Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Adidas Supernova (ST)

door 16 November 2017May 25th, 2018No Comments
Adidas Supernova

De Adidas Supernova is een nieuw model hardloopschoenen, maar toch ook weer niet. Hoe zit dat precies?

Er gebeurt veel bij Adidas op het gebied van hardloopschoenen. Er worden dit jaar de nodige veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de collectie. Deze verandering hebben veel weg van een herstructurering: het zijn niet eens heel radicale technische wijzigingen doorgevoerd, het is meer een opschoning qua naamgeving.

Twee versies

Adidas trekt de lijn door zoals die al bij bijvoorbeeld de Ultra Boost was ingezet. Dit model werd in twee versies uitgebracht: een voor neutrale lopers (Adidas Ultra Boost) en een voor lopers die een antipronatieschoen nodig hebben (Adidas Ultra Boost ST). De naam van het model is dus hetzelfde, behalve dan dat de aanwezigheid van ‘ST’ (wat staat voor ‘stable) het verschil tussen neutraal en antripronatie aangeeft.

Neutraal en antipronatie

De Adidas Supernova is er ook in neutrale en een antipronatie (Adidas Supernova ST) variant. Daarmee worden twee modellen die je misschien al kende onder één noemer geschaard. De Adidas Supernova bouwt voort op de Adidas Supernova Glide-serie, terwijl de Adidas Supernova als een vervolg op de Adidas Supernova Sequence kan worden gezien.

Overeenkomsten

De Adidas Supernova en Adidas Supernova ST ogen vanaf de buitenkant gezien identiek. Het verschil zit logischer voornamelijk in het al dan niet aanwezige antipronatieblok. We zien veel overeenkomsten met de eerder uitgebrachte Supernova’s. De tussenzool bestaat wederom voor het grootste deel uit het BOOST-materiaal.

BOOST-materiaal

Waar dat bij de voorgangers erg zacht aanvoelt, heeft Adidas dit in de nieuwe Supernova beter onder controle. In deze nieuwste uitvoering is het BOOST-materiaal dichter van structuur. Dit zorgt ervoor dat de enkels tijdens het afwikkelen minder zwabberen en beter in het gareel worden gehouden. Tegelijk voelt de demping en veerkracht van de zool prettig aan.

Robuuster

Ook op andere punten is de Adidas Supernova wat robuuster gemaakt. In het bovenwerk zijn extra verstevigingen opgenomen, terwijl ook de neus wat harder aanvoelt. Op de hiel voelen we een stevige kap zitten. Al met al voelt dit ‘veiliger’ aan dan bij de voorgangers. Voor lopers die puur op snelheid zijn gefocust, kan dit echter ook als extra balast en daarmee als nadeel worden beschouwd.

Technische specificaties

Adidas Supernova Adidas Supernova ST
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 307 gram (heren US 9) Gewicht: 315 gram (heren US 9)
Neutrale loper Overpronerende loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Shop Adidas Supernova »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Adidas Supernova ook in onze webshop.