Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Koa TR / ST

door 30 November 2017May 25th, 2018No Comments
Saucony Koa

Saucony zet dit seizoen vol in op trailrunning. Dat resulteert in twee nieuwe modellen trailschoenen: de Saucony Koa TR en de Saucony Koa TR. Wat kunnen we van deze modellen verwachten?

Trailrunning wint terrein. Met de jaren wordt deze tak van sport populairder en dat hebben ook de grote hardloopmerken opgemerkt. Waren het voorheen vooral specialistische merken als Salomon die verschillende modellen voor trailrunning ontwikkelden, zijn nu ook de merken die we vooral kennen van allround hardloopschoenen erg actief op de markt.

Uitbreiding assortiment

Met name Saucony zet dit seizoen vol in op trailrunning. Onder de noemer #RunAnywere stimuleert het merk buiten de gebaande paden te gaan. Dat levert mooie kiekjes op (kijk maar eens op Instagram), maar gelukkig blijft het niet alleen bij marketingtaal. Integendeel, Saucony heeft haar kennis en ervaring ingezet om het assortiment trailschoenen spectaculair uit te breiden.

Twee verschillende modellen

De belangrijkste toevoegingen zijn de Saucony Koa TR en de Saucony Koa ST. Zoals we bij ‘normale’ hardloopschoenen weleens zien dat de toevoeging achter de reguliere naam staat voor neutraal of antipronatie, zo hebben ‘TR’ en ‘ST’ hier een heel andere betekenis. De Saucony Koa TR is het meer veelzijdige model en is geschikt voor meerder ondergronden. De Saucony Koa ST is vooral bedoeld voor zachte, modderige ondergronden.

Verschillende slijtzolen

In de basis zijn beide modellen grotendeels hetzelfde. De pasvorm, tussenzool en het bovenwerk zijn qua materiaal en techniek exact hetzelfde. Het verschil zit in de slijtzolen. Bij de Koa TR zien we een profiel met relatief fijne noppen die 3,5 mm lang zijn. Dat maakt de schoenen geschikt voor iets verharde ondergronden als bijvoorbeeld een bospad. De Koa ST heeft veel grovere noppen die maar liefst 8 mm lang zijn. Dat maakt het model geschikt voor ondergronden van zand en modder.

Everun

Saucony-lopers herinneren zich misschien nog de Saucony Nomad, een model trailschoenen dat tegenwoordig niet meer wordt gemaakt. De Saucony Koa’s vullen qua eigenschappen de leegte op die de Nomad achterliet. Toch mogen we dit zeker geen oude wijn in nieuwe zakken noemen. De Koa is echt een schoen van deze tijd. Met name de Everun-tussenzool zorgt voor een zachte maar vooral responsieve demping die we nog niet eerder in trailschoenen voelden.

Technische specificaties

Saucony Koa TR Saucony Koa ST
4 mm heeldrop 4 mm heeldrop
Gewicht: 284 gram (heren US 9) Gewicht: 292 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trailschoenen Trailschoenen

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Koa ook in onze webshop.