Skip to main content

De Asics Gel Nimbus-hardloopschoenen behoren tot de populairste schoenen van het moment. Wij waren dan ook zeer verheugd toen de Asics Gel Nimbus 20 verscheen, de nieuwste versie in deze lijn. Kan de Asics Gel Nimbus 20 de hoge verwachtingen waarmaken?

Al 20 jaar is de Asics Gel Nimbus een toonaangevende neutrale hardloopschoen. De luxe hardloopschoen biedt veel demping en is ideaal voor het lopen van lange afstanden. In de Asics Gel Nimbus 19 zijn een aantal grote veranderingen doorgevoerd. De Nimbus 20 is minder drastisch veranderd en heeft een aantal updates gekregen, zonder het vertrouwde Nimbus-gevoel te verliezen.

Stretch mesh bovenwerk

De grootste verandering tussen de Asics Gel Nimbus 19 en de Nimbus 20 is te zien in het bovenwerk. Dit stretch mesh bovenwerk heeft een meer open design en zorgt voor meer ventilatie. Zo kan je nóg comfortabeler hardlopen. Daarnaast is het bovenwerk lichter en gestroomlijnder geworden en houdt het de voet goed op z’n plaats tijdens het lopen. Het aangepaste design van de overlays zorgt voor een verbeterde fit. In ‘maatvoering’ zullen wij verder ingaan op de fit van de Nimbus 20.

FluidRide en FlyteFoam tussenzool

Het vertrouwde Nimbus-gevoel krijg je bij de Nimbus 20 door de FluidRide en FlyteFoam tussenzool. Deze zijn in vergelijking met de Nimbus 19 gelijk gebleven. De tussenzool zorgt voor veel demping in de voor- en achtervoet. Dit zorgt voor het luxe gevoel dat we van de Nimbus gewend zijn. In de Nimbus 20 is gebruik gemaakt van ‘Gender Specific Cushioning’. Het dempingsniveau en de offset van de schoen verschillen tussen de mannen- en vrouwenschoen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen en vrouwen anders hardlopen. En omdat ook de voetvorm en het gewicht tussen de geslachten verschilt, heeft Asics het dempinsniveau en de offset hierop aangepast.

Heel Counter en slijtzool

Een update in het hielstuk, de Exoskeletol Heel Counter, maakt de Nimbus 20 in de hiel iets zachter en flexibeler. De schoen heeft hierdoor een aansluitende en ondersteunende pasvorm. De Guidance Line in de slijtzool kennen we ook uit de Nimbus 19. De Guidance Line zorgt voor een betere loopefficiëntie en maakt een soepele afwikkeling van de voet mogelijk. De rubberen slijtzool biedt grip en duurzaamheid tijdens het hardlopen.

Maatvoering

Een laatste update in de Asics Gel Nimbus 20 is te zien in de voorvoet. Hier heeft de schoen iets meer ruimte gekregen, waardoor deze ‘true to size’ valt. Wij adviseren dan ook je gebruikelijke maat hardloopschoenen te bestellen. De Nimbus 19 viel wat klein uit en hierbij raadden wij aan een halve maat groter te bestellen. Maar als je overstapt van de Nimbus 19 op zijn opvolger, de Nimbus 20, adviseren we een halve maat kleiner te bestellen.

Luxe neutrale hardloopschoen

De Asics Gel Nimbus 20 geeft het echte Nimbus-gevoel en zal voor de Nimbus-loper dan ook vertrouwd aanvoelen. Maar ook hardlopers die de schoen nog niet kennen zullen blij verrast worden door deze luxe neutrale hardloopschoen. De updates hebben de Nimbus 20 nóg comfortabeler gemaakt en wij verwachten dan ook dat de Asics Gel Nimbus nog lang een toonaangevende hardloopschoen zal blijven.

Technische specificaties

Asics Gel Nimbus 19 Asics Gel Nimbus 20
10 mm heren / 13 mm dames heeldrop 10 mm heren / 13 mm dames heeldrop
Gewicht: 315 gram (heren US 9) Gewicht: 305 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel Nimbus 20 ook in onze webshop.

Shop Asics Gel Nimbus 20