Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Nike Air Zoom Vomero 13

door 30 November 2017May 25th, 2018No Comments
Nike Air Zoom Vomero 13

De Nike Air Zoom Vomero zijn populaire neutrale hardloopschoenen. Nike zet de Vomero vaak neer als de meest comfortabele Nike-schoen. De Nike Air Zoom Vomero 13 is het nieuwste model in deze lijn. is de nieuwste toevoeging aan deze lijn. Wij waren benieuwd wat er nieuw is in de Vomero 13 en of de schoen inderdaad zo comfortabel is als Nike stelt.

Comfort is dus het sleutelwoord in de luxe Nike Air Zoom Vomero hardloopschoenen. De neutrale schoenen hebben de tand des tijds goed doorstaan, door zich steeds aan te passen door gebruik te maken van nieuwe technologieën. Comfort bleef hierin de drijvende kracht, hetgeen wij ook terugzagen in de Nike Air Zoom Vomero 12. Deze schoen was ten opzichte van zijn voorgangers flink vernieuwd, met een nieuwe slijtzool en een laag Lunarlon in de tussenzool voor responsieve demping. De Nike Air Zoom Vomero 13 is minder drastisch veranderd, maar biedt nog altijd het luxe Vomero-gevoel.

Vernieuwd mesh bovenwerk

De grootste update in de Vomero 13 is te zien in het bovenwerk. Het mesh bovenwerk is zachter geworden en biedt nog meer comfort. Het Circular Knit mesh bovenwerk zorgt voor een goede ventilatie. Aan het naadloze design zijn een aantal extra overlays toegevoegd. De Flywire kabels rond de middenvoet geven de voet wat stabiliteit mee. In de Vomero 13 zijn de Flywire kabels iets dikker geworden. Ze zorgen dat de voet goed wordt omsloten en bieden een dynamische en ondersteunende pasvorm.

Dual Density tussenzool

De tussenzool van de Nike Air Zoom Vomero 13 is hetzelfde gebleven. De Dual Density tussenzool zorgt dat je soepel je voeten af kan wikkelen tijdens het hardlopen. De tussenzool heeft een zachte Lunar kern en een hardere Cushlon laag voor soepele overgangen. De Lunar kern van Lunarlon maakt de schoen responsiever. De twee Zoom Air units, in de hak en de voorvoet, bieden comfortabele demping. Deze twee Zoom Air units waren lang uniek voor de Vomero-schoenen, maar zien we sinds de Nike Air Zoom Pegasus 33 ook in andere Nike-modellen terug. De units zorgen voor meer energieteruggave tijdens het hardlopen en bieden veel comfort.

Lichtgewicht slijtzool met Crash Rail

Ook de slijtzool zal voor de Vomero-loper bekend aanvoelen. De lichtgewicht slijtzool heeft in de Vomero 12 een flinke update gekregen. De slijtzool biedt tractie en duurzaamheid en zorgt voor een felle afzet. Het Crash Rail System aan de onderzijde van de schoen zorgt dat je soepel af kan wikkelen en vangt de druk op tijdens het hardlopen.

Luxe en comfortabele hardloopschoen

De Nike Air Zoom Vomero 13 blijft het luxe gevoel geven dat we van de Vomero-serie gewend zijn. De schoen is goed met zijn tijd meegegaan en het vernieuwde mesh bovenwerk biedt extra ventilatie en comfort. Dit vernieuwde bovenwerk, in combinatie met de vertrouwde Dual Density tussenzool, de Zoom Air units en de slijtzool, maken de Nike Air Zoom Vomero 13 een waardige, comfortabele toevoeging aan de Nike Air Zoom Vomero-familie!

Technische specificaties

Nike Air Zoom Vomero 12 Nike Air Zoom Vomero 13
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 334 gram (heren US 9) Gewicht: 312 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Shop Nike Air Zoom Vomero 13 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Nike Air Zoom Vomero 13 ook in onze webshop.