Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Xodus ISO 2

door 25 July 2017May 25th, 2018No Comments
Saucony Xodus ISO 2
Zijn trailschoenen minder comfortabel dan allround hardloopschoenen? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, want nu is het mogelijk comfortabel trails te lopen op de Saucony Xodus ISO 2. Wij onderzochten deze comfortabele trailschoenen.

Saucony maakt comfortabele loopschoenen door gebruik te maken van Everun dempingmateriaal. Dit speciaal ontwikkelde materiaal zorgt voor extra draag- en loopcomfort en meer energieteruggave tijdens je runs. Het Everun-materiaal is ook in de tussenzool van de Saucony Xodus ISO 2 opgenomen, waardoor het lopen van trails zeer comfortabel wordt.

Verbeterd Isofit bovenwerk

Het grootste verschil tussen de Saucony Xodus ISO en het nieuwste model, de Saucony Xodus ISO 2, is te zien in het bovenwerk. Het Saucony Isofit bovenwerk is speciaal aangepast aan het lopen van trails. Het bovenwerk is in de Saucony Xodus ISO 2 aangepast en verbeterd, waardoor dit ervoor zorgt dat je voeten nog beter op hun plaats blijven en niet gaan schuiven tijdens het lopen van trails. Het bovenwerk geeft het gevoel alsof je een paar sokken aantrekt en tegelijkertijd toch stabiliteit en ondersteuning krijgt.

Buitenzool voor extra grip

De buitenzool die we al kenden uit de Saucony Xodus ISO is ook in de Xodus ISO 2 opgenomen. Deze PWRTRAC buitenzool biedt veel grip, waardoor je vloeiend over de paden kan blijven lopen. De zool heeft een visgraatprofiel dat zorgt voor extra houvast op verschillende soorten ondergronden.

Bescherming en duurzaamheid

Net als in de Saucony Xodus ISO, beschikt de Xodus ISO 2 ook over extra bescherming bij de tenen. Daarnaast biedt een interne plaat, die we in meer trailschoenen terug zien komen, extra stabiliteit en bescherming. De plaat houdt vuil en steentjes buiten en maakt de Saucony Xodus ISO 2 tot een duurzame schoen.

Comfortabele trailschoen

De Saucony Xodus ISO 2 trailschoenen zijn comfortabele schoenen die geschikt zijn voor verschillende typen ondergronden. Een verbeterd Isofit bovenwerk, in combinatie met de bekende Everun tussenzool en de PWRTRAC buitenzool, maakt het een trialschoen waar veel hardlopers plezier aan zullen beleven.

Technische specificaties

Saucony Xodus ISO Saucony Xodus ISO 2
4 mm heeldrop 4 mm heeldrop
Gewicht: 292 gram (heren US 9) Gewicht: 298 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trailschoen Trailschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Xodus ISO 2 ook in onze webshop.