Skip to main content
UncategorizedLoopschoenenReview

Nieuw binnen: Asics GT-2000 6

door 24 November 2017May 25th, 2018No Comments
Asics GT-2000 6

De Asics GT-2000 zijn al jarenlang populaire antipronatieschoenen. De hardloopschoenen geven betrouwbare ondersteuning tijdens het hardlopen. De Asics GT-2000 6 is het nieuwste model in deze lijn. Dit nieuwste model heeft grote veranderingen doorgemaakt en wij konden dan ook niet wachten om de GT-2000 6 te testen.

De Asics GT-2000-schoenen zijn toonaangevende hardloopschoenen voor lopers die gemiddeld overproneren. De comfortabele ondersteuning is ook terug te zien in het zesde en nieuwste model in deze lijn, de Asics GT-2000 6. Dit nieuwste model is ten opzichte van zijn voorganger, de Asics GT-2000 5 alleen flink veranderd. Wat is er nieuw in deze antipronatieschoen? En hoe pakt dit uit voor deze ondersteunende schoen?

FlyteFoam en SpEVA tussenzool

Een grote verandering tussen de Asics GT-2000 6 en de GT-2000 5 is te zien in de tussenzool. Waar de GT-2000 5 nog een FluidRide tussenzool had, is deze in de GT-2000 6 geheel vernieuwd. De GT-2000 6 heeft een tussenzool van FlyteFoam met een SpEVA laag. De nieuwe tussenzool geeft een meer responsief en veerkrachtig gevoel tijdens het hardlopen. De FlyteFoam, die we bijvoorbeeld kennen uit de Asics Dynaflyte schoenen, geeft meer energie terug bij elke stap. De SpEVA laag hier bovenop geeft een veerkrachtig gevoel aan de schoenen en voorkomt de afbraak van de tussenzool. De Asics GT-2000 6 schoenen beschikken daarnaast over Gel in de voor- en achtervoet om schokken effectief op te vangen tijdens het hardlopen. Zo kan je lang blijven doorlopen op deze veerkrachtige hardloopschoenen.

Mesh bovenwerk

Een andere grote verandering in de GT-2000 6 is te zien in het bovenwerk. Het mesh bovenwerk is gemaakt van een zachter materiaal dat de voeten beter omsluit en zorgt voor een persoonlijke fit. Er ontstaat ook meer comfort in het bovenwerk door de onafhankelijk geplaatste oogjes bij de veters. Deze verdelen de spanning van de veters beter en voorkomen zo een ‘afgekneld’ gevoel. De Asics GT-2000 6 hebben een beter ademend vermogen door de extra ventilatiegaten en houden je voeten comfortabel tijdens het hardlopen. Het nieuwe design met minder overlays voorkomt irritaties en biedt meer comfort.

Ondersteunend

De Asics GT-2000 zou de GT-2000 niet zijn zonder ondersteuning te bieden. Dit doet de GT-2000 6 dan ook middels de vertrouwde combinatie tussen Dynamic Duomax en Guidance Trusstic. Deze systemen zijn in de GT-2000 6 alleen geheel geherstructureerd om zo een nog betere afwikkeling van de voet, in combinatie met ondersteuning, mogelijk te maken. De GT-2000 6 slaagt hier goed in en de Dynamic Duomax zorgt voor stabiliteit en ondersteuning. De Guidance Trusstic-technologie, met de bekende, maar geherstructureerde Guidance Line, zorgt voor een betere loopefficiëntie. Ook het nieuwe hielstuk van de Asics GT-2000 6 geeft goede ondersteuning tijdens het lopen en voorkomt dat je hiel tijdens het hardlopen uit je schoen naar boven komt.

Maatvoering

De fit van de Asics GT-2000 6 is verbeterd, waardoor de hardloopschoen iets ruimer voelt in de voorvoet, in vergelijking met de GT-2000 5. Maar qua maat valt de GT-2000 6 hetzelfde als de GT-2000 5. Deze viel qua maat wat kleiner uit dan zijn voorganger. Als de GT-2000 6 nieuw voor je is, adviseren wij een halve maat groter te bestellen dan je gebruikelijke maat hardloopschoenen. Stap je over van de GT-2000 5 op de GT-2000 6? Dan kan je dus dezelfde maat bestellen van deze populaire hardloopschoenen.

Comfortabele antipronatieschoen

De Asics GT-2000 6 is een ondersteunende schoen die een flinke update heeft gekregen. Een klassieker veranderen is een uitdaging, maar dit is in de GT-2000 6 zeer zorgvuldig gedaan. De toevoeging van de nieuwe Asics-technologieën als de FlyteFoam in de tussenzool geven de schoenen een ander gevoel dan hun voorgangers. Maar de GT-2000 6 blijft een zeer comfortabele en ondersteunende antipronatieschoen en de updates zullen alleen maar bijdragen aan dit comfortabele gevoel tijdens het hardlopen.

Technische specificaties

Asics GT-2000 5 Asics GT-2000 6
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 310 gram (heren US 9) Gewicht: 303 gram (heren US 9)
Overpronerende loper Overpronerende loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Shop Asics GT-2000 6 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics GT-2000 6 ook in onze webshop.