Skip to main content
Nieuws

Nieuw in de collectie: Ronhill-hardloopkleding

door 29 September 2017May 25th, 2018No Comments

Ronhill
Een nieuw merk in de collectie van All4running: Ronhill. Waar staat dit Britse merk voor?

Op 30 januari j.l. verscheen de volgende statusupdate op de Facebook-pagina van Ronald Hill: “Due to ill health Ron has decided to take a day off.” Het was de eerste dag sinds 20 december 1964 dat de Brit, inmiddels 78 jaar oud, niet de deur uitging voor een hardlooptraining. Daarmee kwam zijn running streak van 52 jaar en 39 dagen ten einde.

Ronald ‘Ron’ Hill is en was een fanatieke loper – zoveel moge duidelijk zijn. Naast fanatiek is hij bovendien succesvol. Hij was de tweede persoon ooit die de marathon binnen 2:10 liep. Hij won de 74e Boston Marathon en kroonde zich tot Europees Kampioen. In Nederland won hij tot tweemaal toe (in 1973 en 1975) de Enschede Marathon.

Ronhill

In de hoogtijdagen van zijn sportcarrière behaalde Ronald ook nog eens een PhD in textielfabricage. Als er één iemand is, die weet aan welke eisen hardloopkleding moet voldoen, dan is hij het wel. Zijn passie voor hardlopen en kennis van textiel leidden er toe dat hij een eigen hardloopkledingmerk lanceerde: Ronhill.

Synthetische materialen
Ronald was de eerste hardloper die synthetische materialen gebruikte om in te hardlopen. De innovatieve geest van de grondligger is nog steeds één van de pijlers van het merk. De producten van Ronhill zijn erop gericht de hardloper zoveel mogelijk comfort te bieden en hem of haar te helpen nieuwe doelen te bereiken. Speciale technieken worden gebruikt als bescherming tegen de weersomstandigheden.

De najaarscollectie van 2017 geeft een goede indruk van wat het merk Ronhill te bieden heeft. Zo is het Momentum Sirius Jack bij uitstek geschikt voor de donkere dagen, dankzij de 360 graden reflectie en de wind- en waterafstotende coating. De Momentum Aerobic Hoodie is dankzij de hoge hals die de nek omsluit zeer nuttig voor de koude dagen.

.