Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Mizuno Wave Ultima 9

door 6 July 2017May 25th, 2018No Comments
Mizuno Wave Ultima 9
Als merk heeft Mizuno onder het grote publiek in Nederland en België nog niet de status van bijvoorbeeld Asics of Nike, maar dat neemt niet weg dat het Japanse merk langzaam maar zeker een reeks van klassiekers bouwt. Eén zo’n klassieker is de Mizuno Wave Ultima. Wij kijken naar de nieuwste uitvoering van het model, de Mizuno Wave Ultima 9.

Vorig jaar bracht Mizuno de Wave Ultima uit vlak voor de Amsterdam Marathon, niet geheel toevallig een event dat door Mizuno wordt gesponsord. De gelegenheid werd zelfs aangegrepen om een speciale Amsterdam Marathon-versie van het model uit te brengen: een Wave Ultima 8 met het silhouet van grachtenpanden op het bovenwerk.

Neutrale trainingsschoen

Los van deze versiering versterkte Mizuno met de Wave Ultima 8 de status van klassieker. De Wave Ultima is van oudsher een neutrale trainingsschoen voor lopers die van comfort en stabiliteit houden. Een opvallende eigenschap is het gewicht. Vaak ligt die rond de 300 gram waardoor de schoen net wat lichter is dan de gemiddelde neutrale schoen die comfort en stabiliteit biedt.

Consolidatie

Bij de Mizuno Wave Ultima 9 is dat niet anders, en dat is niet het enige vlak waarop het merk voor consolidatie heeft gekozen. De tussenzool is net als bij de voorgangers gemaakt van de U4icx-techniek, wat voor extra demping en comfort zorgt. Het DynaMotion Fit-bovenwerk, dat in de Wave Ultima 8 werd gelanceerd, zien we terug in versie 9. Het bovenwerk sluit mooi natuurlijk om de voeten, en dus kunnen lopers die gewend zijn aan de voorganger voor dit model dezelfde maat aanhouden.

Vernieuwde Wave-plaat

Toch is ook innovatie terug te vinden in deze schoen. Jarenlang maakte Mizuno in deze en enkele andere klassiekers gebruik van de Wave-plaat. Dit stukje techniek verwierf zelfs een plek in de naam van de schoenen. De middenzool van dit materiaal zorgde voor een stabiele en geleidelijke afwikkeling, maar zorgde er tegelijkertijd voor dat de schoenen vrij hard voelden tijdens het lopen. Mizuno heeft de Wave-plaat iets zachter gemaakt en omgedoopt tot Cloudwave. Het gevolg is een iets gedemptere afwikkeling met de Mizuno Wave Ultima 9.

Veilige keuze

De buitenzool wordt net als bij de voorgangers X-10 genoemd, wat we kennen als licht en slijtvast materiaal. Ook zien we een opvallende hoefijzervormige hakinzet, wat in de praktijk blijkt te zorgen voor extra stabiliteit. Al met al zorgen dit soort kenmerken ervoor dat de Mizuno Wave Ultima 9 een veilige keuze is voor neutrale lopers die veel kilometers willen maken. Mizuno-lopers zullen helemaal gerustgesteld zijn, want waar veel merken kiezen voor een lage offset, blijft het Japanse merk ook voor dit nieuwe model ‘gewoon’ trouw aan de 12 mm.

Technische specificaties

Mizuno Wave Ultima 8 Mizuno Wave Ultima 9
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 310 gram (heren US 9) Gewicht: 305 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trainingsschoen Trainingsschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Mizuno Wave Ultima 9 ook in onze webshop.