Skip to main content
Review

Review: Goodr Hardloopzonnebrillen

door 5 July 2017May 25th, 2018No Comments
Goodr Hardloopzonnebril
Hardlopen in het warme weer kan lastig zijn voor je ogen. Veel hardlopers lopen met reguliere zonnebrillen, die gaan schuiven en stuiteren tijdens het lopen. Maar nu zijn er de Goodr hardloopzonnebrillen. Goodr claimt stijlvolle, anti-slip hardloopzonnebrillen te maken die niet stuiteren tijdens het lopen. All4running-collega Violet trok de hardloopschoenen aan, zette de Goodr hardloopzonnebril op en testte het uit.

Goodr is een jong bedrijf dat hardloopzonnebrillen maakt en is opgericht via Kickstarter. Bij Goodr hebben ze in de ontwikkeling van speciale hardloopzonnebrillen meer dan honderd hardlopers gevraagd waar een goede zonnebril volgens hen aan moet voldoen. Vervolgens zijn de brillen ontwikkeld aan de hand van de vijf volgende speerpunten: ze moeten er goed uit zien, betaalbaar zijn, niet schuiven door zweet, niet stuiteren tijdens het lopen en natuurlijk je ogen beschermen tegen de zon.

Bij Goodr nemen ze zichzelf niet al te serieus. Ze willen stijlvolle hardloopzonnebrillen maken die comfortabel zijn tijdens het lopen en voor een breed publiek toegankelijk zijn. Hun onconventionele instelling blijkt alleen al uit de naamgeving van hun brillen. Zo testte ik de zwarte zonnebril, genaamd Whiskey Shots with Satan. Verder zijn de brillen verkrijgbaar in oranje (Donkey Glasses), blauw (Sunbathing with Wizards), wit (Iced by Yetis), roze (Flamingos on a Booze Cruise) en geel (Swedish Meatball Hangover). Elke bril kent zijn eigen achtergrondverhaal en de kleuren van de brillenglazen verschillen per bril.

Goodr Hardloopzonnebrillen

Anti-slip

Een belangrijke feature van een hardloopzonnebril is dat deze niet gaat glijden tijdens het lopen. Ik verbaasde me er dan ook over dat de Goodr zonnebril geen extra randjes bij de neus of rubber bij de pootjes heeft. Goodr maakt gebruik van een onzichtbare coating waar de bril mee behandeld is, die er voor zorgt dat de bril niet gaat schuiven als jij gaat zweten. En hoewel ik in het begin wat sceptisch was, je ziet immers niks van de coating, werkt het echt. Zelfs toen ik even water ging drinken bij een waterhappertje in het Vondelpark, bleef de bril op z’n plek zitten. En na een intensieve training is de bril niet gaan schuiven en besloeg deze ook niet.

Stuitert niet tijdens het lopen

Een ander belangrijk punt waar een hardloopzonnebril aan moet voldoen, is dat deze niet gaat stuiteren als jij aan het lopen bent. Omdat ik zelf in het dagelijks leven geen bril draag, is het dragen van een zonnebril tijdens het hardlopen vaak al een stap en wanneer deze gaat stuiteren, kan dit een grote ergernis vormen. Maar ook hier overtrof de Goodr zonnebril mijn verwachtingen. De pootjes van de bril lopen iets naar binnen aan het uiteinde, waardoor deze goed op je hoofd blijft zitten. Dat was bij mij het geval en ook bij mijn vriend, die de bril ter vergelijking ook even heeft gepast. Tijdens het hardlopen vergat ik bijna dat ik de bril droeg, omdat deze lichtgewicht is.

Stijlvol

Over smaak valt niet te twisten, maar persoonlijk vind ik de Goodr zonnebril erg stijlvol. Ik kreeg zelfs complimenten van voorbijgangers tijdens het hardlopen. De Goodr zonnebrillen komen in zes verschillende kleuren, allemaal in het Wayfarer model. Alle brillen hebben gepolariseerde 400 lenzen, die je ogen beschermen tegen schadelijke UV-A en UV-B stralen. Het is een bril die je ook na het hardlopen casual zou kunnen dragen. De bril zou ik niet voor triathlons gebruiken, omdat deze je gezicht niet volledig omsluit. Maar het is zeker een fijne zonnebril waarmee je casual een rondje hard kan lopen, terwijl je er ook nog eens goed uit ziet.

De Goodr zonnebrillen hebben mijn verwachtingen overtroffen. Het zijn kwalitatief goede hardloopzonnebrillen die perfect op hun plek blijven zitten tijdens het lopen, betaalbaar zijn en een echte eyecatcher vormen tijdens je runs. Bij Goodr nemen ze zichzelf misschien niet al te serieus, maar dit is wel een serieus goede hardloopzonnebril!


Nieuwsgierig? Bestel de Goodr Hardloopzonnebril in onze webshop.