven van hun omgeving. Veiligheid en comfort zijn essentieel voor dit Amerikaanse merk. De technologie die AfterShokz gebruikt is in eerste instantie ontwikkeld voor speciale militaire operaties en nu dus vertaald naar alledaags gebruik tijdens het sporten. De hoofdtelefoons maken gebruik van botgeleiding en blokkeren je oren hierdoor niet. Ik was erg benieuwd hoe deze technologie in z’n werk gaat en of deze comfortabel is tijdens het hardlopen.

Botgeleiding

Direct bij het openen van de stijlvolle doos van de AfterShokz Trekz Air viel op dat dit geen reguliere ‘in ear’ koptelefoon is. De koptelefoon draag je niet in je oor maar vóór je oor. De speciale geleiders plaats je op je jukbeenderen. Trillingen worden zo via je jukbeenderen naar je binnenoor geleid, zonder dat je trommelvliezen hier aan te pas komen. Een groot voordeel hiervan is dat je oren niet zijn afgesloten en dat je omgevingsgeluiden blijft horen. Tijdens het hardlopen merkte ik dat ik naderende fietsers moeiteloos bleef horen en zelfs de piepjes van mijn sporthorloge op bleef merken, terwijl ik tegelijkertijd via mijn telefoon naar mijn favoriete rockmuziek luisterde. De AfterShokz TrekZ Air koppel je moeiteloos via Bluetooth met je telefoon en is direct te gebruiken, ik kon direct mijn hardloopschoenen aantrekken en op pad gaan, zonder moeilijke installaties of apps.

Comfort

Voor het testen was ik erg benieuwd en wellicht wat sceptisch of de Trekz Air comfortabel zouden zijn tijdens het hardlopen. Maar na een intensief rondje te hebben gemaakt met deze hoofdtelefoon ben ik blij verrast; de Trekz Air is super dun en licht en je merkt amper dat je deze draagt. Ook blijft de hoofdtelefoon goed zitten op je jukbeenderen en gaat deze niet schuiven tijdens het lopen. De Trekz Air loopt om je achterhoofd en is niet verstelbaar, maar ontwikkeld via het ‘one size fits all’-principe. Oordopjes in mijn oren gaven mij vaak een oncomfortabel gevoel, maar de Trekz Air blijft super comfortabel zitten. Ook is deze zweetbestendig en te dragen in combinatie met een (zonne)bril.

AfterShokz Trekz Air

Geluidskwaliteit

Ik was erg benieuwd naar de kwaliteit van het geluid van de AfterShokz Trekz Air. Direct na het koppelen en het aanzetten van muziek geeft de hoofdtelefoon deze via je jukbeenderen aan je door. De muziek was goed te horen en makkelijk te pauzeren met de knop aan de rechterkant. Het geluid kan worden gereguleerd met de knoppen aan de linkerzijde. De geluidskwaliteit van de muziek was goed, zeker muziek met wat hoge tonen. Ik heb de Trekz Air met verschillende soorten muziek getest en voor muziek met veel lage bastonen was deze iets minder geschikt. Lage tonen kwamen iets minder goed door en de hoofdtelefoon trilde hier ook wat bij. Maar ik kon tijdens het luisteren naar deze muziek het naderende verkeer goed blijven horen, hetgeen mij een zeer veilig gevoel gaf, middenin de drukke stad.

Veilig hardlopen

Ik ben erg te spreken over de AfterShokz Trekz Air. Deze hoofdtelefoon heeft mijn verwachtingen overtroffen en zorgt dat je veilig en comfortabel hard kan lopen terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Met een batterijduur van zes uur en een simpele koppeling via Bluetooth is dit een hoofdtelefoon die voor veel mensen geschikt zal zijn. In de drukke wereld waarin wij leven is het fijn om naar muziek te luisteren, maar je tegelijk bewust te blijven van je omgeving. Zeker in de drukke stad geeft de AfterShokz Trekz Air mij een zeer veilig gevoel tijdens het hardlopen. “Be open” zeggen ze bij AfterShokz. Sta open om het beste uit jezelf te halen, open om gemotiveerd te raken door je muziek en je omgeving. Ik sta zeker open voor deze veilige en comfortabele AfterShokz Trekz Air!

Technische specificaties

Frequentiebereik: 20 Hz tot 20 KHzGevoeligheid: 100 ± 3dB

AfterShokz Trekz Air
Lichtgewicht, sterk titanium frame
Gewicht: 30 gram
Batterijduur: 6 uur
Bluetooth v4.2

Shop AfterShokz Trekz Air »

Nieuwsgierig? Je vindt de AfterShokz Trekz Air in onze webshop!